Πέμπτη, 04 Ιουλίου 2024

«Τσεκουριά» Τάσου Αρνιακού για τον καιρό: «Δεν είναι καλή η εξασθένιση των ανέμων γιατί...» (video)

Τι να περιμένουμε σύμφωνα με τον μετεωρολόγο;

1 Ιουλίου 2024 22:24
«Τσεκουριά» Τάσου Αρνιακού για τον καιρό: «Δεν είναι καλή η εξασθένιση των ανέμων γιατί...» (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τις προεκτάσεις που θα έχει η σταδιακή εξασθένιση των ανέμων ανέλυσε ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός, στην πρόγνωση του καιρού στο κεντρικό δελτίο του Mega.

«Η σταδιακή εξασθένιση των ανέμων και το γύρισμά τους σταδιακά σε νοτιάδες, εκτός του ότι θα ελαττώσει τον κίνδυνο πυρκαγιών, θα ανεβάσει όμως τον υδράργυρο και θα μεταφέρει και σκόνη από την Αφρική.

Για αύριο Τρίτη, περιμένουμε ξενικά αίθριο ουρανό στη χώρα, αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που σταδιακά θα πυκνώσουν και το μεσημέρι θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία, με βελτίωση του καιρού το βράδυ εκτός από την Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, που τα φαινόμενα θα διατηρηθούν μέχρι σχεδόν τα μεσάνυχτα.

Νοτιάδες στα δυτικά, 3-5 μποφόρ, που ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική και βοριάδες στα ανατολικά με την ίδια ένταση, στα Δωδεκάνησα τοπικά μέχρι 6. Η θερμοκρασία θα φτάσει κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 38-39 -ενδεχομένως και τους 40 βαθμούς Κελσίου- και στα νησιά τους 34-36».

Δείτε επίσης: Πύρινη «βόμβα» από τα Μερομήνια: «Μόλις μπει ο Ιούλιος τα χειρότερα έρχονται ...»

Τάσος Αρνιακός: Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share