Πέμπτη, 04 Ιουλίου 2024

Συνεχίζεται η φρίκη στη Βραυρώνα: Κρατούμενοι οι γονείς του νεκρού βρέφους

Αρνούνται την ανθρωποκτονία οι γονείς από το Νεπάλ

16 Μαΐου 2024 14:27
Συνεχίζεται η φρίκη στη Βραυρώνα: Κρατούμενοι οι γονείς του νεκρού βρέφους
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κατά πληροφορίες και οι δύο κατηγορούμενοι αρνήθηκαν πως τέλεσαν το αδίκημα της τετελεσμένης ανθρωποκτονίας από κοινού που τους έχει απαγγελθεί.

Διαβάστε επίσης: Φρίκη δίχως τέλος στη Βραυρώνα: Το βρέφος δέχτηκε χτυπήματα πριν και μετά τον θάνατό του - Τα δύο σενάρια για το πώς πέθανε

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 24χρονη μητέρα υποστήριξε ότι όταν γέννησε το βρέφος στο δωμάτιο του ξενοδοχείου, όπου εργαζόταν, λιποθύμησε και στη συνέχεια ανακτώντας τις αισθήσεις της διαπίστωσε ότι το βρέφος δεν είχε σημάδια ζωής: δεν είχε σφυγμό, δεν έκλαιγε και ήταν μελανιασμένο.

Θεωρώντας το λοιπόν νεκρό, όπως υποστήριξε, πανικοβλήθηκε και πήρε την αδιανόητη απόφαση να το πετάξει, βάζοντάς το σε σακούλα σκουπιδιών.

«Είναι λάθος μου, συγγνώμη που το έκανα, λυπήθηκα πολύ», είπε στην ανακρίτρια και ζήτησε να μην προφυλακιστεί, γιατί έχει ανάγκη τη δουλειά, καθώς στέλνει χρήματα πίσω στην πατρίδα της για την ανατροφή του ανήλικου παιδιού της, που το μεγαλώνουν οι γονείς της.

Από την πλευρά του, ο 23χρονος κατηγορούμενος φέρεται να υποστήριξε ότι δεν βρισκόταν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου την ώρα που η γυναίκα γεννούσε το μωρό. Μάλιστα, αλλάζοντας άρδην την προανακριτική του κατάθεση, δήλωσε ότι δεν γνώριζε τι υπήρχε στη σακούλα που πέταξε στον κάδο απορριμμάτων. Επιπλέον, φέρεται να υποστήριξε ότι η σύντροφός του του αποκάλυψε την αποτρόπαια πράξη της ενώ βρίσκονταν μέσα στο ταξί, κατευθυνόμενοι προς το νοσοκομείο για να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες στην 24χρονη γυναίκα.

Οι υπερασπίστικοι τους ισχυρισμοί όμως έπεσαν στο κενό και κρίθηκαν με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα προσωρινά κρατούμενοι.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Αθηνών, το αγγελούδι πέθανε τα πρώτα λεπτά της ζωής του. Εκκρεμούν οι ιστολογικές εξετάσεις που αναμένεται να δείξουν αν ο θάνατος ήταν ασφυκτικός ή αποτέλεσμα κάποιας κάκωσης. Οι ιατροδικαστικές εξετάσεις αναμένεται να δώσουν απάντηση και στο πιο βασανιστικό ερώτημα. Αν το βρέφος ήταν ζωντανό, όταν ο πατέρας του, το πέταξε σε αυτούς τους κάδους έξω από το ξενοδοχείο και πέθανε στη συνέχεια, κλεισμένο στη σακούλα.

Το νεκρό βρέφος έφερε τραύμα στο κεφάλι και οι ιατροδικαστές προσπαθούν να διαπιστώσουν αν αυτό προήλθε από ανθρώπινο χέρι ή ήταν αποτέλεσμα της εναπόθεσής του στα σκουπίδια και της μεταφοράς του στη συνέχεια σε χωματερή.

«Όταν οι υπόλοιποι βγήκαν από το δωμάτιο, η σύντροφός μου, μου είπε κλαίγοντας ότι χάσαμε το παιδί. Έκλαιγε πάρα πολύ. Έτρεξε να ειδοποιήσω τον υπεύθυνό μου ότι θα λείψω και επέστρεψα ξανά στο δωμάτιο. Τότε, μου έδωσε μια σακούλα πλαστική, μαύρου χρώματος και μου ανέφερε ότι αυτή περιέχει πετσέτες με αίματα και το νεκρό παιδί, το οποίο μου ζήτησε να το πάρω και να το πετάξω σε κάδο. Αφού πήρα την σακούλα, στην οποία είχε βάλει εξωτερικά και μια πετσέτα, βγήκα από το ξενοδοχείο και την πέταξα έξω από αυτό», φέρεται να υποστηρίζει ο πατέρας.

Ο ίδιος αποδίδει τα όσα έγιναν στη σύγχυσή του και στον φόβο, που ξαφνικά άρχισε να τον διακατέχει, όπως είπε. «Εγώ δεν ήξερα ότι πρέπει να καλέσω αστυνομία ή ασθενοφόρο, όταν μου είπε η κοπέλα μου ότι το παιδί έχει πεθάνει. Δεν είδα ποτέ τι έχει μέσα η σακούλα. Απλά την πήρα και την πέταξα στα σκουπίδια. Στεναχωριέμαι πολύ για ό,τι έγινε», ισχυρίζεται ο πατέρας.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το Mega, υποστήριξε ότι απέβαλε επειδή ο οργανισμός της, ήταν καταπονημένος.

«Το παιδί το έχασα γιατί δούλευα στα χωράφια και μάζευα ελιές. Αυτό έγινε πριν πέντε μήνες που βρισκόμουν σε ένα χωριό έξω από την Αθήνα, όπου και εργαζόμουν. Δεν προχώρησα σε ταφή του μωρού γιατί δεν υπήρχε σώμα παρά μόνο αίμα. Το παιδί είναι του συντρόφου μου, με τον οποίο γνωριστήκαμε και έχουμε σχέση εδώ και περίπου 7 μήνες. Έχω άλλη μια κόρη 2 ετών, η οποία ζει στο Νεπάλ με τον πρώην άνδρα μου. Με τον κατηγορούμενο θα παντρευόμασταν μετά τη γέννα», φέρεται να υποστήριξε η μητέρα.

Η υπόθεση έχει χαρακτηριστεί και επισήμως δολοφονία, με τους δύο γονείς από το Νεπάλ να αντιμετωπίζουν βαριές κατηγορίες. Όπως διαπιστώθηκε, το βρέφος έχει χτυπήματα τόσο πριν όσο και μετά που πέθανε σε όλο του το σώμα.

Αυτό που μένει να διαπιστωθεί είναι αν οι γονείς του το χτύπησαν μέχρι να πεθάνει και στη συνέχεια το έβαλαν στη σακούλα για να το πετάξουν. Ανοικτό ωστόσο παραμένει και το ενδεχόμενο να το έβαλαν στη μαύρη σακούλα ενώ ήταν ακόμη ζωντανό και το βρέφος να πέθανε από τα χτυπήματα στον κάδο.

Οι ιστολογικές εξετάσεις αναμένεται να προσδιορίσουν επακριβώς την αιτία του θανάτου.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share