Πέμπτη, 04 Ιουλίου 2024

Εκκενώσεις σπιτιών και ξενοδοχείων στην Κω, μία σύλληψη για την φωτιά στη Χίο - Τραυματίες 5 πυροσβέστες και 1 εθελοντής

Δύσκολη νύχτα έχουν μπροστά τους οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις

1 Ιουλίου 2024 23:32
Εκκενώσεις σπιτιών και ξενοδοχείων στην Κω, μία σύλληψη για την φωτιά στη Χίο - Τραυματίες 5 πυροσβέστες και 1 εθελοντής
Φωτιά την Κω
Από Εύη Κουρίδου

Ακόμα ένα βράδυ που το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων καθίσταται δύσκολο, με τις φωτιές σε Κω και Χίο να εξακολουθούν να καίνε.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το politischios.gr, σε εξέλιξη είναι δύο μέτωπα στη Χίο, το ένα στην περιοχή Κουκουδότσουμπος και το άλλο νότια της Σιδηρούντας.

Νωρίτερα, εστάλη μήνυμα από το 112 όσοι βρίσκονται στην περιοχή Μετόχι να απομακρυνθούν προς παραλία Μετοχίου. Στο σημείο επιχειρούν 142 πυροσβέστες με 21 οχήματα και 8 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

Παράλληλα, οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη ενός ημεδαπού, ως υπαίτιου πρόκλησης πυρκαγιάς σε αγροτοδασική έκταση στη θέση Λάμπη της Τοπικής Κοινότητας Σιδηρούντας στη Χίο και του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 8.859,375€. Ο άνδρας κρατείται και θα οδηγηθεί αύριο ενώπιον της κ. Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Χίου.

Μάινεται η φωτιά στην Κω

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων στην πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα το πρωί στην περιοχή Πόρτες Αντιμάχειας στην Κω.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύθηκαν περαιτέρω και στο σημείο επιχειρούν 102 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 13 οχήματα ενώ από αέρος επιχείρησαν 6 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Η φωτιά, σύμφωνα με το kosnews24.gr, εκτίνεται από την περιοχή του παλιού λατομείου ως την Καρδάμαινα ακριβώς απέναντι από το κάστρο της Αντιμάχειας.

Μάλιστα, νωρίτερα, εστάλη μήνυμα του 112 προς τους κατοίκους της περιοχής Καρδάμαινα καλώντας τους να απομακρυνθούν από αυτήν και να κατευθυνθούν προς Αντιμάχεια. Ειδικότερα το μήνυμα ανέφερε: «Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Καρδάμαινα Κως απομακρυνθείτε προς Αντιμάχεια. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Η Αστυνομία ενημέρωσε τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Καρδάμαινας, να απομακρυνθούν από την περιοχή και να οδηγηθούν προς την Αντιμάχεια, καθώς η φωτιά πλησιάζει το χωριό. Τα λεωφορεία πηγαίνουν στα ξενοδοχεία για να απομακρύνουν τον κόσμο, ο οποίος οδηγείται στα σχολεία της περιοχής.

Έξι τραυματίες από την φωτιά στη Χίο

Στην προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς στη Χίο, 5 πυροσβέστες και ένας συνταξιούχος πυροσβέστης που συμμετείχε εθελοντικά τραυματίστηκαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, οι τραυματίες φέρουν ελαφρά εγκαύματα και μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Χίου, όπου μέχρι τις 6.30 μ.μ. βρίσκονταν στα ΤΕΠ για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Νωρίτερα, από αέρος επιχειρούσαν 2 ελικόπτερα, 3 air tractors και 2 canadair, ώστε να κρατηθεί η φωτιά και να μη φτάσει στο πευκοδάσος στην περιοχή Αψηλές προς το Κέντρο του νησιού, αλλά και στο μέτωπο προς την παραλία της Ελίντας.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share