Κυριακή, 30 Ιουνίου 2024

Πρόωρη «καμπάνα» του Γιάννη Καλλιάνου για το Σαββατοκύριακο: «Ο Ιούνιος φεύγει με σημαντικότατη...»

Η προειδοποίηση του μετεωρολόγου

27 Ιουνίου 2024 14:05
Πρόωρη «καμπάνα» του Γιάννη Καλλιάνου για το Σαββατοκύριακο: «Ο Ιούνιος φεύγει με σημαντικότατη...»
ΦΩΤΟ ΔΕΞΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Ο Γιάννης Καλλιάνος αναφέρθηκε στο καιρικό σκηνικό των επόμενων ημερών, σχολιάζοντας το πώς ολοκληρώνεται ο Ιούνιος στην χώρα μας, έχοντας μια σημαντική προειδοποίηση να πραγματοποιήσει, όπως και ο Τάσος Αρνιακός.

Την Παρασκευή (28/6), αρχικά, στα κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας, το μεσημέρι και το απόγευμα, οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν μπόρες και καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας θα επικρατήσει ηλιοφάνεια.

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται στους 32 στα βόρεια, στους 34-35 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και νησιωτικά δυτικά τμήματα, στους 30-35 και στις νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί έως 5-6 μποφόρ στο Ιόνιο. Βοριάδες και στο Αιγαίο έως 6-7 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια καθόλη τη διάρκεια της ημέρας με θερμοκρασία 23-34 βαθμούς Κελσίου ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5-6 μποφόρ στις γύρω θαλάσσιες περιοχές.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις αλλά και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Το απόγευμα θα εκδηλωθούν μπόρες και τοπικές καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται στους 22-32 βαθμούς Κελσίου ενώ οι άνεμοι θα πνέουν νοτιάδες έως 3 μποφόρ στον Θερμαϊκό.

Ο καιρός του Σαββατοκύριακου

Το Σάββατο (29/6) αναμένεται σημαντική ενίσχυση του μελτεμιού και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 36 στον Βορρά έως 30 στον Νότο. Οι άνεμοι θα πνέουν βοριάδες σε Ιόνιο και Αιγαίο.

Την Κυριακή (30/6) θα συνεχίσει το μελτέμι ενώ θα υπάρχουν μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 36 στον Βορρά έως 32 στον Νότο. Οι άνεμοι θα πνέουν βοριάδες.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share