Κυριακή, 30 Ιουνίου 2024

Στα «ύψη» τα ακτοπολοϊκά εισιτήρια: Σε ποιες τιμές κυμαίνονται - Η τουριστική κίνηση σε Λέσβο και Κέα (video)

Για πολλούς φέτος η διακοπές θα είναι ένα «άπιαστο» όνειρο

22 Ιουνίου 2024 10:21
Στα «ύψη» τα ακτοπολοϊκά εισιτήρια: Σε ποιες τιμές κυμαίνονται - Η τουριστική κίνηση σε Λέσβο και Κέα (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τεράστια αύξηση παρατηρείται στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια και για φέτος το καλοκαίρι που «αγγίζουν» μέχρι και το 40%, καθιστώντας τους νησιώτικους προορισμούς ως ένα «άπιαστο» όνειρο για πολλούς Έλληνες.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Διακοπές στην Ελλάδα... να τις ξεχάσετε: «Τινάζει» στον αέρα τον προϋπολογισμό της χρονιάς ένα ταξίδι σε ελληνικό νησί με πλοίο και αυτοκίνητο!

Η τουριστική περίοδος φαίνεται πως έχει ξεκινήσει για τα καλά, ενώ υπάρχει αισιοδοξία για την τουριστική κίνηση σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Στην Λέσβο, πολλοί τουρίστες έχουν ήδη φθάσει στο νησί και πολλοί εξ αυτών από την γειτονική Τουρκία.

Ποια είναι η κατάσταση στη Λέσβο

Ο κ. Βασίλης Βογιατζής, πρόεδρος ένωσης ξενοδόχων Λέσβου μίλησε στο MEGA για τις τιμές των ξενοδοχείων.

«Αυτό το 3ημερο ήταν άκρως επιτυχημένος, είχαμε επισκεψιμότητα, ο κόσμος είναι χαρούμενος για τι η τουριστική κίνηση πάει από το καλό στο καλύτερο. Η Λέσβος ήταν παραδοσιακά λύση για τον Έλληνα, οι τιμές κυμαίνονται από 65-95 ευρώ και σε εξαιρετικές περιπτώσεις με πάνω από 120 ευρώ αλλά πάντα με πρωινό», δήλωσε.

«Η κίνηση είναι αυξημένη και αυξημένο το ενδιαφέρον. Υπάρχουν πολλές προκρατήσεις. Η Λέσβος έχει φτάσει στα 26 τσάρτερ την εβδομάδα. Το μόνο μέρος που μας μένει είναι η Γερμανία. Είμαστε ικανοποιημένοι ως ξενοδόχοι», συμπλήρωσε.

Ο κ. Ηλίας Πίκουλος, ταξιδιωτικός πράκτορας, τόνισε πως, «υπάρχουν κάποιες προσφορές, πχ για 4 νησιά μια 4μελης οικογένεια με αυτοκίνητο, με επιστροφή, εφόσον έχουν 4ήμερη διαμονή έχουν έκπτωση 30% σε επιβάτες και αμάξι».

Ποια είναι η κατάσταση στην Κέα

Η δήμαρχος Κέας Ρένα Μελισσαροπούλου μίλησε στο MEGA για τις τιμές ακτοπλοϊκών.

«Η Τζια είναι πολύ κοντά στην Αττική, μόλις μια ώρα και ένα Τέταρτη από το Λαύριο με το πλοίο. Έχουμε 4 γαλάζιες σημαίες στο νησί και είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε τους επισκέπτες του νησιού. έχουμε αρκετό κόσμο και τα στοιχεία της σεζόν είναι πολύ θετικά. Οι τιμές είναι 30 ευρώ το αυτοκίνητο και 12ευρώ ο επιβάτης. Καλό θα ήταν πριν έρθει ο κόσμος για να μην ταλαιπωρηθεί να έχει κάνει κάποια κράτηση για ακτοπλοϊκά και διαμονή», δήλωσε χαρακτηριστικά.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share