Πέμπτη, 04 Ιουλίου 2024

Έκτακτη προειδοποίσηση από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη: «Ο καύσωνας θα συνδυαστεί με καταιγιδοφόρα νέφη στις πειροχές...» (video)

Η αναλυτική πρόβλεψη του μετεωρολόγου

3 Ιουνίου 2024 08:07
Έκτακτη προειδοποίσηση από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη: «Ο καύσωνας θα συνδυαστεί με καταιγιδοφόρα νέφη στις πειροχές...» (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Καιρός σήμερα: Σύμφωνα με την πρόβλεψη του μετεωρολόγου, Κλέαρχου Μαρουσάκη, εκτός από τις αρκετά υψηλές θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών για την εποχή, θα υπάρχει και αστάθεια που θα εκδηλώνεται ιδιαίτερα προςτην κεντρική και βόρεια Ελλάδα κατά τη διάρκεια των απογευματινών ωρών.

Με αυτό να σημαίνει ότι δεν αποκλίεται σε τοπικό επίπεδο να έχουμε φαινόμενα που θα δημιουργήσουν προβλήματα.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Καιρός 3/6: Μίνι - καύσωνας με τον υδράργυρο στους 38 βαθμούς

Σήμερα, Δευτέρα, θα είναι μια αρκετά ζεστή μέρα, ιδιαίτερα για τα ανατολικά, ηπειρωτικά αλλά και το νότιο και νοτιοανατολικό Αιγαίο. Αργά το μεσημέρι ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει στους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου.

Ο μετεωρολόγος του OPEN αναφέρει ότι η εβδομάδα ξεκινάει με υψηλές θερμοκρασίες και κοντά στο μεσημέρι με απόγευμα στο εσωστερικό της ηπειρωτικής χώρας, δηλαδή προς το εσωτερικό της Πελοποννήσου, της κεντρικής - ηπειρωτικής χώρας αλλά και της βόρειας Ελλάδας θα εκδηλωθούν τα καταιγιδοφόρα νέφη.

Με αποτέλεσμα να είναι πιθανό να δούμε μπόρες και καταιγίδες τοπικού χαρακτήρα να συνοδεύονται από έντονους κεραυνούς και χαλαζοπτώσεις.

Στην Αττική, αναμένεται ηλιοφάνεια, με ένα πέρασαμα από αραιές συννεφιές. Οι άνεμοι γενικά δε θα προβληματίσουν, με ασθενείς και μέτριες εντάσεις, ενώ ο υδράργυρος θα προσεγγίσει το μεσημέρι τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου στο κέντρο της πολής. Υπλογίζουμε 2 με 4 βαθμούς πιο κάτω σε θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές.

Στη Θεσσαλονίκη, επίσης, αναμενουμε πολύ καλές καιρικές συνθήκες, παρόλο που το μεσημέρι αναμένεται να πυκνώσουν οι νεφώσεις και είναι πιθανό στα βόρεια του νομού να έχουμε ένα πέρασμα από μπόρες αργλα το απόγευμα. Οι άνεμοι δε θα προβληματίσουν και ο υδράργυρος θα φτάσει κοντά στους 34 με 35 βαθμούς στο κέντρο της πόλης.

Τρίτη με Τεταρτη αναμένουμε την κορύφωση του θερμού κύματος, ενώ από Πέμπτη και έπειτα θα υπάρξει αποκλιμάκωση και αστάθεια.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share