Τρίτη, 02 Ιουλίου 2024

Μητσοτάκης στη διακαναλική: «Στα 950 ευρώ ο κατώτατος και ο μέσος μισθός θα ξεπεράσει τα 1.500» (video)

«Η ΝΔ είναι απολύτως συνεπής στις προεκλογικές της δεσμεύσεις και έχει τρία χρόνια μπροστά της»

2 Ιουνίου 2024 13:42
Μητσοτάκης στη διακαναλική: «Στα 950 ευρώ ο κατώτατος και ο μέσος μισθός θα ξεπεράσει τα 1.500» (video)
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Διακαναλική συνέντευξη Τύπου με φόντο τις επικείμενες ευρωεκλογές παραχωρεί αυτήν την ώρα από τα Χανιά ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης. Η επιλογή του κ. Μητσοτάκη να μιλήσει από την Κρήτη δείχνει τη μεγάλη σημασία που έχει το νησί για την εκλογική μάχη.

Στην ομιλία του ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η Ελλάδα πρέπει να έχει ισχυρή φωνή στην Ευρώπη και δεν αρνήθηκε την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη και τη χώρα μας. Τόνισε όμως ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει πλέον αποτελεσματικά το μεταναστευτικό-προσφυγικό πρόβλημα, το οποίο ενισχύει τα επιχειρήματα των κομμάτων της ακροδεξιάς πανευρωπαϊκά.

Δείτε επίσης: Δημοσκόπηση Pulse: Φθορά για ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, δεν την εκμεταλλεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ - Δεν έχουν «κλειδώσει» 2η και 4η θέση

Κυριάκος Μητσοτάκης: Αναλυτικά όσα ανέφερε ο πρωθυπουργός στη διακαναλική συνέντευξη της ΝΔ

Απέκλεισε, δε, τον διάλογο με κόμματα στην Ελλάδα, που επικαλούνται τον ψευδοπατριωτισμό. «Κόμματα στα δεξιά της ΝΔ υπήρχαν και στις εθνικές εκλογές του 2023. Θα έχουν αισθητή παρουσία, το πόσο αισθητή θα το δείξουν οι Έλληνες πολίτες» υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Απαντώντας σε ερώτηση του Γρηγόρη Τζιοβάρα για το «Πρώτο ΘΕΜΑ» για τις μεταρρυθμίσεις και τον απολογισμό των πρώτων 11 μηνών της νέας κυβερνητικής θητείας μετά τις κάλπες του 2023, ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για απόλυτη συνέπεια και τήρηση των προεκλογικών δεσμεύσεων της ΝΔ, μιλώντας για μεταρρυθμίσεις στη Δικαιοσύνη και την Υγεία, κυρίως, που υλοποιήθηκαν μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. «Θα κριθούμε τελικά στις κάλπες του 2027», υπογράμμισε ακόμη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ερώτηση τι σημαίνει η σύγκλιση με την Ευρώπη στην οποία αναφέρεται τόνισε: «Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το 2009 όταν μας χτύπησε η κρίση η Ελλάδα ήταν κοντά στους ευρωπαϊκούς μέσους όρους σχετικά με το κατά κεφαλή εισόδημα, μετά καταρρεύσαμε και τώρα πασχίζουμε να έρθουμε κοντά στην Ευρώπη. Αυτή την πολιτική την υπηρετεί η κυβέρνησή μας σταθερά από το 2009».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο ψηφιακό κράτος, στην πληρωμή των συντάξεων στην ώρα τους, στην επιστολική ψήφο. «Η διαδρομή αυτή δεν έχει ακόμα διανυθεί σε όλο της το μήκος. Η σύγκλιση με την Ευρώπη αποκτά σημασία ενόψει των εκλογών της επόμενης Κυριακής.

Εχουμε αποδείξει ως κυβέρνηση ότι μπορούμε να διαπραγματευτούμε προς όφελος των πολιτών και για μια Ευρώπη πιο ισχυρή. Η Ελλάδα θέλει ισχυρή εκπροσώπηση στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο και πιστεύω θα την έχει», πρόσθεσε.

Ο κ. Μητσοτάκης κληθείς να κάνει απολογισμό της κυβερνητικής θητείας του μέχρι τώρα και αν θα κάνει αλλαγές στην κυβέρνηση, έδειξε το προεκλογικό πρόγραμμα της ΝΔ και είπε ότι υπάρχει απόλυτη συνέπεια. Αναφέρθηκε στο νέο δικαστικό χάρτη, στις αυξήσεις, στις παρεμβάσεις στη φορολογική πολιτική, στην απορρόφηση των πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης. «Όλες αυτές είναι πολύ σημαντικές μεταρρυθμίσεις.

Η ΝΔ είναι απολύτως συνεπής στις προεκλογικές της δεσμεύσεις και έχει τρία χρόνια μπροστά της. Θα κριθούμε στις εκλογές του 2027. Μια από τις κεντρικές προεκλογικές μας δεσμεύσεις ήταν η αύξηση των μισθών. Είμαστε στον δρόμο για να φτάσουμε στα 950 ευρώ στον κατώτατο μισθό και ο μέσος μισθός πιστεύω θα ξεπεράσει τα 1.500 ευρώ.

Όλα αυτά είναι δείγματα γραφής μιας κυβέρνησης που υλοποιεί με συνέπεια την πολιτικής της. Όταν κρίνω ότι χρειάζονται αλλαγές προχωρώ σε αυτές. Δείτε στο υπουργείο Προστασίας του πολίτη που έχουμε περισσότερη αστυνόμευση στις γειτονιές και αντιμετωπίσαμε με επιτυχία τα ζητήματα της οπαδικής βίας», υπογράμμισε.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share