Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2024

Έκτακτη απεργία την Πέμπτη (20/6): Ποιοι θα κατεβάσουν ρολά και για ποιο λόγο

Από τις 11:00 πμ έως τη λήξη του ωραρίου

18 Ιουνίου 2024 14:38
Έκτακτη απεργία την Πέμπτη (20/6): Ποιοι θα κατεβάσουν ρολά και για ποιο λόγο
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Απεργία από τις 11:00πμ έως τη λήξη του ωραρίου για τους εργαζόμενους, με κάθε σχέση εργασίας, σε όλες τις Δημόσιες Υπηρεσίες σε Αττική και Στερεά Ελλάδα κήρυξε η ΑΔΕΔΥ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΑΔΕΔΥ «απαιτεί από την Κυβέρνηση να πάρει πίσω την τροπολογία με την οποία επιδιώκει να εκκαθαρίσει την ΛΑΡΚΟ από τους εργαζόμενους και να προχωρήσει στην εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων της επιχείρησης. Ζητάμε την απόσυρση της τροπολογίας και άμεσα την ανανέωση των συμβάσεων όλων των εργαζόμενων της ΛΑΡΚΟ».

Δείτε επίσης: Προσαύξηση 40% του ημερομίσθιου και 115% αν είναι αργία: Έτσι θα λειτουργήσει η 6ημερη εργασία από 1η Ιουλίου!

Όπως αναφέρει στην συνέχεια της ανακοίνωσης της η ΑΔΕΔΥ «ενώνουμε τις φωνές μας με τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, στη συγκέντρωση των Σωματείων τους την Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024, ώρα 12:00, στο Σύνταγμα».

Η επίσημη ανακοίνωση

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κηρύσσει διευκολυντική στάση εργασίας την Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024, ώρα 11:00πμ έως τη λήξη του ωραρίου για τους εργαζόμενους, με κάθε σχέση εργασίας, σε όλες τις Δημόσιες Υπηρεσίες σε Αττική και Στερεά Ελλάδα, απαιτώντας από την Κυβέρνηση να πάρει πίσω την τροπολογία με την οποία επιδιώκει να εκκαθαρίσει την ΛΑΡΚΟ από τους εργαζόμενους και να προχωρήσει στην εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων της επιχείρησης.

Ζητάμε την απόσυρση της τροπολογίας και άμεσα την ανανέωση των συμβάσεων όλων των εργαζόμενων της ΛΑΡΚΟ.

Απεργία
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ: (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Η θέση του ΚΚΕ: «Η κυβέρνηση προσπαθεί με κατάπτυστη τροπολογία να ολοκληρώσει το έγκλημα σε βάρος της ΛΑΡΚΟ»

«Η κυβέρνηση της ΝΔ προσπαθεί να ολοκληρώσει το έγκλημα σε βάρος της ΛΑΡΚΟ, οδηγώντας εκατοντάδες εργαζόμενους στην ανεργία και τις περιοχές 5 νομών της χώρας σε μαρασμό. Με μία κατάπτυστη τροπολογία επιδιώκει να εκκαθαρίσει την επιχείρηση από τους εργαζόμενους και να προχωρήσει στην εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων της ΛΑΡΚΟ» αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του.

«Η κυβέρνηση θα το πληρώσει πάρα πολύ ακριβά, εάν δεν αποσύρει τώρα αυτή την τροπολογία και εάν δεν προχωρήσει άμεσα στην ανανέωση των συμβάσεων όλων των εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, οι κάτοικοι πέντε νομών της χώρας έστειλαν αποφασιστικό μήνυμα εναντίωσης στην κυβερνητική πολιτική και στα εγκληματικά σχέδια απαξίωσης και εγκατάλειψης που υπηρέτησαν όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα» τονίζει το ΚΚΕ και καταλήγει στην ανακοίνωσή του:

«Όλοι και όλες δίπλα στον ηρωικό αγώνα των εργατών της ΛΑΡΚΟ! Ξεσηκωμός τώρα σε όλη την Ελλάδα για να μην περάσει το νέο έγκλημα!».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share