Δευτέρα, 01 Ιουλίου 2024

Το παρασκήνιο όσων έγιναν στο σπίτι της συζύγου του Απόστολου Λύτρα μετά τον ξυλοδαρμό - «Λιποθύμησε! Ακούστηκαν ύβρεις και απειλές»

Άφαντος παραμένει ο ποινικολόγος μετά την έγκληση της 37χρονης

19 Ιουνίου 2024 15:52
Το παρασκήνιο όσων έγιναν στο σπίτι της συζύγου του Απόστολου Λύτρα μετά τον ξυλοδαρμό - «Λιποθύμησε! Ακούστηκαν ύβρεις και απειλές»
Από Εύη Κουρίδου

Άφαντος παραμένει ο ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας μετά την έγκληση που κατέθεσε σε βάρος του η σύζυγός του, Σοφία Πολυζωγοπούλου, για παραβίαση των όρων της δικαστικής απόφασης.

Αναστάτωση επικράτησε χθες το βράδυ στο σπίτι της Σοφίας Πολυζωγοπούλου στον Γέρακα όταν ενεργοποιήθηκε το panic button της 37χρονης δικηγόρου από την ίδια. Γιατί όμως πάτησε το κουμπί πανικού;

Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον της δικηγόρου στο T-live, το βράδυ της Τρίτης 18/6, πήγαν στο σπίτι της η πρώην σύζυγος του Απόστολου Λύτρα, η μεγάλη κόρη τους και ένας συνεργάτης από το δικηγορικό γραφείο του γνωστού ποινικολόγου. Οι τρεις του φέρονται να άνοιξαν την αυλόπορτα της οικίας με τα κλειδιά που τους είχε δώσει ο Απόστολος Λύτρας. Τότε, ο αστυνομικός που βρισκόταν έξω από το σπίτι τους είπε: «Απαγορεύετε να μπείτε, περάστε έξω».

Την ίδια στιγμή, στο μπαλκόνι βγήκε ο πατέρας της Σοφίας Πολυζώγοπούλου, ο οποίος τους ζήτησε και ο ίδιος να απομακρυνθούν από την οικία της κόρης του.

«Στείλε τα λεφτά και τα ρούχα»

Ταυτόχρονα, η 37χρονη δικηγόρος μιλούσε στο τηλέφωνο με τον δικηγόρο της Θέμη Σοφό, ο οποίος τη συμβούλεψε να πατήσει το panic button αλλά και το συναγερμό του σπιτιού. Λίγο αργότερα έφτασαν οι άνδρες της Ομάδας Δράσης και όλοι μαζί μεταφέρθηκαν στο αστυνομικό τμήμα.

Εκεί, η Σοφία Πολυζωγοπούλου κατέθεσε έγκληση εναντίον του συζύγου της για παραβίαση των όρων της δικαστικής απόφασης με την οποία αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του. Πιο συγκεκριμένα, η δικηγόρος θεωρεί ότι ο σύζυγός της παραβίασε τον όρο της μετοίκισης, καθώς διατηρούσε στην κατοχή του κλειδιά του διαμερίσματος και τον όρο της απαγόρευσης επικοινωνίας μαζί της στέλνοντας της απειλητικό μήνυμα όπως η ίδια υποστηρίζει.

Όπως ισχυρίζεται το περιβάλλον της Σοφίας Πολυζωγοπούλου, το μήνυμα εστάλη μέσω ενός γκρουπ στο viber στο οποίοι ήταν μέλη ο Απόστολος Λύτρας, η πρώην σύζυγός του, ο συνεργάτης του από το δικηγορικό γραφείο και στο οποίο προσέθεσαν και τη 37χρονη δικηγόρο.

«Δε θα έπρεπε να διαθέτει κλειδιά ούτε βεβαίως και να μετέχει σε κοινό γκρουπ που δημιουργήθηκε χωρίς την θέλησή της, χωρίς την συναίνεσή της και να υπάρχει με τον τρόπο αυτό άμεση συναναστροφή. Μετείχε ο κύριος Λύτρας, μετείχε η εντολέας μου, η Σοφία, μετείχε και συνεργάτης του και μετείχε και άλλο πρόσωπο. Δημιουργήθηκε at hoc ένα viber γκρουπ χθες, στο οποίο εντάχθηκε η Σοφία Πολυζωγοπούλου χωρίς την θέλησή της. Όπως καταλαβαίνετε μπορεί κάποιος στο viber να σε εντάξει σε μια ομάδα μηνυμάτων και συνομιλίας καθιστάμενη πλέον η ίδια χωρίς την συναίνεση της, κοινωνός μηνυμάτων και από τον κύριο Λύτρα και από τους άλλους μετέχοντες.

Πράγμα το οποίο κατά την δική μας άποψη συνιστά ανεπιφύλακτα και αδιαμφισβήτητα παραβίαση όρου συναναστροφής όπως επίσης και η αυτογνώμων ενέργεια στην οποία προέβη προφανώς κατ’ εντολήν του κυρίου Λύτρα η πρώην σύζυγος του η οποία άνοιξε με τα κλειδιά, μπήκε στον αύλειο χώρο… Ακούστηκαν ύβρεις και φυσικά η απειλητική διάθεση αυτή οδήγησε τον πατέρα της Σοφίας να εξέλθει της οικίας και στην συνέχεια αφού εξήλθε ο πατέρας άρχισε να προτρέπει και να οδηγεί τους εισβολείς θα πω, προς τα έξω», δήλωσε ο Θέμης Σοφός στο OPEN.

Η Σοφία Πολυζωγοπούλου φαίνεται πως δεν άντεξε την πίεση και όπως δηλώνει ο δικηγόρος της λιποθύμησε.

«Λιποθύμησε, λιποθύμησε στην συνέχεια από την ταραχή της. Καταλαβαίνετε ότι η Σοφία πέραν του ότι είναι μια εξαιρετική συνάδελφος, μάχιμη δικηγόρος, είναι μητέρα ενός κοριτσιού 9 ετών και κακοποιημένη, χτυπημένη βάναυσα με συμπεριφορά που μόνο ως ζωώδες ένστικτο μπορεί να χαρακτηριστεί», δήλωσε ο κ. Σοφός.

Από το περιβάλλον του Απόστολου Λύτρα τώρα υποστηρίζεται ότι το γκρουπ στο viber δημιουργήθηκε από τον συνεργάτη του με σκοπό να ενημερώσει τον ποινικολόγο και τη σύζυγό του ότι χρειάζονται χρήματα για το γραφείο.

Επίσης, η Σοφία Πολυζωγοπούλου μήνυσε την πρώην σύζυγο του Απόστολου Λύτρα και τον συνεργάτη του για διατάραξη οικιακής ειρήνης, απειλή, εξύβριση και παράνομη βία και τον γνωστό ποινικολόγο για ηθική αυτουργία στις συγκεκριμένες πράξεις. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία. O συνεργάτης του Απόστολου Λύτρα αφέθηκε ελεύθερος με προφορική εντολή εισαγγελέα λόγω του πλημμεληματικού χαρακτήρα των κατηγοριών καθώς είναι δικηγόρος και δεν κρατείται ενώ η πρώην σύζυγος του κρατήθηκε και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share