Τρίτη, 02 Ιουλίου 2024

Έβαλε τα... γιορτινά της η Θεσσαλονίκη: Τίμησε τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα «βάφοντας» πολύχρωμο τον Λευκό Πύργο για το Europride

Στα χρώματα του ουράνιου τόξου το κέντρο της πόλης

30 Ιουνίου 2024 17:15
Έβαλε τα... γιορτινά της η Θεσσαλονίκη: Τίμησε τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα «βάφοντας» πολύχρωμο τον Λευκό Πύργο για το Europride
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στα χρώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας «ντύθηκε» χθες (28/6) ο Λευκός Πύργος, προς τιμήν της μεγάλης παρέλασης του Europride 2024 που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της πόλης.

Η φωταγώγηση έγινε μετά την ολοκλήρωση της Παρέλασης Υπερηφάνειας, με σκοπό να στείλουν το μήνυμα της καταπολέμησης των διακρίσεων κατά των ατόμων της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

Πλήθος κόσμου συμμετείχε στην παρέλαση που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, το απόγευμα του Σαββάτου, η οποία κατέληξε στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στη Νέα Παραλία όπου πραγματοποιείται αυτή την ώρα μεγάλη συναυλία.

Πολύχρωμος ο Λευκός Πύργος για το Europride

Η πορεία ξεκίνησε στις 17:30 από το πάρκο της ΧΑΝΘ. Με σφυρίχτρες και τύμπανα χιλιάδες κόσμου που συμμετείχε στην παρέλαση έστειλαν -όπως λένε- ηχηρό μήνυμα υπερ της ισότητας των ανθρώπων και γιόρτασαν την αγάπη και την υπερηφάνεια.

Το Europride πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη από τις 21 Ιουνίου ενώ είναι η πρώτη φορά που φιλοξενήθηκε στην Ελλάδα. Με τη σημερινή παρέλαση ρίχνει αυλαία ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας της Ευρώπης το οποίο φέτος φιλοξενήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share