Κυριακή, 30 Ιουνίου 2024

Καιρικό «τρενάκι του τρόμου» από τον Τάσο Αρνιακό: «Ο Ιούνιος φεύγει διαφορετικά και σε κατάσταση συναγερμού - Μέχρι τις 10 Ιουλίου δεν φαίνεται...»

Η ανάλυση του μετεωρολόγου και τα σημεία που πρέπει να προσέξουμε

28 Ιουνίου 2024 09:13
Καιρικό «τρενάκι του τρόμου» από τον Τάσο Αρνιακό: «Ο Ιούνιος φεύγει διαφορετικά και σε κατάσταση συναγερμού - Μέχρι τις 10 Ιουλίου δεν φαίνεται...»
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Ο Τάσος Αρνιακός μας φέρνει μπροστά σε ένα «τρενάκι του τρόμου» για τον καιρό, αναφέροντας το πώς φεύγει ο Ιούνιος και το τι μας περιμένει στο ξεκίνημα του Ιουλίου και περίπου μέχρι τα μέσα του μήνα, έχοντας κι ένα θετικό νέο να προσφέρει.

Ο έμπειρος μετεωρολόγος ανέφερε στον ΑΝΤ1, ότι ο Ιούνιος φεύγει λίγο διαφορετικά με βροχές και χαλαζοπτώσεις ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα, όπου θα ενδεχομένως θα σημειωθούν και κεραυνοπτώσεις. Τα φαινόμενα, πάντως, δε θα λείψουν και από άλλες περιοχές, όπως η Ήπειρος και τα βουνά της Πελοποννήσου, με τον Γιάννη Καλλιάνο από την πλευρά του να χωρίζει την Ελλάδα στα δύο.

Η εξέλιξη του καιρού μέχρι τις 10 Ιουλίου από τον Τάσο Αρνιακό

Τα φαινόμενα, λοιπόν, θα είναι λίγο πιο έντονα σε αυτές τις περιοχές και θα χρειαστεί προσοχή, με την ηλιοφάνεια την ίδια ώρα να σημειώνεται στα νότια και στο Αιγαίο, με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει στους 35 βαθμούς. Παράλληλα, το Σαββατοκύριακο ο υδράργυρος μπορεί να μείνει στα ίδια επίπεδα, όμως ο κίνδυνος των πυρκαγιών είναι υπαρκτός με τους ανέμους στα 7-8 μποφόρ.

Ο Ιούλιος, πάντως, μπαίνει με θερμοκρασίες, που θα πλησιάσουν τους 40 βαθμούς, όμως στις 3-4 του μήνα θα υπάρξει κακοκαιρία, η οποία θα επηρεάσει την χώρα μας και το καλό είναι, ότι μέχρι τις 10 δεν φαίνεται να υπάρχουν ενδείξεις για κάποιο καύσωνα.

Δείτε την πρόγνωση στο Athensmagazine.gr:

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share