Δευτέρα, 01 Ιουλίου 2024

Απόστολος Λύτρας: Ζητά να αποφυλακιστεί αλλά τον περιμένει... η Εφορία - Σωρηδόν η αποχώρηση πελατών από το δικηγορικό του γραφείο

Οι εξελίξεις στην πολύκροτη υπόθεση του ποινικολόγου

22 Ιουνίου 2024 10:44
Απόστολος Λύτρας: Ζητά να αποφυλακιστεί αλλά τον περιμένει... η Εφορία - Σωρηδόν η αποχώρηση πελατών από το δικηγορικό του γραφείο
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Ο Απόστολος Λύτρας ετοιμάζει τις επόμενες κινήσεις του από τις φυλακές Κορυδαλλού, όπου και βρίσκεται, ζητώντας όπως όλα δείχνουν να αποφυλακιστεί μες στις επόμενες δέκα ημέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, η αίτηση θα κατατεθεί απευθείας στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, το οποίο και θα την κρίνει. Υπενθυμίζεται πως ο Απόστολος Λύτρας πέρασε το κατώφλι των φυλακών Κορυδαλλού την Πέμπτη (20/6), μετά την αντικατάσταση των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί για τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του, Σοφίας Πολυζωγοπούλου, η οποία κατέθεσε και αίτηση διαζυγίου.

Λίγη ώρα μετά την προφυλάκισή του, οι πρώτες επισκέψεις που δέχθηκε ήταν από το συνήγορό του και την αδελφή του, ενώ σήμερα, Παρασκευή, στις φυλακές Κορυδαλλού βρέθηκαν οι δύο μεγαλύτερες κόρες του και η πρώην σύζυγος του.

Ο Απόστολος Λύτρας κρατείται στην ΣΤ´ πτέρυγα των φυλακών, γνωστή και ως VIP. Στο ίδιο κελί μαζί με τον Απόστολο Λύτρα βρίσκονται ακόμα δύο κρατούμενοι. Και οι δύο επιχειρηματίες, ο ένας από την Αράχωβα, ο οποίος έχει καταδικαστεί για απάτες, και ο άλλος, ιδιοκτήτης αλυσίδας καταστημάτων, που είναι κατηγορούμενος για ναρκωτικά.

Πειθαρχικές ποινές από το Δικηγορικό Σύλλογο

Στο μεταξύ, στην επιβολή δυο πειθαρχικών ποινών προχώρησε ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας σε βάρος του Απόστολου Λύτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, του έχει επιβληθεί η ποινή της επίπληξης και μια χρηματική ποινή έως 5.000 ευρώ.

Αφορούν σε δυο ξεχωριστές πειθαρχικές έρευνες, η πρώτη για την υπόθεση του θανάτου του 16χρόνου Ρομά στην Θεσσαλονίκη και η δεύτερη για την υπόθεση της 12χρονης του Κολωνού. Και στις δυο περιπτώσεις ο ποινικολόγος προχώρησε σε δηλώσεις που κρίθηκαν αντιδεοντολογικές.

Να σημειωθεί, επίσης, πως ο ποινικολόγος δεν έχει καταβάλει τη συνδρομή του στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών με αποτέλεσμα να απαγορεύεται ο διορισμός του ως δικαστικός αντιπρόσωπος.

Οι πελάτες φεύγουν, η Εφορία... έρχεται

Παρά τις ικετευτικές προσπάθειες του Απόστολου Λύτρα να απολογηθεί στη σύζυγό του Σοφία Πολυζωγοπούλου, θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο το πρόσφατο παρελθόν να ξεγραφτεί μονοκονδυλιά. Από τις πρώτες ώρες μετά τον ξυλοδαρμό της 37χρονης δικηγόρου από τον 52χρονο ποινικολόγο, ο Απόστολος Λύτρας μέσω μηνυμάτων πάσχιζε να απολογηθεί στη σύζυγό του και να παρακαλέσει για μία νέα ευκαιρία, έστω και σε βάθος χρόνου.

Ωστόσο και σύμφωνα με την Ontime, τόσο το γεγονός αυτό καθ’ εαυτό, όσο και τα περιστατικά που ακολούθησαν και οι εκατέρωθεν μηνύσεις, οδηγούν τη Σοφία Πολυζωγοπούλου στην απόφαση να κλείσει το κεφάλαιο της οικογένειάς της και να ανοίξει ένα άλλο. Η πληροφορία είχε προκύψει μόλις λίγες ώρες μετά τον ξυλοδαρμό. Άλλωστε, το ζευγάρι δεν ήταν στα καλύτερά του, καθώς από το φθινόπωρο του 2023 συζητούσε, με κόσμιο τρόπο βέβαια, το ενδεχόμενο του χωρισμού. Ο ξυλοδαρμός ήταν, όμως, ο χείμαρρος που... παρέσυρε το ποτήρι και όχι απλώς το ξεχείλισε. Έτσι, λοιπόν, από πολλαπλές πηγές καταφτάνουν πληροφορίες που θέλουν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να κατατεθεί αγωγή διαζυγίου από τη Σοφία Πολυζωγοπούλου, σαφέστατα με υπαιτιότητα του Απόστολου Λύτρα.

Ωστόσο, οι πληροφορίες αναφέρουν πως το ζευγάρι δεν θα μείνει μόνο στο να χωρίσει τα... τσανάκια του, αλλά θα παιχτεί ένα ακόμη, πολύ μεγαλύτερο, διακύβευμα. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η 37χρονη δικηγόρος αναμένεται να κινηθεί για την αποκλειστική επιμέλεια της εννιάχρονης κόρης τους. Όπως γίνεται αντιληπτό, πρόκειται για ένα βαρύτατο πλήγμα στον Απόστολο Λύτρα, ο οποίος έχει μεγάλη αδυναμία στην κόρη του.

Την ίδια στιγμή, πάντως, ρεπορτάζ που μεταδόθηκε στην εκπομπή του Alpha «Super Κατερίνα» υποστήριζε πως τα παραπάνω σχέδια κάθε άλλο παρά μακρινά είναι. Όπως τονίζεται χαρακτηριστικά, η Σοφία Πολυζωγοπούλου είναι τόσο αποφασισμένη να προχωρήσει σε αυτές τις ενέργειες, που δρομολογούνται, σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν στο ρεπορτάζ, ακόμη και μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, αμέσως μετά το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος! Η ίδια εκπομπή, πάντως, είχε πάει την υπόθεση κι ένα βήμα παρακάτω, επικαλούμενη πληροφορίες πως από τον περασμένο Δεκέμβριο ο Απόστολος Λύτρας είχε αποχωρήσει από τη συζυγική στέγη στον Γέρακα, μέσα στο πλαίσιο των συζητήσεων για το χωρισμό τους. Το ζευγάρι φέρεται να προσπάθησε να είναι ξανά μαζί το περασμένο Πάσχα. Ίσως εκεί να εδράζονται και οι εξάρσεις ζήλιας τις οποίες επικαλέστηκε ο προφυλακισμένος δικηγόρος, όταν άρπαξε το κινητό από τα χέρια της Σοφίας Πολυζωγοπούλου, το επίμαχο βράδυ του περασμένου Σαββάτου.

Μέσα στην έρευνα για το τι πραγματικά συνέβη το μοιραίο βράδυ, όταν ο Απόστολος Λύτρας ξυλοκόπησε με τουλάχιστον τριάντα μπουνιές, σύμφωνα με το δικηγόρο του θύματος Θέμη Σοφό, τη Σοφία Πολυζωγοπούλου, τα οικονομικά ζητήματα βρέθηκαν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Φαίνεται πως τα οικονομικά και τα προσωπικά είχαν περιπλεχθεί σε εξαιρετικά μεγάλο βαθμό και η διπλή «βόμβα» έσκασε τη στιγμή που ο Απόστολος Λύτρας σε κατάσταση αμόκ άπλωνε τα χέρια του πάνω στο πρόσωπο της άτυχης γυναίκας.

Το γαϊτανάκι των μηνυμάτων έπειτα από φερόμενη πρωτοβουλία του συνεργάτη τους, του δικηγόρου Γιώργου Κριεμάδη, άνοιξε τον ασκό του Αιόλου. Οι... απληρωσιές στο δικηγορικό γραφείο, τα μετρητά στο σπίτι στο Γέρακα και οι παρακλήσεις για τις πληρωμές των δανείων και των εξόδων σπουδών των δύο πρώτων θυγατέρων του Απόστολου Λύτρα από τον ίδιο προκάλεσαν μεγάλη εντύπωση, με δεδομένο πως όλοι γνώριζαν πως ο 52χρονος ήταν ένας άνδρας που απολάμβανε την καλή και άνετη ζωή. Το κουτί με τα μυστικά ξεθάφτηκε και προέκυψε χάος, με πλειστηριασμούς, χρέη, δάνεια και προσημειωμένες υποθήκες.

Όλα τα παραπάνω, όπως επίσης οι υπόνοιες για την ύπαρξη σημαντικού ποσού μετρητών στο σπίτι της οικογένειας Λύτρα στον Γέρακα, έχουν προκαλέσει ντόμινο εξελίξεων, με τις πληροφορίες να μιλούν για κατεπείγουσα παρέμβαση των ελεγκτικών φορολογικών αρχών! Παράλληλα, σύμφωνα με δηλώσεις του αστυνομικού αναλυτή Σταύρου Μπαλάσκα, προκύπτουν πληροφορίες πως τόσο η ΑΑΔΕ, όσο και οι αρμόδιες ανεξάρτητες αρχές φέρεται να είναι έτοιμες να κινήσουν τις διαδικασίες για τον πλήρη έλεγχο των οικονομικών του ποινικολόγου.

«Έχουν γίνει αναφορές για τον κ. Λύτρα ότι είχε σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Κάπου αναφέρθηκε πως από τις εννιά υποθέσεις που έπαιρνε, πληρωνόταν τη μία. Στις άλλες έμπαινε με οποιονδήποτε τρόπο, ακόμη και παραγκωνίζοντας πολλές φορές συναδέλφους του. Δεν ήταν ιδιαίτερα συμπαθής. Αναλάμβανε τις υποθέσεις δωρεάν. Ο κ. Λύτρας το έκανε υπέρμετρα, ενώ το κάνουν όλοι. Και το έκανε προκειμένου να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της δημοσιότητας. Χρωστούσε παντού, είχε και βοήθεια από την οικογένειά του» ειπώθηκε αρχικά και συνέχισε: «Χρωστούσε στην ΑΑΔΕ πολλά και για να κάνει όλες αυτές τις πατέντες οικονομικά, τα είχε μεταβιβάσει στη σύζυγό του. Τα χρήματα που υπήρχαν στο σπίτι ήταν για να πληρωθούν μισθοί, τα σχολεία των παιδιών και πολλά έξοδα στην Κύπρο. Υπήρχαν χρήματα στο σπίτι μετρητά, ένα μεγάλο ποσό. Θα γίνει οικονομικός έλεγχος στα οικονομικά και περιουσιακά στοιχεία του Απόστολου Λύτρα» συμπλήρωσε.
Μία νέα πτυχή της υπόθεσης, πάντως, η οποία είχε περάσει στα ψιλά τις πρώτες ώρες μετά το ξέσπασμα του ανεπανάληπτου σκανδάλου, έρχεται τώρα στην επιφάνεια και ίσως να «δένει» την πραγματικά αψυχολόγητη συμπεριφορά του Απόστολου Λύτρα. Ο γνωστός δικηγόρος φέρεται κατά την κατάθεσή του στις Αρχές μετά το περιστατικό του ξυλοδαρμού να επικαλείται τη νοσηλεία του σε νοσοκομείο, περίπου 36 ώρες πριν από τη μοιραία νύχτα. Σύμφωνα με τον ίδιο, είχε υποστεί κρίση άγχους, καθώς φαίνεται πως λύγιζε λόγω των οικονομικών προβλημάτων: «Δύο μέρες πριν από το περιστατικό, την Παρασκευή 14/6/2024, νοσηλεύτηκα για ώρες από κρίση άγχους, διότι μεγάλο χρονικό διάστημα βρίσκομαι συνεχώς σε πίεση και λόγω του επαγγέλματός μου και λόγω των πολλών οικονομικών υποχρεώσεων που έχω» φέρεται να τόνισε στους αστυνομικούς.

Σαφώς δεν υπάρχει κάποια κατάσταση που να δικαιολογεί τη χρήση βίας, ωστόσο, η παραπάνω τοποθέτηση επιβεβαιώνει σε μεγάλο βαθμό τα όσα συμβαίνουν γύρω από τα οικονομικά ζητήματα που αντιμετώπιζε η οικογένεια Λύτρα.

Πάντως, δίπλα στον Απόστολο Λύτρα στέκεται όλη η εξ αίματος οικογένειά του. Την περασμένη Πέμπτη, πρώτη απ’ όλους, η αδελφή του Απόστολου Λύτρα, επίσης δικηγόρος στο επάγγελμα, συνόδευσε το συνήγορο του ποινικολόγου προκειμένου να συζητήσουν αφενός τις ανάγκες του, αφετέρου το τι ακολουθεί στην ποινική εξέλιξη της υπόθεσης. Χθες Παρασκευή, ήταν σειρά της πρώην συζύγου του, αλλά και των δύο θυγατέρων του να τον επισκεφτούν. Οι δύο γυναίκες και η ανήλικη έφτασαν στις φυλακές Κορυδαλλού γύρω στις 3.00 μετά το μεσημέρι προκειμένου να υποβάλουν αίτηση επίσκεψης. Έπειτα από μία ώρα έλαβαν έγκριση από τις αρμόδιες υπηρεσίες της φυλακής και μπήκαν με μία μικρή βαλίτσα που περιείχε ρούχα για τον 52χρονο.

Μέσα σε αυτό τον ορυμαγδό των εξελίξεων δεν είναι λίγοι οι εντολείς που αποφασίζουν να παύσουν τον Απόστολο Λύτρα και τους συνεργάτες του. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της μητέρας της 12χρονης από τον Κολωνό, η οποία ανακοίνωσε τη διακοπή της εκπροσώπησής της από τον Απόστολο Λύτρα μετά την ομολογία του για τον ξυλοδαρμό της συζύγου του.

«Μετά την ομολογία του κ. Αποστόλου Λύτρα για τον ξυλοδαρμό της συζύγου του δηλώνω ότι δεν επιθυμώ τη συνέχιση της νομικής εκπροσώπησής μου από το γραφείο του. Τέτοιες συμπεριφορές σε γυναίκες δεν μπορεί να είναι ανεκτές» τόνισε η Χ.Β. Πάντως, προς υπεράσπιση του Απόστολου Λύτρα έσπευσε η θεία της 12χρονης, η γυναίκα που ουσιαστικά ανακάλυψε όλα όσα περνούσε η ανιψιά της. Η εν λόγω γυναίκα, με παρέμβασή της στο Mega, τόνισε πως τόσο ο Απόστολος Λύτρας όσο και η Σοφία Πολυζωγοπούλου εργάστηκαν αφιλοκερδώς για την υπόθεσή τους, στάθηκαν και ψυχολογικά και ηθικά στο πλευρό τους, ενώ έβαλαν και από την τσέπη τους τα δικαστικά έξοδα.

Από την πλευρά του, πάντως, ο πατέρας της αδικοχαμένης Δώρας Ζέμπερη, η οποία δολοφονήθηκε το 2017, έδειξε εκ διαμέτρου αντίθετη στάση: «Έχω και άλλα δικαστήρια με τον Λύτρα, δεν έχουμε τελειώσει. Θα συνεχίσω, στα δύσκολα δεν αφήνουμε ανθρώπους, δεν τους αφήνουμε και φεύγουμε. Εγώ τους έχω το ίδιο και τους δύο, δεν τους ξεχωρίζω, δεν τους ξεχωρίζω και πραγματικά τους αγαπούσα και τους δύο το ίδιο και τους αγαπώ, στενοχωρήθηκα πολύ» είπε ο χαροκαμένος πατέρας για τον Απόστολο Λύτρα και τη Σοφία Πολυζωγοπούλου. Και συνέχισε: «Κατακρίνω αυτό που έκανε ο κύριος Αποστόλης βέβαια, πέρασε την κόκκινη γραμμή. Δεν λέω ότι ήταν σωστό αυτό που έκανε ο κύριος Λύτρας, προς Θεού, γυναίκες σεβόμαστε, δεν περίμενα ποτέ να το ακούσω αυτό και να το δω».

Ανάμεσα σε όλα τα άλλα, όμως, ήρθε στην επιφάνεια ακόμη μία διάσταση της υπόθεσης, όπου καταγγέλλεται μια συμπεριφορά που θυμίζει το παιχνίδι... Μονόπολη. Όπως μετέδωσε η εκπομπή «Live News» του Mega, μία γυναίκα υποστήριξε πως αναγκάστηκε να πουλήσει το μοναδικό της ακίνητο στη Σοφία Πολυζωγοπούλου προκειμένου να ξεπληρώσει το χρέος που προέκυψε από την εκπροσώπηση του άντρα της σε ποινικό δικαστήριο. Όπως ανέφερε η συγκεκριμένη γυναίκα, ο άντρας της ήταν σωφρονιστικός υπάλληλος, ο οποίος φέρεται να είχε περάσει ναρκωτικά στις φυλακές. Η γυναίκα στράφηκε στον Απόστολο Λύτρα και στο γραφείο του για τις υπηρεσίες του και προς την ολοκλήρωση της υπόθεσης, ο ποινικολόγος φέρεται να ζήτησε το ποσό των 10.000 ευρώ ως αμοιβή.

Όταν το ζευγάρι τού εξήγησε πως δεν είχαν τόσα χρήματα, εκείνος φέρεται να τους είπε να πουλήσουν ένα ακίνητο. Το ζευγάρι είχε μόνο ένα σπίτι, περί τα 50 με 60 τετραγωνικά μέτρα, στο Περιστέρι. Το σπίτι εντέλει πουλήθηκε στη Σοφία Πολυζωγοπούλου έναντι του ποσού των 20.000 ευρώ. Η αντικειμενική αξία του ακινήτου ήταν στα 36.000 ευρώ. Από την πώληση, 10.000 ευρώ δόθηκαν από το ζεύγος Λύτρα στην οικογένεια. Ωστόσο, όταν διαπιστώθηκαν κάποια πολεοδομικά προβλήματα με ημιυπαίθριους χώρους, το ζεύγος Λύτρα ζήτησε 6.000 ευρώ για την τακτοποίησή τους. Ως αποτέλεσμα, η οικογένεια έμεινε χωρίς σπίτι και μόνο με 4.000 ευρώ στο χέρι.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share