Κυριακή, 30 Ιουνίου 2024

«Αντάρα» από τον Γιάννη Καλλιάνο: «Ανώμαλη προσγείωση στο φινάλε του μήνα…»

Ανατροπή σκηνικού και «SOS» από τον έμπειρο μετεωρολόγο

27 Ιουνίου 2024 22:11
«Αντάρα» από τον Γιάννη Καλλιάνο: «Ανώμαλη προσγείωση στο φινάλε του μήνα…»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Καιρός: Δυσάρεστη ανατροπή σκηνικού στις καιρικές συνθήκες των επόμενων ημερών, σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο, καθώς το μελτέμι ενισχύεται σχεδόν σε όλη τη χώρα.

Ο μετεωρολόγος του MEGA επεσήμανε πως η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε σχετικά υψηλά επίπεδα και σε συνδυασμό με τους ανέμους που θα πνέουν, θα χρειαστεί μεγάλη προσοχή από όλους για την εκδήλωση πυρκαγιών. Λίγες είναι οι περιοχές που θα δουν αστάθεια, με τοπικές βροχές και μπόρες.

Δείτε επίσης: «Ρελάνς» Κλέαρχου Μαρουσάκη: «Το διάγραμμα της αλήθειας δείχνει επικίνδυνη μεταβολή από…»

Ο καιρός της Παρασκευής (28/6)

Στα κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας, το μεσημέρι και το απόγευμα, οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν μπόρες και καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας θα επικρατήσει ηλιοφάνεια.

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται στους 32 στα βόρεια, στους 34-35 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και νησιωτικά δυτικά τμήματα, στους 30-35 και στις νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί έως 5-6 μποφόρ στο Ιόνιο. Βοριάδες και στο Αιγαίο έως 6-7 μποφόρ.

Ο καιρός σε Αττική & Θεσσαλονίκη

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια καθόλη τη διάρκεια της ημέρας με θερμοκρασία 23-34 βαθμούς Κελσίου ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5-6 μποφόρ στις γύρω θαλάσσιες περιοχές.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις αλλά και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Το απόγευμα θα εκδηλωθούν μπόρες και τοπικές καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται στους 22-32 βαθμούς Κελσίου ενώ οι άνεμοι θα πνέουν νοτιάδες έως 3 μποφόρ στον Θερμαϊκό.

Ο καιρός τις επόμενες ήμερες

Το Σάββατο αναμένεται σημαντική ενίσχυση του μελτεμιού και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 36 στον Βορρά έως 30 στον Νότο. Οι άνεμοι θα πνέουν βοριάδες σε Ιόνιο και Αιγαίο.

Την Κυριακή θα συνεχίσει το μελτέμι ενώ θα υπάρχουν μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 36 στον Βορρά έως 32 στον Νότο. Οι άνεμοι θα πνέουν βοριάδες.

Καιρός: Αναλυτική πρόγνωση από τον Γιάννη Καλλιάνο

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share