Τρίτη, 02 Ιουλίου 2024

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξομολογείται για τη σχέση του με την Μαρέβα: «Έχουμε περάσει από 40 κύματα»

«Η φωνή της Μαρέβας με κρατάει γειωμενο»

3 Ιουνίου 2024 12:47
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξομολογείται για τη σχέση του με την Μαρέβα: «Έχουμε περάσει από 40 κύματα»
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα το πρωί (3/6), βρέθηκε καλεσμένος στην Σταματίνα Τσιμτσιλή και έκανε ειδική αναφορά στη σχέση του με τη σύζυγό του, Μαρέβα αλλά στις επιθέσεις που εκείνη δέχεται.

Δείτε επίσης: Μητσοτάκης στη διακαναλική: «Στα 950 ευρώ ο κατώτατος και ο μέσος μισθός θα ξεπεράσει τα 1.500» (video)

Ο πρωθυπουργός ανέφερε συγκεκριμένα για τη σύζυγό του:

«Έχω ακούσει τόσα πολλά. Αυτό που με ενόχλησε πιο πολύ από όλα ήταν η ενορχηστρωμένη επίθεση στη σύζυγό μου και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Έχει μηνύσει και βουλευτές της αντιπολίτευσης που επιμένουν στη λασπολογία. Είπα ότι θα πάω και μάρτυρας στο δικαστήριο. Εμείς έχουμε τα καλά και τα στραβά. Η οικογένεια που βάζει πλάτη είναι άτιμο, ανέντιμο πρόστυχο να κυνηγάς γυναίκες και παιδιά. Η συζήτηση συνεχίζεται ακάθεκτη και από τον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ. Ο Πολακισμός με μισογυνισμό fake news συνεχίζεται ακάθεκτα. Περίμενα από έναν καινούριο αρχηγό να άλλαζε, αλλά…»

Αναφορικά με τις δύσκολες στιγμές που πέρασαν σαν ζευγάρι, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η σύζυγός του έβαλε την καριέρα της σε δεύτερη μοίρα, γιατί γνώρισρε πως πολλά δε μπορούσε να τα κάνει (εννοώντας εξαιτίας της θέσης της ως σύζυγος πρθυπουργού).

Συγκεκριμένα είπε: «Περάσαμε δύσκολα και είχε επιπτώσεις και στην ίδια. Είναι σκληρή γυναίκα η Μαρέβα. Έχει κερδίσει χρήματα, είναι επιχειρηματίας. Έβαλε την καριέρα της σε δεύτερη γραμμή, γιατί ήξερε ότι πολλά δεν μπορούσε να τα κάνει. Ε, όχι, να κατηγορείται και να την πυροβολούν έτσι. Γίνεται συστηματικά από το 2016 και τώρα με μεγαλύτερη ένταση».

Σχετικά με το πως τους αρέσει να περνούν χρόνο μαζί, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε: «Μας αρέσει να βγούμε να φάμε οι δυο μας, για εμάς δεν υπάρχει διάκριση δημόσιας και ιδιωτικής ζωής. Ο κόσμος είναι ευγενής και όσοι έρχονται να μου μιλήσουν και να εκφράσουν παράπονα το κάνουν με πολύ κόσμο».

«Τα αντιμετωπίζω με το απαραίτητο χιούμορ και εγώ και η Μαρέβα. Μας αρέσει να καθόμαστε και σπίτι. Κάνουμε και ποδήλατο μαζί. Περπατάμε μαζί, παίζουμε τένις, μας αρέσει το βουνό και στους δύο. Μπορεί να τσακωθούμε για μικρά πράγματα», πρόσθεσε.

Για των πρωθυπουργό, η φωνή τη συζύγου του, τον κρατάει γειωμένο, ενώ τόνισε πως η σχέση τους έχει περάσει 40 κύματα: «Η Μαρέβα είναι η φωνή που με κρατάει γειωμένο. Είμαι μερικές φορές λίγο ευέξαπτος, αλλά πάντα ακούω τι θα πει. Εμείς έχουμε περάσει από 40 κύματα, αλλά -να χτυπήσω ξύλο- είμαστε πολύ καλά. Κοιτάμε το μέλλον με αισιοδοξία, περνάμε καλά μαζί και απολαμβάνουμε την παρέα ο ένας του άλλου».

Για τις Ευρωεκλογές

«Η προεκλογική περίοδος από τη φύση της είναι έντονη διαδικασία. Χρειάζεται ώρες ύπνου, καλό φαγητό και άσκηση», είπε ο πρωθυπουργός για το πώς αντέχει τους φρενήρεις ρυθμούς της προεκλογικής περιόδου.

Για την πόλωση που υπάρχει σημείωσε: «Λογικό είναι το κάθε κόμμα να θέτει τους δικούς του στόχους, είναι μια εθνική κάλπη».

Πρόσθεσε ότι έχει μεγάλη σημασία οι ευρωβουλευτές που ψηφίζουμε πρώτα να φορούν τη φανέλα της εθνικής Ελλάδος, «γιατί τα προηγούμενα χρόνια είχαμε ευρωβουλευτές που με τη δράση τους νόμιζαν ότι θα κάνουν κακό στην κυβέρνηση και τελικά έκαναν κακό στη χώρα».

Έφερε ως παράδειγμα τις πολυεθνικές και αναφέρθηκε στην επιστολή που απέστειλε στην Κομισιόν. «Τα έβαλα με τις πολυεθνικές και πίστευα ότι σε αυτό θα υπήρχε σύμπνοια των πολιτικών δυνάμεων. Όταν αναλαμβάνουμε μια ελληνική πρωτοβουλία στην Ευρώπη, γιατί δεν το κάνουμε αυτό;»

Για το 41% και την αλαζονεία που του προσάπτει η αντιπολίτευση είπε: «Το 41% δεν είναι ποσοστό αλαζονείας, γιατί μας το έδωσαν οι ίδιοι οι πολίτες». Θύμισε, επίσης, ότι είχε πει ότι δεν είναι λευκή επιταγή αυτό το ποσοστό.

Για τον Κασσελάκη και τον ΣΥΡΙΖΑ

Σχετικά με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, υπογράμμισε πως «είναι ένας νέος πολιτικός αρχηγός και θα δοκιμαστεί για πρώτη φορά σε εθνική κάλπη. Η δική μου κριτική είναι πολιτική. Δικαίωμά του να μην έχει όριο μεταξύ δημόσιας και ιδιωτικής ζωής. Όταν όμως προτείνει μέτρα 45 δισ., τότε πρέπει να προειδοποιήσω τους πολίτες ότι θα γυρίσουμε σε εποχές χρεοκοπίας και επιτήρησης. Δεν θέλουν οι πολίτες έναν μαθητευόμενο μάγο που τους τάζει».

Για το πόθεν έσχες είπε ότι δεν θα έπρεπε να είναι αντικείμενο συζήτησης «γιατί θα έπρεπε να το είχε καταθέσει ήδη. Τα δικά του στοιχεία και του συζύγου του». Θύμισε επίσης ότι η σύζυγός του κυνηγήθηκε λυσσαλέα από τον ΣΥΡΙΖΑ. «Το πόθεν έσχες μου έχει ελεγχθεί εξονυχιστικά χωρίς καμία παρατήρηση».

«Ο κ. Κασσελάκης μας λέει ότι είναι ο μόνος έντιμος, ότι έχει καθαρά χέρια, βέβαια το πώς θα καταθέσει κάποιος πόθεν έσχες μέσα από μια ομιλία στη Θεσσαλονίκη… ίδωμεν!» είπε ακόμη.

Στο ερώτημα Τσίπρας ή Κασσελάκης απάντησε: «Ο κ. Τσίπρας ήταν ο βασικός μας πολιτικός αντίπαλος από τότε που εκλέχθηκα στη ΝΔ, δώσαμε σκληρές μάχες, υφολογικά μπορεί να είναι διαφορετικοί, αλλά διακρίνω κοινό νήμα, μεγάλη τοξικότητα και υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα. Παρά το ότι το περιτύλιγμα είναι διαφορετικό, βλέπω ένα νήμα που τους συνδέει – τα κόμματα οφείλουν να καταθέτουν κοστολογημένα προγράμματα με βάση νόμο».

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share