Πέμπτη, 04 Ιουλίου 2024

Στον… αέρα το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος: «Μίλησαν» τα μερομήνια, «κλείδωσε» ο καιρός, ολική ανατροπή

Ξεχάστε ότι ξέρατε – Νέα δεδομένα: Κλείδωσε… ο καιρός το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, «μίλησαν» τα μερομήνια

4 Ιουνίου 2024 22:34
Στον… αέρα το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος: «Μίλησαν» τα μερομήνια, «κλείδωσε» ο καιρός, ολική ανατροπή
Από Παναγιώτης Παπανικολάου

Μερομήνια 2024: Ποιο θα είναι το κλίμα τον Ιούνιο του 2024, σύμφωνα με τις προβλέψεις για τον καιρό;

Τα Μερομήνια για κάθε έτος προσδιορίζονται με βάση τις κλιματικές συνθήκες που επικρατούν κατά τη διάρκεια των πρώτων δώδεκα ημερών του Αυγούστου.

Η λεπτομερής πρόβλεψη για τα Μερομήνια του Ιουνίου του 2024 είναι η ακόλουθη:

Στην έναρξη του μήνα, αναμένονται φυσιολογικές θερμοκρασίες.

Ωστόσο, στα μέσα του Ιουνίου, περίπου από τις 13 έως τις 19 του μήνα, προβλέπεται μια μικρή περίοδος κακοκαιρίας σε όλη τη χώρα.

Διαβάστε επίσης: Βούρδουλας από τον Τάσο Αρνιακό - «40αραια αλλά! Μαζί με τον καύσωνα θα έχουμε και...»

Τι καιρό θα κάνει το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος 24/6/2024:

Προς το τέλος του μήνα αναμένεται μια σταδιακή αύξηση της θερμοκρασίας, χωρίς να προβλέπονται ιδιαίτερα καιρικά φαινόμενα.

Δείτε πιο αναλυτικές προγνώσεις για τα Μερομήνια Ιουνίου 2024 στο παρακάτω video:

Τα Μερομήνια αποτελούν μια αρχαία μέθοδο πρόβλεψης του καιρού και έχουν αποδειχθεί αναμφίβολα, ένα σημαντικό εργαλείο για την παρακολούθηση των καιρικών φαινομένων.

Πως διαβάζουμε τα Μερομήνια;

Οι κάτοικοι της ύπαιθρου, παρέδωσαν από γενιά σε γενιά και για χιλιάδες χρόνια την παραδοσιακή γνώση της μελέτης και πρόβλεψης του καιρού.

Αναλύοντας σταθερά φυσικά φαινόμενα ή “σημάδια” στον ουρανό, μπορούσαν να αναγνωρίσουν ή να προβλέψουν τα Μερομήνια, δηλαδή να ερμηνεύσουν τις καιρικές συνθήκες για ολόκληρο το επόμενο έτος, από την εμφάνιση του ένατου φεγγαριού μέχρι και το χάσιμο του επόμενου ογδόου (μετρώντας πάντα τα φεγγάρια από την αρχή του εκάστοτε έτους).

Συνήθως αυτοί ήταν άνθρωποι που εργάζονταν στην ύπαιθρο, στη θάλασσα και ειδικά οι μοναχοί, οι οποίοι, φαίνεται, είχαν αφιερώσει μεγάλο μέρος της ζωής τους στη μελέτη και την παρατήρηση του σύμπαντος, κάθε ένας με τον δικό του τρόπο και με τη βοήθεια των καιρικών φαινομένων.

Οι διαφορές που παρατηρούνται τόσο στα “σημάδια” που παρατηρούνται όσο και στις ημέρες κατά τις οποίες γίνονται οι παρατηρήσεις, μπορούν να εξηγηθούν από τις διαφορετικές εδαφολογικές και κλιματολογικές συνθήκες κάθε τόπου.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share