Πυρετώδεις οι προετοιμασίες για τη Τσικνοπέμπτη: Σε τι τιμές κυμαίνονται τα κρέατα
Οι τιμές των κρεάτων και το κόστος

Λίγες ημέρες πριν από την Τσικνοπέμπτη, οι καταναλωτές αρχίζουν να αναζητούν τις καλύτερες τιμές για νωπά κρέατα στις κρεαταγορές, προκειμένου να οργανώσουν το παραδοσιακό ψήσιμο σε σπίτια, αυλές και μπάρμπεκιου.
Πυρετώδεις οι προετοιμασίες
Σύμφωνα με την εκπομπή «Εξελίξεις Τώρα», οι τιμές παραμένουν σχετικά σταθερές. Συγκεκριμένα, το αρνί πωλείται από 18 ευρώ το κιλό, η χοιρινή μπριζόλα στα 6 ευρώ, ενώ τα χοιρινά σουβλάκια κυμαίνονται μεταξύ 8 και 11 ευρώ το κιλό. Τα παιδάκια φτάνουν τα 15 ευρώ το κιλό.
Σε σχέση με πέρυσι, οι τιμές έχουν σημειώσει αυξήσεις. Το μοσχάρι, που κόστιζε 11,40 ευρώ το κιλό, φέτος αγγίζει τα 14,60 ευρώ στα σούπερ μάρκετ, ενώ το χοιρινό έχει ανέβει στα 7,20 ευρώ από 6,20 που ήταν την προηγούμενη χρονιά.
Όσοι δεν επιλέξουν να ψήσουν στο σπίτι, θα γιορτάσουν την ημέρα σε ταβέρνες και ψησταριές, όπου η ζήτηση είναι ήδη πολύ υψηλή, με τις κρατήσεις να αγγίζουν το 90%. Το κόστος για ένα πλήρες γεύμα σε εστιατόριο με ζωντανή μουσική μπορεί να φτάσει τα 50-60 ευρώ ανά άτομο, ενώ σε ένα πιο απλό σουβλατζίδικο ή ψητοπωλείο, η τιμή κυμαίνεται στα 30-40 ευρώ το άτομο.
Διαβάστε επίσης: «Εμφύλιος» πόλεμος των μετεωρολόγων για μία... τσίκνα: «Φτηνός εντυπωσιασμός» - «Είναι γιατί έχεις τα καρύδια...»
Παρά τις οικονομικές δυσκολίες, οι καταναλωτές δηλώνουν αποφασισμένοι να τηρήσουν το έθιμο, βάζοντας βαθιά το χέρι... στην τσέπη προκειμένου να απολαύσουν την Τσικνοπέμπτη όπως κάθε χρόνο.