Δευτέρα, 01 Ιουλίου 2024

Φωτιά στην Ύδρα: Η απάντηση της ΕΛ.ΑΣ. για τους Καζάκους εμπρηστές - «Δεν είχαμε καμία ανάμειξη στην προανάκριση»

Βαριές ευθύνες αποδόθηκαν στην Αστυνομία

25 Ιουνίου 2024 13:46
Φωτιά στην Ύδρα: Η απάντηση της ΕΛ.ΑΣ. για τους Καζάκους εμπρηστές - «Δεν είχαμε καμία ανάμειξη στην προανάκριση»
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
Από Ρέα Βέσση

Το ένα λάθος μετά το άλλο φαίνεται ότι έγινε και οδήγησε στην «εξαφάνιση» των 10 υπηκόων Καζακστάν από τη θαλαμηγό «Περσεφόνη», λίγες ώρες μετά τη φωτιά που κατέκαψε 300 στρέμματα δάσους στην Ύδρα.

Με την ευκαιρία, δειτε επίσης: Φωτιά στην Ύδρα: Νέες αποκαλύψεις - Στις στάχτες το πευκοδάσος του νησιού (video)

Η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε σε διάψευση συγκεκριμένων δημοσιευμάτων αναφορικά με την πυρκαγιά στην Ύδρα, μετά από βεγγαλικά που πέταξαν Καζάκοι από γιοτ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ:

Σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρονται σε διαφυγή ατόμων που σχετίζονται με την υπόθεση της πυρκαγιάς στην Ύδρα, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι η Ελληνική Αστυνομία ουδέποτε αναμείχθηκε προανακριτικά στην εν λόγω υπόθεση, όπως επίσης ουδέποτε υπήρξε ενημέρωση από προανακριτική ή εισαγγελική Αρχή, σχετικά με την ύπαρξη μέτρου απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Τι κατέθεσαν αυτόπτεις μάρτυρες

Σύμφωνα με αποκλειστικά στοιχεία από το ERTNews, oι δύο αυτόπτες μάρτυρες που επέβαιναν σε θαλαμηγό που ήταν στον διπλανό όρμο «Νικλειώτη», κατέθεσαν ότι πριν ξεσπάσει η πυρκαγιά στη πευκόφυτη πλαγιά στην ‘Υδρα άκουσαν 15 με 20 κρότους, και είδαν λάμψεις στον ουρανό.

«Καθόμουν στο κατάστρωμα του σκάφους, όταν άκουσα κρότους από τον διπλανό όρμο, και είδα στον ουρανό αντανακλάσεις φωτός δηλαδή σαν λάμψεις από πυροτεχνήματα. Συνολικά οι κρότοι ήταν 15 έως 20 συνεχόμενοι και ταυτόχρονοι με τις εκλάμψεις», κατέθεσε σύμφωνα με πληροφορίες του EΡΤΝews, ο Έλληνας κυβερνήτης και αυτόπτης μάρτυρας της υπόθεσης.

Στη συνέχεια όπως είπε ο 40χρονος κυβερνήτης πήρε τη συνοδευτική βάρκα της θαλαμηγού και με έναν ναύτη, έφτασαν κοντά στη θαλαμηγό Περσεφόνη.

«Πλησιάσαμε σε απόσταση 15 εως 20 μέτρα από το σκάφος, τους είπαμε αν χρειάζονται βοήθεια, αλλά οι επιβάτες και το πλήρωμα δεν μας απάντησαν. Υπήρχε καπνός και φωτιά σαν δακτυλίδι μήκους 150 μ. πάνω από την θάλασσα. Ήταν σκοτεινά και αποπνικτική η ατμόσφαιρα από τους πυκνούς καπνούς και δεν μπορούσαμε να έχουμε καθαρή εικόνα», δήλωσε ο καπετάνιος και αυτόπτης μάρτυρας.

Επίσης, σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, οι δύο μάρτυρες υποστηρίζουν ότι είδαν το βοηθητικό σκάφος, της θαλαμηγού, να κινείται μεταξύ της παραλίας και της θαλαμηγού, μεταφέροντας τσάντες θαλάσσης, κάτι που φέρεται να έγινε δύο με τρεις φορές.

Ο κυβερνήτης, επίσης, κατέθεσε πως βγήκε ανοιχτά του όρμου γιατί δεν είχε σήμα το κινητό του τηλέφωνο, και ενημέρωσε τις Αρχές για την πυρκαγιά.

Όπως αναφέρουν στις καταθέσεις τους, είδαν στην πρύμνη της θαλαμηγού έναν πυροσβεστήρα και μία κηλίδα από υλικό λευκού χρώματος στην επιφάνεια της θάλασσας, με την προέλευση της να είναι άγνωστη.

Τέλος, όπως αποκάλυψε χθες στο κεντρικό του δελτίο το EΡΤΝews οι δέκα επιβάτες από το Καζακστάν δεν κατέθεσαν ενόρκως, αλλά προφορικά είπαν στους ανακριτικούς υπαλλήλους ότι δεν είχαν καμία σχέση με την πυρκαγιά και την ώρα που εκδηλώθηκε η φωτιά έβλεπαν ποδόσφαιρο.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share