Τρίτη, 02 Ιουλίου 2024

Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στη Σέριφο: Μπαράζ μηνυμάτων από το 112 στους κατοίκους - Εκκενώνονται άλλοι 2 οικισμοί

Στο νησί μεταβαίνουν εκτάκτως πυροσβεστικές δυνάμεις από τη Σύρο

29 Ιουνίου 2024 21:35
Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στη Σέριφο: Μπαράζ μηνυμάτων από το 112 στους κατοίκους - Εκκενώνονται άλλοι 2 οικισμοί
Φωτογραφία: Facebook
Από Εύη Κουρίδου

Μαίνεται η πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου (29/6) στη Σέριφο, με συνολικά οκτώ περιοχές να έχουν λάβει μήνυμα από το 112 για απομάκρυνση.

Στο σημείο έσπευσαν ένα όχημα με τέσσερις πυροσβέστες αλλά και υδροφόρες του δήμου. Στο νησί μεταβαίνουν επίσης πυροσβεστικές δυνάμεις και από τη Σύρο, 7 πυροσβέστες με 3 οχήματα. Ακόμη, μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας επιχείρησαν δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Πυρκαγιά στη Σέριφο - Μηνύματα από το 112

Παράλληλα, στις 18:29 στάλθηκε μήνυμα από το 112 που ανέφερε: «Πυρκαγιά στην Σέριφο. Αν βρίσκεστε στις περιοχές Ράμος και Λιβάδι απομακρυνθείτε προς Σέριφο».

Λίγο αργότερα, στάλθηκε νέο μήνυμα του 112 το οποίο ανέφερε: «Αν βρίσκεστε στις περιοχές Κουταλάς , Γάνεμα, Βάγια & Καλό Αμπέλι Σερίφου απομακρυνθείτε προς Χώρα Σερίφου μέσω Κουταλά. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών.»

Περίπου στις 21:00 εστάλη νέο μήνυμα του 112 το οποίο ανέφερε: «Αν βρίσκεστε στις περιοχές Ράμος, Λιβαδάκια & Καράβι Σερίφου απομακρυνθείτε προς Λιβάδι. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών.»

Η ενημέρωση της Πυροσβεστικής: «Πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Λιβάδι Σερίφου. Κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις», αναφέρει σε ανάρτησή της η Πυροσβεστική.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share