Δευτέρα, 01 Ιουλίου 2024

Αλλάζει ραγδαία ο καιρός - Επιβεβαίωσε τα πάντα ο Τάσος Αρνιακός!

Ανατροπή με βροχές το μεσημέρι

29 Ιουνίου 2024 12:55
Αλλάζει ραγδαία ο καιρός - Επιβεβαίωσε τα πάντα ο Τάσος Αρνιακός!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Καιρός: Για ραγδαία αλλαγή των καιρικών συνθηκών μετά το μεσημέρι (29/06), με κατά τόπους βροχοπτώσεις, έκανε λόγο ο Τάσος Αρνιακός.

Όπως ανέφερε ο μετεωρολόγος του ΑΝΤ1, στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά αναμένονται συννεφιές και βροχές. Οι βοριάδες θα παραμείνουν ενισχυμένοι με τον κίνδυνο πυρκαγιάς να παραμείνει έντονος.

Ο καιρός της Κυριακής (30/06)

Όσον αφορά τον καιρό για αύριο Κυριακή, σύμφωνα με την ΕΜΥ, προβλέπεται γενικά αίθριος σε όλη τη χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά αρχικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση, στρεφόμενοι βαθμιαία σε δυτικούς βορειοδυτικούς όπου στο Ιόνιο θα φτάσουν τοπικά τα 5 μποφόρ.

Στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και πρόσκαιρα στα κεντρικά και νότια 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη ματαβολή. Στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 33 με 35 βαθμούς και κατά τόπους στα δυτικά και κεντρικά τους 36 με 37 βαθμούς, ενώ στη νησιωτική χώρα τους 29 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού από τον Τάσο Αρνιακό:

Εφιαλτική πρόβλεψη για το καλοκαίρι και στην Ελλάδα: Θα ξεπεράσει τους 50 βαθμούς Κελσίου!

Το φετινό καλοκαίρι αναμένεται να είναι το θερμότερο όλων των εποχών, σύμφωνα με τους ειδικούς, οι οποίοι προειδοποιούν για τις ακραίες συνθήκες που θα επικρατήσουν. Οι ειδικοί αναλύουν τους παράγοντες που επηρεάζουν τις ασταθείς καιρικές συνθήκες και τονίζουν ότι η Ευρώπη θερμαίνεται ταχύτερα από τον παγκόσμιο μέσο όρο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», τα δεδομένα αποκαλύπτουν ότι σε 11 χώρες, κυρίως της Μέσης Ανατολής και της Νότιας Ασίας, ο υδράργυρος έχει ήδη αγγίξει τους 50 βαθμούς Κελσίου. Οι φτωχότερες από αυτές τις χώρες πληρώνουν το βαρύτερο τίμημα, καθώς η προσαρμογή στις ακραίες συνθήκες είναι ζήτημα άμεσης επιβίωσης.

Κύματα καύσωνα έπληξαν την Ευρώπη πιο νωρίς από ποτέ φέτος, με την Ελλάδα, την Κύπρο, την Τουρκία και την Ιταλία να βιώνουν υπερβολική ζέστη, με θερμοκρασίες σε ορισμένες περιοχές 10 βαθμούς πάνω από τον μέσο όρο της εποχής.

Ο κίνδυνος καύσωνα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού ανησυχεί τους διοργανωτές, οι οποίοι αγωνίζονται για την ασφάλεια των αθλητών.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share