Κυριακή, 30 Ιουνίου 2024

Απόστολος Λύτρας: Αίτημα προφυλάκισης κατέθεσε ο ποινικολόγος

Μια εβδομάδα μετά την προφυλάκιση του

28 Ιουνίου 2024 13:41
Απόστολος Λύτρας: Αίτημα προφυλάκισης κατέθεσε ο ποινικολόγος
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ: EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αίτημα αποφυλάκισης κατέθεσε στο συμβούλιο πλημμελειοδικών Αθηνών ο Απόστολος Λύτρας.

Διαβάστε επίσης: Απόστολος Λύτρας: «'Εγινε μ@λ@κι@, έχω χτυπήσει άσχημα τη Σοφία, ελπίζω να μην...» - Η Πολυζωγοπούλου ζητά άρση του τηλεφωνικού απορρήτου

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ποινικολόγος υποστηρίζει ότι δεν παραβίασε τους όρους που του επέβαλε η ανακρίτρια με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα μετά την απολογία του, δηλαδή της μη επικοινωνίας με το θύμα και της μετοίκησης από το σπίτι που έμεναν μέχρι τότε, αλλά ούτε είναι και ύποπτος φυγής.

Αίτημα αποφυλάκισης κατέθεσε ο γνωστός ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας ακριβώς μία εβδομάδα αφότου πέρασε την πόρτα του Κορυδαλλού.

Αναβλήθηκε η δίκη της πρώην συζύγου του που είχε «εισβάλει» στο σπίτι της Πολυζογωπούλου

Υπενθυμίζεται ότι αναβολή πήρε η δίκη της πρώην συζύγου του Απόστολου Λύτρα την οποία είχε μηνύσει η Σοφία Πολυζωγοπούλου μετά από «εισβολή» στο σπίτι της. Η δίκη θα γίνει στις 29 Νοεμβρίου 2024.

Η δίκη αναβλήθηκε μετά από αίτημα της ίδιας της Σοφίας Πολυζωγοπούλου η οποία και είχε καταθέσει τη μήνυση σε βάρος της πρώην συζύγου του Λύτρα καθώς ακόμα δεν είναι καλά σωματικά και ψυχικά.

To χρονικό της μήνυσης και η εισβολή στο σπίτι

Η μήνυση είχε υποβληθεί από την κ. Πολυζωγοπούλου μετά τα όσα συνέβησαν στο σπίτι της όταν η πρώην σύζυγος μαζί με συνεργάτη του Απόστολου Λύτρα και την κόρη του πήγαν να πάρουν προσωπικά αντικείμενα του ποινικολόγου.

Η σύζυγος του Απόστολου Λύτρα υποστήριξε ότι παραβίασε τους όρους, γιατί πήγαν στο σπίτι της, η πρώην σύζυγός του, η κόρη του και ένας δικηγόρος και έβαλαν το κλειδί στην πόρτα, αλλά και γιατί προσπάθησε να επικοινωνήσει μαζί της στέλνοντάς της μηνύματα.

Η κατάθεση του αστυνομικού

Την εντολή να μην μπει κανείς στο σπίτι της Σοφίας Πολυζωγοπούλου, εάν δεν το επιτρέψει η ίδια, είχε ο αστυνομικός που βρισκόταν έξω από την πόρτα της το βράδυ της Τρίτης, όταν επιχείρησαν να μπουν η πρώην σύζυγος του Απόστολου Λύτρα, η κόρη τους και ο δικηγόρος συνεργάτης τους.

Στην κατάθεσή του, ο αστυνομικός περιγράφει πως πρώτος, περίπου στις 10 το βράδυ έφτασε ο συνεργάτης του Απόστολου Λύτρα και της Σοφίας Πολυζωγοπούλου, δικηγόρος Γ.Κ. ο οποίος «προσήλθε πεζός», «με κοστούμι» και δεν μίλησε καθόλου στον αστυνομικό, επιχειρώντας να τον προσπεράσει και να χτυπήσει το κουδούνι. Ωστόσο, ο αστυνομικός τον σταμάτησε, χτύπησε ο ίδιος και ζήτησε οδηγίες για το αν θα τον αφήσει να περάσει. Καθώς περίμεναν, συνεχίζει ο αστυνομικός, «προσήλθαν στο σημείο δύο κυρίες». Η νεαρή από αυτές, εξήγησε στον αστυνομικό ότι μένει στο σπίτι, του έδειξε τα κλειδιά που είχε μαζί της και αυτός της είπε ότι μπορεί να περάσει. Ανοίγοντας με τα κλειδιά όμως, μπήκαν και οι άλλοι δύο (η πρώην σύζυγος και ο συνεργάτης) στην αυλή του σπιτιού και τότε είναι που προκλήθηκε η αναστάτωση.

«Ήταν σε κατάσταση σοκ»

Ο αστυνομικός οδήγησε εκτός της αυλής τους τρεις «εισβολείς», μετά από παραίνεση του πατέρα της Σοφίας Πολυζωγοπούλου που βρισκόταν εκεί, όμως τότε ακούστηκε να ηχεί ο συναγερμός καθώς η Σοφία Πολυζωγοπούλου είχε πατήσει το κουμπί πανικού και έφτασαν στο σημείο άντρες της Άμεσης Δράσης. Στη συνέχεια, σύμφωνα με την κατάθεση του αστυνομικού, η Σοφία Πολυζωγοπούλου, φέρεται να είπε στην πρώην σύζυγο του Απόστολου Λύτρα: «Γιατί παίρνεις το μέρος του ενώ τα έχεις πάθει κι εσύ;», ενώ όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην κατάσταση, «ήταν σε κατάσταση σοκ».

«Μού δήλωσε ότι θέλει να τους κάνει μήνυση και μετά από λίγο κατέρρευσε από τη φόρτιση. Τη σήκωσα στην αγκαλιά μου και τη μετέφερα εντός της αυλής και της προσφέραμε λίγο νερό μαζί με τον πατέρα της και τον συνάδελφο του περιπολικού», αναφέρει ο αστυνομικός.

Τα σχολιά σας δημοσιεύονται άμεσα με δική σας ευθύνη. Το ΕΘΝΟΣ θα παρεμβαίνει και τα προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share