Τρίτη, 02 Ιουλίου 2024

«Κανόνι» από την FTI: Στην Ελλάδα βρίσκονται αυτή τη στιγμή 7.500 τουρίστες - Χρέη €1,8 εκατ. σε 300 ξενοδοχεία

Σε εγρήγορση ο μηχανισμός του υπουργείου Τουρισμού μετά την πτώχευση του γερμανικού κολοσσού

3 Ιουνίου 2024 19:36
«Κανόνι» από την FTI: Στην Ελλάδα βρίσκονται αυτή τη στιγμή 7.500 τουρίστες - Χρέη €1,8 εκατ. σε 300 ξενοδοχεία
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Επί ποδός βρίσκεται το υπουργείο Τουρισμού μετά την αίτηση πτώχευσης που κατέθεσε νωρίτερα σήμερα (3/6) ο τουριστικός όμιλος FTI, καθώς σε τουλάχιστον 7.500 υπολογίζονται οι ξένοι τουρίστες που βρίσκονται στην Ελλάδα.

Ήδη το γραφείο του ΕΟΤ στη Γερμανία βρίσκεται σε συνεχείς συσκέψεις, ενώ στην Αθήνα το υπουργείο Τουρισμού και η αρμόδια υπουργός, Όλγα Κεφαλογιάννη, βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με όλους τους εμπλεκόμενους.

FTI: Σε 7.500 υπολογίζονται οι τουρίστες που βρίσκονται στην Ελλάδα

Eίναι χαρακτηριστικό ότι σε 7.500 υπολογίζονται οι ξένοι επισκέπτες που βρίσκονται στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή και έχουν έλθει στη χώρα μας μέσω του διεθνούς οργανωτή ταξιδίων από τη Γερμανία, FTI, που νωρίτερα σήμερα κατέθεσε αίτηση πτώχευσης.

Ο πρόεδρος του ΠΟΞ και α' αντιπρόεδρος του ΣΕΤΕ, Γιάννης Χατζής, ανέφερε:

«Σύμφωνα με ενημέρωση του FTI, αυτή τη στιγμή 7.500 τουρίστες σε περίπου 250 ξενοδοχεία βρίσκονται στη χώρα. Αντιλαμβανόμαστε την αγωνία των συναδέλφων και συστήνουμε ψυχραιμία. Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις. Το επόμενο διάστημα θα μπορούμε να έχουμε πιο ξεκάθαρη εικόνα».

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι 7.500 επισκέπτες που έχουν έλθει μέχρι και σήμερα στην Ελλάδα θα επιστρέψουν στον τόπο διαμονής τους όταν τελειώσουν τις διακοπές που έχουν προγραμματίσει.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης Μιχάλης Βλατάκης, μιλώντας στο cretalive, αποκάλυψε πως «υπάρχουν αρκετοί ξένοι επισκέπτες στο νησί αυτή την ώρα και πρώτο μας μέλημα είναι να επιστρέψουν με ασφάλεια». Κατά τον ίδιο, πέρσι είχαν έρθει στην Κρήτη 150.000 επισκέπτες με το FTI, ενώ φέτος αναμένονταν 80.000 και το πιθανότερο είναι ότι θα έρθουν με άλλα πρακτορεία.

Το βέβαιο είναι ότι σε καμία περίπτωση δεν θα διαταραχθούν οι διακοπές τους από την αίτηση πτώχευσης του διεθνούς Tour Operator, κι αυτό είναι που τονίζεται από τους εμπλεκόμενους φορείς.

Μάλιστα, οι ξενοδόχοι που τους φιλοξενούν στην Ελλάδα με ίδια έξοδα θα φροντίσουν τη μεταφορά τους στα ελληνικά αεροδρόμια.

Την ίδια στιγμή, χωρίς οικονομική ζημία θα είναι η παρούσα εξέλιξη για τους ξενοδόχους που συνεργάζονται με τον FTI, αφού, όπως έχει γίνει γνωστό, τα ξενοδοχεία αυτά έχουν προπληρωθεί για τις μέχρι τώρα αφίξεις των πελατών του FTI. Aλλωστε ήταν υποψιασμένοι από την περσινή χρονιά οι Ελληνες επαγγελματίες του κλάδου, ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με τον συγκεκριμένο οργανωτή ταξιδίων. Ωστόσο, υπάρχουν περίπου 300 ξενοδοχεία στην Ελλάδα, στα οποία ο FTI οφείλει συνολικά περί τα 1,8 εκατ. ευρώ, από την προηγούμενη χρονιά.

Οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν σήμερα το πρωί για τη χρεοκοπία του ομίλου

Η χρεοκοπία του τρίτου μεγαλύτερου ταξιδιωτικού παρόχου της Ευρώπης επηρεάζει 11.000 εργαζόμενους, αλλά και δεκάδες χιλιάδες ταξιδιώτες, οι οποίοι είτε βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε διακοπές είτε είχαν ήδη κλείσει πακέτα για το προσεχές διάστημα.

Οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν σήμερα το πρωί για την εξέλιξη μέσω τηλεδιάσκεψης, αλλά τα συστήματα κρατήσεων βρίσκονταν ήδη εκτός λειτουργίας, υποτίθεται λόγω τεχνικού προβλήματος. Απενεργοποιημένη ήταν από το πρωί και η ιστοσελίδα της αλυσίδας ξενοδοχείων Labranda, η οποία ανήκει στην FTI.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Bild, η διοίκηση της FTI βρισκόταν καθ' όλο το Σαββατοκύριακο σε διαπραγματεύσεις με τα υπουργεία Οικονομίας και Οικονομικών, με στόχο την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού, ύψους διψήφιου αριθμού εκατομμυρίων, προκειμένου να περάσει το καλοκαίρι.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση απέρριψε, τελικά, χθες το βράδυ το αίτημα της εταιρείας.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share