Δευτέρα, 01 Ιουλίου 2024

Γέμισε γυμνούς ποδηλάτες η Θεσσαλονίκη - Τι διεκδικούν με την κίνησή τους; (video-photos)

«Το γυμνό μας σώμα δεν είναι προσβολή, είναι φυσικό και όμορφο πολύ»

28 Ιουνίου 2024 21:21
Γέμισε γυμνούς ποδηλάτες η Θεσσαλονίκη - Τι διεκδικούν με την κίνησή τους; (video-photos)
Από Εύη Κουρίδου

Πραγματοποιήθηκε και φέτος η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ως μία μορφή διαμαρτυρίας για τη μόλυνση του περιβάλλοντος και της βίας.

Δεκάδες άνθρωποι, άλλοι γυμνοί και άλλοι φορώντας όσο το δυνατόν λιγότερα ρούχα, διαδήλωσαν για την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και για ένα «Ελεύθερο Σώμα» με κεντρικό σύνθημα «το γυμνό μας σώμα δεν είναι προσβολή, είναι φυσικό και όμορφο πολύ».

Γέμισε γυμνούς ποδηλάτες η Θεσσαλονίκη

Η διαδρομή των ποδηλατών ξεκίνησε στις 19:00 από το πάρκο του Πεδίον του Άρεως, απέναντι από την ΕΡΤ3, και κινήθηκε προς τον Λευκό Πύργο. Νωρίτερα, από τις πέντε το απόγευμα, οι ποδηλάτες ετοιμάζονταν με body painting.

Οι διοργανωτές καλούσαν τους πολίτες να βάλουν με τη συμμετοχή τους «ένα STOP στην άσεμνη έκθεση των ανθρώπων και του πλανήτη στη ρύπανση και τη βία. Μια γιορτή διεκδίκησης για το Ποδήλατο, Περιβάλλον, Ελεύθερο Σώμα.Ελάτε όσο γυμνές/οι τολμάτε, ελεύθερη συμμετοχή, με ποδήλατα, ρόλερς και άλλα μη-μηχανοκίνητα».

Γέμισε γυμνούς ποδηλάτες η Θεσσαλονίκη

Η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία πραγματοποιείται από το 2008 στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο μιας διεθνούς διοργάνωσης στην οποία συμμετέχουν περισσότερες από 70 πόλεις. Στόχος της κινητοποίησης είναι να προωθήσει το ποδήλατο ως οικολογικό μέσο μετακίνησης και να αναδείξει τον επιβαρυντικό ρόλο για τον περιβάλλον της χρήσης των αυτοκινήτων.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share