Πέμπτη, 04 Ιουλίου 2024

Καιρός σήμερα 19/1: Άνοιξη... τέλος! Από τα 24άρια στα χιόνια - Καμπανάκι Γιάννη Καλλιάνου, Τάσου Αρνιακού, Κλέαρχου Μαρουσάκη, Γιώργου Τσατραφύλλια και Παναγιώτη Γιαννόπουλου (Video)

Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή από την ΕΜΥ για σήμερα Παρασκευή 19 Ιανουαρίου

19 Ιανουαρίου 2024 07:38
Καιρός σήμερα 19/1: Άνοιξη... τέλος! Από τα 24άρια στα χιόνια - Καμπανάκι Γιάννη Καλλιάνου, Τάσου Αρνιακού, Κλέαρχου Μαρουσάκη, Γιώργου Τσατραφύλλια και Παναγιώτη Γιαννόπουλου (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Καιρός σήμερα 19/1: Τελευταία ημέρα των ανοιξιάτικων για την εποχή θερμοκρασιών η σημερινή, καθώς από το Σάββατο ο καιρός θα θυμίζει χειμώνα, με τον υδράργυρο να κάνει «βουτιά» και το κρύο θα είναι τσουχτερό, με τους Γιάννη Καλλιάνο, Τάσο Αρνιακό, Κλέαρχο Μαρουσάκη, Γιώργο Τσατραφύλλια και Παναγιώτη Γιαννόπουλο να κρούουν καμπανάκι για την εξέλιξη του καιρού.

Σύμφωνα με τις προγνώσεις των μετεωρολόγων, η κακοκαιρία θα πλήξει ολόκληρη τη χώρα και ειδικά από τη Λαμία και πάνω θα επικρατήσει η βαρυχειμωνιά καθώς θα χιονίσει ακόμα και μέσα στις μεγάλες πόλεις. Παράλληλα, ξεκαθαρίζει το τοπίο ο Σάκης Αρναούτογλου για το τί να περιμένουμε τα επόμενα 24ωρα με την εξέλιξη του καιρού.

«Καταιγισμός» από τον Γιάννη Καλλιάνο: «Θα παρουσιάσει ιδιαίτερο ενδιαφέρον το φαινόμενο...» (video)

Καιρός: Συννεφιά θα επικρατήσεις στις περισσότερες περιοχές της χώρας την Παρασκευή (19/1), σύμφωνα με την πρόγνωση του Γιάννη Καλλιάνου. Με την ευκαιρία, δείτε την πρόβλεψη του καιρού από τα Μερομήνια.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, την Παρασκευή αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες στα δυτικά τμήματα της χώρας και κυρίως στις υπόλοιπες κεντροανατολικές περιοχές από το μεσημέρι κι έπειτα.

Τοπικές βροχοπτώσεις θα σημειωθούν στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά Ελλάδα, τα βόρεια Επτάνησα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου μέχρι τα Δωδεκάνησα.

Στην Αττική αναμένονται λίγες τοπικές νεφώσεις που θα εναλλάσονται με μεγάλα διαστήματα με ανοίγματα στον ουρανό. Όμως, από το απόγευμα και στη συνέχεια οι νεφώσεις αυτές σταδιακά θα πυκνώνουν. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν έως 4-5 μποφόρ στις γύρω θαλάσσιες περιοχές.

Παρόμοιο το σκηνικό του καιρού και στη Θεσσαλονίκη, όπου θα εκδηλωθούν τοπικές νεφώσεις και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Το βράδυ οι νεφώσεις θα πυκνώσουν αρκετά. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν έως 5-6 μποφόρ στον Θερμαϊκό.

«Πύραυλος» από τον Τάσο Αρνιακό: «Απολαύστε μέχρι αύριο τον καιρό, γιατί αυτό που έρχεται...» (video)

Καιρός: Αίθριος αναμένεται να είναι ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας αύριο (Παρασκευή 19/1), σύμφωνα με την πρόγνωση του Τάσου Αρνιακού. Με την ευκαιρία, δείτε την πρόβλεψη του καιρού από τα Μερομήνια.

Πυκνότερες νεφώσεις θα επικρατήσουν στα βορειοδυτικά και το βορειοανατολικό Αιγαίο, ενώ η θερμοκρασία στα βόρεια θα φτάσει μέχρι 18 βαθμούς Κελσίου, στα κεντρικά μέχρι 20 και στα νησιά μέχρι 22 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο, αναμένεται νέα χειμωνιάτικη μεταβολή του καιρού από τα βόρεια προς τα νότια, με χιόνια, χιονόνερο, ανέμους και κατακόρυφη πτώση του υδραγύρου.

Η αναλυτική πρόγνωση από τον Τάσο Αρνιακό

Επισφράγισε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης - «Ο χιονιάς θα απασχολήσει ακόμα και...» (video)

Καιρός: Ένας mini χιονιάς φαίνεται να «απειλεί» την χώρα τα επόμενα 24ωρα, με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη να ξεκαθαρίζει το τοπίο. Με την ευκαιρία, δείτε την πρόβλεψη του καιρού από τα Μερομήνια.

Σε σχετική ανάρτηση του ο γνωστός μετεωρολόγος παρουσίασε τα μέχρι στιγμής προγνωστικά στοιχεία και «έκρουσε» το καμπανάκι για συγκεκριμένες περιοχές.

Ο καιρός αύριο Παρασκευή (19/1)

«Έρχονται χιόνια και στην Αττική» - «Έκρουσε» το καμπανάκι ο Γιώργος Τσατραφύλλιας (video)

Καιρός: Για την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο ενημέρωσε με ανάρτησή του στα social media ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας. Με την ευκαιρία, δείτε την πρόβλεψη του καιρού από τα Μερομήνια.

Όπως επεσήμανε ο ίδιος, το Σαββατοκύριακο θα πέσει η θερμοκρασία 10 με 12 βαθμούς και οι βοριάδες θα αγγίξουν τα 10 μποφόρ στα πελάγη.

Τα χιόνια από τη Λαμία και βορειότερα και στο βόρειο Αιγαίο θα πέσουν και σε χαμηλότερα υψόμετρα, ενώ θα χιονίσει στις πόλεις της δυτικής Μακεδονίας, στα πεδινά της Θράκης και μεγάλη υποψηφιότητα για χιονοπτώσεις θα έχει η πόλη της Θεσσαλονίκης.

Την Κυριακή το πρωί θα χιονίσει και στα βουνά της Αττικής, ενώ μεγάλη προσοχή θα χρειαστεί στις ισχυρές καταιγίδες σε Κρήτη, ανατολικό Αιγαίο και Δωδεκάνησα.

«"Άνοιξη" με 20άρια, χειμώνας ξανά το Σάββατο - Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν...» - Αλαλούμ του καιρού από τον Παναγιώτη Γιαννόπουλο (Video)

Καιρός - Παναγιώτης Γιαννόπουλος: Εντυπωσιακά υψηλές θα είναι οι θερμοκρασίες έως και την Παρασκευή, σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ. Επίσης, "καμπανάκι" σήμανε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης για την εξέλιξη του καιρού.

Ακόμα και στη βόρεια Ελλάδα το μεσημέρι τα θερμόμετρα θα φτάσουν τους 18 βαθμούς. Στην Κρήτη θα ξεπεράσουν και τους 20 βαθμούς. Και σήμερα και αύριο θα πνέουν πολύ ισχυροί νοτιάδες στο Αιγαίο, τοπικά θυελλώδεις στο βόρειο Αιγαίο.

Το Σάββατο κυρίως από το απόγευμα θα χιονίσει όχι μόνο στα ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές στα βόρεια, και το βράδυ και σε πόλεις της βόρειας Ελλάδας, οπωσδήποτε και στα ορεινά της Θεσσαλονίκης.

Την Κυριακή, με πολύ θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο και απαγορευτικά απόπλου σε πολλές περιοχές, η θερμοκρασία θα υποχωρήσει σημαντικά σε όλη τη χώρα, στην Αθήνα στο κέντρο 12 με 13.

Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και σε ημιορεινές περιοχές στα κεντρικά, λίγα όμως φαινόμενα, προφανώς και βροχές κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια, ενώ από Τρίτη η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ξανά.

Στην Αττική σήμερα ο καιρός βαθμιαία θα ανοίξει και η θερμοκρασία θα φτάσει τους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη θα υπάρξουν επίσης λίγες νεφώσεις. η θερμοκρασία θα φτάσει και τους 17 με 18 βαθμούς! Αντίστοιχες θερμοκρασίες και στις δύο πόλεις και αύριο.

Πρόγνωση καιρού από τον Πανγιώτη Γιαννόπουλο

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού ανά περιοχή από την ΕΜΥ για σήμερα Παρασκευή 19 Ιανουαρίου

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, για σήμερα Παρασκευή 19 Ιανουαρίου αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα δυτικά, τα βόρεια ηπειρωτικά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα με λίγες τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά. Τις πρώτες πρωινές ώρες πιθανώς να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά.

Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη τις πρωινές ώρες. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Στα βόρεια θα φθάσει τους 16 με 18 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 19 με 21 βαθμούς και στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 22 και κατά τόπους τους 23 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

  • Καιρός: Αραιές νεφώσεις.
  • Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

  • Καιρός: Λίγες νεφώσεις.
  • Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 08 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

  • Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες κυρίως τις πρωινές ώρες.
  • Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 06 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

  • Καιρός: Στη δυτική Στερεά και την Ήπειρο νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς τις πρώτες πρωινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά.
    Στα υπόλοιπα αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές.
  • Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

  • Καιρός: Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Από τις μεσημβρινές ώρες αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές.
  • Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 09 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

  • Καιρός: Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές.
  • Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα δυτικά τοπικά 7 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 12 έως 21 βαθμούς και τοπικά στην Κρήτη έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

  • Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές μέχρι τις απογευματινές ώρες.
  • Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα βόρεια τις πρωινές ώρες έως 7 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 14 έως 21 βαθμούς και τοπικά στα Δωδεκάνησα 22 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

  • Καιρός: Αραιές νεφώσεις.
  • Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 4 και στις Σποράδες τοπικά έως 5 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 06 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share