Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2024

Το τελευταίο ιστορικό πρωτοσέλιδο της «Αυγής»: Πυρ ομαδόν κατά Κασσελάκη για το λουκέτο - «Μόνο η χούντα είχε κλείσει την εφημερίδα…» (video)

Για «ξαφνικό θάνατο» κάνουν λόγο οι εργαζόμενοι

26 Ιουνίου 2024 00:32
Το τελευταίο ιστορικό πρωτοσέλιδο της «Αυγής»: Πυρ ομαδόν  κατά Κασσελάκη για το λουκέτο - «Μόνο η χούντα είχε κλείσει την εφημερίδα…» (video)
Φωτογραφία αριστερά: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ντόμινο αντιδράσεων εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ έχει πυροδοτήσει τις τελευταίες ώρες η απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη να αναστείλει αιφνιδιαστικά την έκδοση του καθημερινού φύλλου της ιστορικής εφημερίδας «Αυγή», καθώς βουλευτές του κόμματος, στελέχη, αλλά και προσωπικότητες της Αριστεράς, των Γραμμάτων και του Τύπου δεν κρύβουν την αντίθεσή τους στον «ξαφνικό θάνατο» του μέσου.

Την ίδια ώρα, με επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες απαντούν οι εργαζόμενοι στην ιστορική εφημερίδα στην κίνηση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για «πολιτική απόφαση» και προγραμματίζοντας νέα συνέλευση για το μεσημέρι της Τετάρτης.

Μέχρι τότε και με στόχο την περαιτέρω ευαισθητοποίηση του αναγνωστικού κοινού, προχώρησαν αργά το βράδυ στην επιμέλεια ενός απεργιακού φύλλου, με κεντρικό τίτλο «Η Αριστερά χωρίς φωνή», καθώς είχαν αρχίσει να προετοιμάζουν την αυριανή έκδοση, όταν ανακοινώθηκε το λουκέτο. Μέχρι αυτήν την ώρα, δεν είναι σαφές αν το απεργιακό φύλλο θα κυκλοφορήσει κανονικά, αν και το τελευταίο πρωτοσέλιδο κάνει ήδη τον γύρο του Διαδικτύου.

Το πρωτοσέλιδο ανάρτησε στα κοινωνικά δίκτυα ένας από τους τελευταίους διευθυντές της «Αυγής», ο Άγγελος Τσέκερης.

Πολιτική απόφαση το ξαφνικό κλείσιμο της εφημερίδας, λένε οι εργαζόμενοι

«Ξαφνικό θάνατο» χαρακτηρίζουν οι εργαζόμενοι της «Αυγής» την απόφαση να κλείσει το ημερήσιο φύλλο της εφημερίδας –και μάλιστα άμεσα- ενώ ζητούν να καταβληθούν τα δεδουλευμένα και να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας.

Σε ανακοίνωσή τους λένε ότι «η μόνη άλλη περίοδος που δεν κυκλοφορούσε το φύλλο ήταν στη χούντα» και επισημαίνουν ότι η ενημέρωση των εργαζομένων έγινε από εκπρόσωπο της διοίκησης «χωρίς οικονομικό απολογισμό, παρουσίαση στοιχείων, σχεδιασμός ή σχέδιο βιωσιμότητας».

«Η απόφαση του κλεισίματος, δηλαδή η απόφαση να μην παρεμβαίνει καθημερινά δημοσιογραφικά η φωνή της Αριστεράς είναι πολιτική. Η ΑΥΓΗ είχε πάντα οικονομικά προβλήματα και πάντα επιβίωνε. Η πολιτική ηγεσία του κόμματος διαμεσου του Εκτελεστικού Γραφείου, ενός οργάνου αμφισβητούμενης νομιμότητας προκειμένου να λάβει αυτή την απόφαση, σκάλισε τα γράμματα στην ταφόπλακα», γράφουν σε υψηλούς τόνους.

Έπειτα από τις εξελίξεις αυτές «αποφασίσαμε την προκήρυξη 24ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών αρχής γενομένης από αύριο Τετάρτη 26/06 με κεντρικό αίτημα την αναστολή της απόφασης για κλείσιμο της καθημερινής έκδοσης».

Ακόμη ζητούν τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας, την εξόφληση των δεδουλευμένων που αγγίζουν μέσα στα χρόνια τις 300.000 ευρώ, καθώς επίσης και άμεση συνάντηση με τον πρόεδρο του κόμματος Στέφανο Κασσελάκη.

Τέλος καλούν όλο τον κόσμο της Αριστεράς να στηρίξει «τον αγώνα που ξεκινάμε για την ανάκληση της απόφασης για το κλείσιμο της ΑΥΓΗΣ».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share