Κυριακή, 30 Ιουνίου 2024

Ανατροπή από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη: Τοπικές βροχές και μπόρες ακολουθούν τον αυξημένο υδράργυρο - Ποιες περιοχές θα «δροσιστούν»

Η πρόγνωση από τον μετεωρολόγο

6 Ιουνίου 2024 07:59
Ανατροπή από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη: Τοπικές βροχές και μπόρες ακολουθούν τον αυξημένο υδράργυρο - Ποιες περιοχές θα «δροσιστούν»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Καιρός σήμερα: Σύμφωνα με την πρόβλεψη του μετεωρολόγου, Κλέαρχου Μαρουσάκη, εκτός από τις αρκετά υψηλές θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών, θα υπάρχει και αστάθεια με τοπικές βροχές και μπόρες που θα εκδηλωθούν ιδιαίτερα προς την κεντρική και βόρεια Ελλάδα κατά τη διάρκεια των μεσημβρινών και απογευματινών ωρών.

Με την ευκαιρία δείτε: Καιρός σήμερα 6/6: Με μειωμένο υδράργυρο και τοπικές βροχές

Σήμερα, Πέμπτη, θα είναι άλλη μια ζεστή ημέρα με τον υδράργυρο να κυμαίνεται από 33-38 βαθμούς στη χώρα ενώ θα συνοδεύεται με συννεφιές κατά τόπους. Αργά το μεσημέρι θα συναντήσουμε τοπικές βροχές και μπόρες κυρίως στα ηπειρωτικά.

Ο μετεωρολόγος του OPEN αναφέρει ότι η μέρα ξεκινάει με υψηλές θερμοκρασίες και κοντά στο μεσημέρι με απόγευμα στο εσωστερικό της ηπειρωτικής χώρας, δηλαδή προς το εσωτερικό της Πελοποννήσου, της κεντρικής - ηπειρωτικής χώρας αλλά και της βόρειας Ελλάδας θα εκδηλωθούν τα καταιγιδοφόρα νέφη.

Στην Αττική, αναμένεται ηλιοφάνεια, με ένα πέρασαμα από αραιές συννεφιές. Οι άνεμοι γενικά δε θα προβληματίσουν, με ασθενείς και μέτριες εντάσεις, ενώ ο υδράργυρος θα προσεγγίσει το μεσημέρι τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου στο κέντρο της πολής. Υπλογίζουμε 2 με 4 βαθμούς πιο κάτω σε θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές.

Στη Θεσσαλονίκη, επίσης, αναμενουμε πολύ καλές καιρικές συνθήκες, παρόλο που το μεσημέρι αναμένεται να πυκνώσουν οι νεφώσεις και είναι πιθανό στα βόρεια του νομού να έχουμε ένα πέρασμα από μπόρες αργλα το απόγευμα. Οι άνεμοι δε θα προβληματίσουν και ο υδράργυρος θα φτάσει κοντά στους 34 με 35 βαθμούς στο κέντρο της πόλης.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share