Δευτέρα, 01 Ιουλίου 2024

Εξελίξεις για τα Τέμπη: Εντοπίστηκε το κοντέινερ της εμπορικής αμαξοστοιχίας που αναζητούσαν οι αρχές (video)

Κατά τη σιδηροδρομική τραγωδία ήταν έμφορτο

28 Ιουνίου 2024 14:14
Εξελίξεις για τα Τέμπη: Εντοπίστηκε το κοντέινερ της εμπορικής αμαξοστοιχίας που αναζητούσαν οι αρχές (video)
EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ραγδαίες εξελίξεις στις έρευνες για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη για το κοντέινερ της εμπορικής αμαξοστοιχίας που αναζητούσαν οι ιδιώτες εμπειρογνώμονες και ο εφέτης ανακριτής που χειρίζεται την υπόθεση για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Τέμπη: Στη Βουλή η νέα δικογραφία κατά Καραμανλή - Παπαδοπούλου για παράβαση καθήκοντος (video)

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, εντοπίστηκε σε ιδιωτική επιχείρηση στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης και με έγγραφό του ο εφέτης ανακριτής, δεδομένου ότι αποτελεί σημαντικό πειστήριο, έχει δώσει εντολή στις Αστυνομικές Διευθύνσεις Πιερίας και Λάρισας να μεταφερθεί με ασφάλεια σήμερα κιόλας στο Κουλούρι, όπου βρίσκονται συγκεντρωμένα τα στοιχεία της υπόθεσης του δυστυχήματος.

Πρόκειται για ένα από τα εμπορευματοκιβώτια της εμπορικής αμαξοστοιχίας και συγκεκριμένα του 4ου σε σειρά κοντέινερ με αριθμό OOLU 6870319 που περιείχε ζωοτροφές και είχε μεταφερθεί από τον χώρο του δυστυχήματος χωρίς πρώτα να εξεταστεί και να παρθούν τα απαραίτητα δείγματα.

Το κοντέινερ ήταν έμφορτο όταν συνέβη η πολύνεκρη σιδηροδρομική τραγωδία.

Την προηγούμενη εβδομάδα συγγενείς των θυμάτων ζήτησαν να οριστούν ειδικοί μεταλλουργοί εμπειρογνώμονες ώστε να εξεταστούν τα κοντέινερ της εμπορικής αμαξοστοιχίας, αλλά και η επιβατική.

Η αναφορά του ανακριτή για το ουσιώδες πειστήριο

Αναφέρει ο ανακριτής στην έγγραφη παραγγελία του:

"ΕΠΕΙΔΗ το εν λόγω εμπορευματοκιβώτιο (container) αποτελεί ουσιώδες πειστήριο, ως εντασσόμενο στο αποδεικτικό υλικό της ανακριτικής δικογραφίας που χειριζόμαστε, είναι αναγκαίο να μεταφερθεί με ασφαλή αστυνομική συνοδεία, από τις εγκαταστάσεις της εν λόγω εταιρείας, όπου είναι αποθηκευμένο, στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης, στη θέση "ΚΟΥΛΟΥΡΙ" Λάρισας, όπου έχουν συγκεντρωθεί και φυλάσσονται τα υπόλοιπα συντρίμμια – υπολείμματα των αμαξοστοιχιών, που ενεπλάκησαν στο διερευνώμενο σιδηροδρομικό δυστύχημα, καθώς και τα αδρανή υλικά από το σημείο της σύγκρουσης".

Σύμφωνα με πληροφορίες, το εμπορευματοκιβώτιο της εμπορικής αμαξοστοιχίας μετά από παραγγελία του εφέτη ανακριτή μεταφέρεται σήμερα στη θέση "ΚΟΥΛΟΥΡΙ" Λάρισας, όπου έχουν συγκεντρωθεί και φυλάσσονται τα υπόλοιπα συντρίμμια – υπολείμματα των αμαξοστοιχιών, καθώς και άλλα αδρανή υλικά. Το συγκεκριμένο εμπορευματοκιβώτιο μάλιστα έφερε φθορές από τη σύγκρουση όπως άλλωστε προκύπτει από διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό.

Υπενθυμίζεται ότι, την προηγούμενη εβδομάδα συγγενείς των θυμάτων ζήτησαν να οριστούν ειδικοί μεταλλουργοί εμπειρογνώμονες ώστε να εξεταστούν τα κοντέινερ της εμπορικής αμαξοστοιχίας, αλλά και η επιβατική.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share