Κυριακή, 30 Ιουνίου 2024

Συναγερμός στη Λέρο: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε το νησί!

Θα έχει ισχύ για έναν μήνα

27 Ιουνίου 2024 21:02
Συναγερμός στη Λέρο: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε το νησί!
Από Κυριάκος Μελλίδης

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας κήρυξε την Λέρο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω της εκδήλωσης φαινομένων λειψυδρίας.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Λέρο έχει ισχύ για ένα μήνα. Στην απόφαση, που υπογράφεται από τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου, αναφέρεται συγκεκριμένα όπως μεταδίδει η ΕΡΤ:

«Αποφασίζουμε την κήρυξη σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λέρου της Περιφερειακής Ενότητας Καλύμνου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, για την διαχείριση των συνεπειών που ενδέχεται να προκύψουν από την εκδήλωση φαινομένων λειψυδρίας στην παραπάνω περιοχή. Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει από την ημερομηνία έκδοσης της παρούσης και για έναν μήνα, ήτοι έως και 25 Ιουλίου 2024.

Μετά το πέρας του καθορισθέντος χρόνου, θα γίνει, δίχως νέο έγγραφο, άρση της παραπάνω κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας». Σημειώνεται ότι η δημοτική αρχή Λέρου επιρρίπτει την ευθύνη για την κατάσταση στην προηγούμενη δημοτική αρχή, καταγγέλλοντας ότι δεν προχώρησε σε συντήρηση των Μονάδων Αφαλάτωσης.

Συναγερμός στη Λέρο: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε το νησί!

Λέρος: Συνελήφθησαν μετανάστες για κατασκοπεία - Φωτογράφιζαν ναυτική βάση

Χειροπέδες σε τέσσερις μετανάστες με την κατηγορία της κατασκοπείας στην Λέρο. Το περιστατικό σημειώθηκε στη 01:00 τα ξημερώματα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, φέρεται να πιάστηκαν να φωτογραφίζουν τη βάση της Υπηρεσίας Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων Λέρου.

Με την ευκαιρία, δείτε ακόμη ένα περιστατικό κατασκοπείας: Ρώσοι κατάσκοποι στην Ελλάδα: Η κωδική ονομασία «29155» - Το κρυσφύγετο στην Χαλκιδική

Συγκεκριμένα, οι συλληφθέντες, όλοι με καταγωγή από την Παλαιστίνη, εντοπίστηκαν από τον επόπτη της ομάδα security του ΚΥΤ, να φωτογραφίζουν με τα κινητά τους τηλέφωνα τη βάση της Υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων Λέρου (ΥΝΤΕΛ). Οι κινήσεις τους έγιναν αντιληπτές από υπεύθυνο ασφαλείας του ΚΥΤ. Οι συσκευές των τεσσάρων έχουν κατασχεθεί από τις αρμόδιες Αρχές.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share