Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2025

«Αφήστε εμάς, σώστε το παιδί»: Οι δραματικές στιγμές του 27χρονου με μηνιγγίτιδα στα Επείγοντα του Βενιζελείου

Ο 27χρονος αθλητής και πατέρας ενός παιδιού πέντε ετών νοσηλεύεται διασωληνωμένος, σε σοβαρή αλλά σταθερή κατάσταση στη ΜΕΘ του Βενιζελείου

10 Φεβρουαρίου 2025 13:05
«Αφήστε εμάς, σώστε το παιδί»: Οι δραματικές στιγμές του 27χρονου με μηνιγγίτιδα στα Επείγοντα του Βενιζελείου
Από Παναγιώτης Παπανικολάου

Τις δραματικές στιγμές που εκτυλίχθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου στα Επείγοντα του Βενιζελείου περιέγραψε στο «Ράδιο Κρήτη» συγγενής του 27χρονου αθλητή, ο οποίος διαγνώστηκε με μηνιγγίτιδα. Ο νεαρός μεταφέρθηκε σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας έπειτα από εννέα ώρες αναμονής, καθώς η εύρεση διαθέσιμης κλίνης αποδείχθηκε εξαιρετικά δύσκολη.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις, ο 27χρονος, ο οποίος είναι αθλητής και πατέρας ενός πεντάχρονου παιδιού, νοσηλεύεται διασωληνωμένος και σε καταστολή. Η κατάσταση της υγείας του χαρακτηρίζεται σοβαρή αλλά σταθερή, όπως επιβεβαιώνουν τόσο ο ίδιος όσο και πηγές του νοσοκομείου.

Συγκλονίζει συγγενής του 27χρονου

Όπως περιέγραψε ο συγγενής του 27χρονου, αυτό που συνέβη στα ΤΕΠ του νοσοκομείου κατά τη μεταφορά του, έκανε ολόκληρη την οικογένεια του 27χρονου να συγκινηθεί. «Ο κόσμος στα ΤΕΠ, παρά τα προβλήματά του, περίμενε υπομονετικά επί ώρες τους γιατρούς που είχαν πέσει πάνω στον 27χρονο, χωρίς να διαμαρτυρηθούν ούτε στιγμή. Αντιθέτως έλεγαν στους γιατρούς "αφήστε μας εμάς και σώστε το παιδί"».

Ο συγγενής του νεαρού εξέφρασε επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στους γιατρούς της ΜΕΘ που άνοιξαν κλίνη σε χώρο κλειστό κι έτσι έβαλαν το παιδί εκεί που έπρεπε. Μίλησε, επίσης, και για τους γιατρούς, οι οποίοι, όπως περιέγραψε, ζητούσαν συγγνώμη από την οικογένεια που δεν μπορούσαν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους.

Ωστόσο, πρόσθεσε πως «δεν είναι δυνατόν ένας άνθρωπος να είναι διασωληνωμένος από τις 6 το απόγευμα στα ΤΕΠ. Αυτό το φαινόμενο με τη Δημόσια Υγεία πρέπει επιτέλους να φτιάξει».

 

Ελλάδα

Share