Δευτέρα, 01 Ιουλίου 2024

«Το δουλέψαμε όσο γίνεται, αλλά η κατάληξη ήταν τραγική»: Οι δραματικές στιγμές να κρατηθεί εν ζωή η 13χρονη που σκοτώθηκε από κεραυνό (video)

Έτσι έγινε μέσα σε λίγα λεπτά η τραγωδία στο Ποσείδι

28 Ιουνίου 2024 22:44
«Το δουλέψαμε όσο γίνεται, αλλά η κατάληξη ήταν τραγική»: Οι δραματικές στιγμές να κρατηθεί εν ζωή η 13χρονη που σκοτώθηκε από κεραυνό (video)
Από Εύη Κουρίδου

Τα δραματικά λεπτά από τις προσπάθειες διάσωσης της 13χρονης αποκάλυψε με τη μαρτυρία του διασώστης που έσπευσε στο πλευρό της κοπέλας που χτυπήθηκε από κεραυνό στο Ποσείδι της Χαλκιδικής.

«Το κορίτσι απ’ ό,τι πληροφορήθηκα ήταν σε ανακοπή, είχε ασυστολία από την πρώτη στιγμή», επισήμανε ο συντονιστής του ΕΚΑΒ, Γιώργος Κοντός, αναφερόμενος στον τραγικό θάνατο της 13χρονης από κεραυνό.

Ο κεραυνός χτύπησε το κορίτσι την ώρα που ήταν στην παραλία και ετοιμαζόταν να φύγει με την οικογένειά της. Για τη διάσωση του 13χρονου κοριτσιού χρησιμοποιήθηκε και ένα μικρό ειδικό όχημα ταχείας επέμβασης, δυστυχώς όμως, χωρίς αποτέλεσμα, όπως ανέφερε στον ΣΚΑΪ ο κ. Κοντός.

«Ήταν σε ανακοπή, είχε ασυστολία από την πρώτη στιγμή»

«Ξεκίνησε το πρώτο διαθέσιμο ασθενοφόρο από την Κασσανδρεία. Ταυτόχρονα υπήρχε μια εθελοντική ομάδα στο σημείο οι οποίοι έκαναν ΚΑΡΠΑ. Όταν φτάσαμε το παιδί ήταν σε ασυστολία, συνεχίστηκε η ΚΑΡΠΑ, παραλάβαμε για το Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας, ταυτόχρονα έγινε ανταπόκριση και με το όχημα ταχείας επέμβασης», ανέφερε αρχικά.

Και συνέχισε: «Έφτασε στο Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας και μετά από κάποια ώρα ανακοινώθηκε ότι το κορίτσι είχε καταλήξει. Όταν φτάσαμε, ήταν σε ασυστολία, το δουλέψαμε όσο γίνεται, αλλά δυστυχώς η κατάληξη ήταν τραγική. Υπήρχε ένα σμαρτάκι, όχημα ταχείας επέμβασης που δουλεύει ένας διασώστης. Έχει πάνω όλα τα συστήματα που χρειάζεται για πρώτες βοήθειες, το σύστημα κάνει μαλάξεις από μόνο του χωρίς να δουλεύει διασώστης. Ούτε αυτό βοήθησε».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share