Παρασκευή, 05 Ιουλίου 2024

Αναγορεύτηκε Επίτιμος Διδάκτωρ ο Βαγγέλης Μαρινάκης! (video)

Στο πρόγραμμα διοίκησης επιχειρήσεων της Ναυτικής Ακαδημίας Μασαχουσέτης

2 Ιουλίου 2024 21:27
Αναγορεύτηκε Επίτιμος Διδάκτωρ ο Βαγγέλης Μαρινάκης! (video)
Από Κυριάκος Μελλίδης

Επίτιμος Διδάκτορας του προγράμματος Διοίκησης Επιχειρήσεων της Ναυτικής Ακαδημίας της Μασαχουσέτης αναγορεύτηκε ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Για πρώτη φορά η τελετή αποφοίτησης της Ακαδημίας είχε ελληνικό χρώμα.

Συγκινημένος ο Βαγγέλης Μαρινάκης τη στιγμή της αναγόρευσης

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, κατά την τελετή αναγόρευσης δήλωσε ότι είναι τιμή του που λαμβάνει αυτό το διδακτορικό από την καλύτερη ναυτική ακαδημία και πρόσθεσε ότι «σπούδασα Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οικονομικά, αλλά η Ναυτιλία ήταν πάντα το πάθος μου».

Στη συνέχεια, ανέφερε ότι «για πολλούς από εμάς στην Ελλάδα η θάλασσα είναι η χαρά μας, η ζωή μας και είμαστε πολύ κοντά της.

Δείτε επίσης: Ολυμπιακός: Ενίσχυση στο τέρμα για τους Πειραιώτες - Ανακοινώθηκε ο Αλέξανδρος Αναγνωστόπουλος

Είναι μια μικρή χώρα στη Μεσόγειο, αλλά αυτή η μικρή χώρα έχει το μεγαλύτερο εμπορικό ναυτικό στον κόσμο» και συμπλήρωσε ότι για τον ίδιο «η θάλασσα, η ναυτιλία, η ναυτιλιακή βιομηχανία δεν ήταν ποτέ απλώς μια δουλειά ή μία επιχειρηματική ευκαιρία, είναι ένα πάθος και μια πολύ μεγάλη αγάπη, και στη ζωή δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να μπορείς να ακολουθείς το πάθος σου σε όλη τη διαδρομή».

Κατά την έναρξη της τελετής η μπάντα της Ακαδημίας παιάνισε τον ελληνικό εθνικό ύμνο προς τιμήν του κ. Μαρινάκη, ο οποίος ήταν ο μόνος μη Αμερικανός πολίτης μεταξύ των τιμώμενων προσώπων. Μαζί με τον κύριο Μαρινάκη αναγορευτήκαν Επίτιμοι Διδάκτορες τρεις ακόμα σημαντικές προσωπικότητες από τον χώρο της πολιτικής, των επιχειρήσεων και των αμερικανικών Ένοπλων Δυνάμεων.

Η Ακαδημία της Μασαχουσέτης γιόρτασε την αποφοίτησή των σπουδαστών με τον ιδιαίτερο τρόπο που επιβάλουν οι παραδόσεις της, ατενίζοντας όμως ένα μέλλον με περισσότερες διεθνείς συνεργασίες με χώρες όπως η Ελλάδα που πρωταγωνιστούν στο στερέωμα της παγκόσμιας ναυτιλίας.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share