Πέμπτη, 04 Ιουλίου 2024

Καρέ καρέ η δράση της άγουρης συμμορίας που «άδειαζε» καταστήματα στην Αττική – Βίντεο ντοκουμέντο με τη δράση τους

Στα μέλη της συμμορίας και μία κοπέλα

10 Απριλίου 2024 14:05
Καρέ καρέ η δράση της άγουρης συμμορίας που «άδειαζε» καταστήματα στην Αττική – Βίντεο ντοκουμέντο με τη δράση τους
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η εγκληματική οργάνωση που διέπραττε διαρρήξεις σε καταστήματα στην Αττική, εξαρθρώθηκε από το τμήμα Ασφαλείας Αμαρουσίου με πέντε συλλήψεις ατόμων από 15 έως 18 ετών, ενώ αναζητούνται ακόμα τρία νεαρά άτομα.

Διαβάστε επίσης: Βίντεο ντοκουμέντο από τη δράση συμμορίας που «ρήμαζε» τα Μεσόγεια: Πώς μπούκαραν με ΙΧ σε καταστήματα και «σήκωναν» ταμειακές

Αναμεσά στα μέλη της συμμορίας και μία κοπέλα, η οποία μαζί με τους συνεργούς της εισέβαλλαν στα καταστήματα και άρπαζαν μετρητά, ηλεκτρικές συσκευές ακόμα και χρηματοκιβώτια. Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ «χτένισαν» μία προς μία τις διαρρήξεις και τις ληστείες που διαπράχθηκαν από τον περασμένο Ιανουάριο στην βορειοανατολική Αττική και κατάφεραν να φτάσουν στο εντοπισμό στον εντοπισμό των πέντε ατόμων.

Όσον αφορά τον τρόπο δράσης των μελών της εγκληματικής ομάδας, οι κατηγορούμενοι, αφού προσέγγιζαν από κοινού τα ανωτέρω καταστήματα πρώτες πρωινές ώρες, παραβίαζαν κεντρικές θύρες ή παράθυρα αυτών, είτε με τη χρήση διάφορων αντικειμένων είτε σπρώχνοντας και ανασηκώνοντας τις θύρες.
Μάλιστα δεν δίσταζαν εντός της ίδιας ημέρας και σε σύντομο χρονικό διάστημα, να προέβαιναν σε διαδοχικές κλοπές ή ληστείες καταστημάτων.

Μάλιστα οι άγουροι ληστές όταν έρχονταν αντιμέτωποι με κάποιο υπάλληλο που βρίσκονταν στο κατάστημα, ασκούσαν βία και προχωρούσαν σε απειλές με μαχαίρια προκειμένου να πετύχουν το σκοπό του. υπάλληλος να ασκήσουν βία η να προβούν σε απειλές με μαχαίρια.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί 6 ληστείες και 25 διαρρήξεις που πραγματοποίησε η συμμορία, ενώ επιδείκνυαν τη λεία τους σε αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Κιλκίς: Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διακινούσε λαθραία γεωργικά φάρμακα

Χάρη στις συντονισμένες ενέργειες και επιχειρήσεις των αστυνομικών δυνάμεων της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, οι Αρχές συνέλαβαν επτά μέλη εγκληματικής οργάνωσης, που εισήγαγαν, διακινούσαν και πουλούσαν στη χώρα μας ποσότητες λαθραίων γεωργικών φαρμάκων.

Πρόκειται για πέντε ημεδαπούς άνδρες και δύο αλλοδαπούς άνδρες, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση συμμορίας και λαθρεμπορία.

Ειδικότερα, από την αναλυτική έρευνα των αστυνομικών, προέκυψε ότι οι προαναφερόμενοι άνδρες είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, με στόχο την παράνομη εισαγωγή στη χώρα λαθραίων γεωργικών φαρμάκων και την περαιτέρω διακίνησή τους, αποκομίζοντας παράνομο οικονομικό όφελος.

Επιπλέον, δείτε: «Χειροπέδες» σε πασίγνωστη πρώην παίκτρια ριάλιτι - Κατηγορείται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση (video)

Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, προχθές (23 Μαρτίου 2024) το βράδυ σε αγροτική περιοχή της Ημαθίας, εντοπίστηκαν τη στιγμή που μεταφόρτωναν ποσότητες λαθραίων φυτοφαρμάκων από φορτηγό όχημα – που επέβαιναν οι 2 αλλοδαποί άνδρες – σε δύο Ι.Χ.Ε. οχήματα – που επέβαιναν οι 4 από τους ημεδαπούς άνδρες – οι οποίοι και συνελήφθησαν.

Ο πέμπτος ημεδαπός άνδρας εντοπίστηκε σε κοντινό σημείο να επιβαίνει σε Ι.Χ.Ε. όχημα, εποπτεύοντας τον χώρο και στη θέα των αστυνομικών ανέπτυξε ταχύτητα προκειμένου να διαφύγει, ωστόσο λίγο αργότερα εντοπίστηκε και συνελήφθη.

Εξαρθρώθηκε στο Κιλκίς εγκληματική ομάδα που διακινούσε λαθραία γεωργικά φάρμακα

Σε έρευνα που έγινε στο φορτηγό όχημα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 680 συσκευασίες και 318 δοχεία λαθραίων φυτοφαρμάκων και στα άλλα 2 Ι.Χ.Ε. οχήματα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 98 συσκευασίες με λαθραία φυτοφάρμακα.

Συνολικά κατασχέθηκαν 778 κιλά και 306 λίτρα λαθραίων φυτοφαρμάκων, τα οποία δεν έφεραν, όπως απαιτείται, ετικέτα με ελληνική επιγραφή και οδηγίες χρήσης, ούτε αριθμό έγκρισης του προϊόντος και άδεια διάθεσης στην αγορά, ενώ δεν καταβλήθηκαν γι’ αυτά οι νόμιμοι φόροι και δασμοί.

Στην κατοχή των δύο ημεδαπών ανδρών και του ενός αλλοδαπού άνδρα βρέθηκε συνολικά και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 5.065 ευρώ.

Επίσης κατασχέθηκαν και οχήματα.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share