Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2024

Κυριάκος Μητσοτάκης: Αφίχθη στα ναυπηγεία του Λοριάν για τις φρεγάτες Belharra (video)

Τον υποδέχθηκε η υπουργός Διεθνών Συνεργασιών της κυβέρνησης Μακρόν, Χρυσούλα Ζαχαροπούλου

6 Ιουνίου 2024 14:08
Κυριάκος Μητσοτάκης: Αφίχθη στα ναυπηγεία του Λοριάν για τις φρεγάτες Belharra (video)
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στα ναυπηγεία του Λοριάν, όπου ετοιμάζονται οι τρεις φρεγάτες Belharra για το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, βρέθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (6/6) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τον Έλληνα πρωθυπουργό υποδέχθηκε η υπουργός Διεθνών Συνεργασιών της κυβέρνησης Μακρόν, Χρυσούλα Ζαχαροπούλου, η οποία και ανήρτησε το σχετικό βίνεο στο Χ.

«Με χαρά καλωσορίζω τον Έλληνα Πρωθυπουργό για την πρώτη του επίσκεψη στα ναυπηγεία της Navalgroup» έγραψε στην ανάρτησή της η κυρία Ζαχαροπούλου.

O Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται, συνοδεία του υπουργού Άμυνας Νίκου Δένδια, να επιβιβαστεί στην φρεγάτα ΚΙΜΩΝ, η οποία βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο ναυπήγησης και αναμένεται να παραδοθεί στο Πολεμικό Ναυτικό μέχρι τον Ιούνιο του 2025, ενώ θα επισκεφθεί τις δεξαμενές ναυπήγησης των φρεγατών ΝΕΑΡΧΟΣ και ΦΟΡΜΙΩΝ που αναμένεται να παραδοθούν περί τα τέλη του 2025 και το 2026 αντίστοιχα. Παράλληλα, ο πρωθυπουργός αναμένεται να συναντηθεί και με τα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού που βρίσκονται στα ναυπηγεία και επιτηρούν τη διαδικασία.

Η φρεγάτα ΚΙΜΩΝ, είναι η πρώτη από τις τρεις Belharra που ναυπηγούνται από τη Naval Group και θα παραδοθεί στο ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό μέχρι τον Ιούνιο του 2025. Θα ακολουθήσουν οι φρεγάτες ΝΕΑΡΧΟΣ και ΦΟΡΜΙΩΝ περί τα τέλη του 2025 και μέσα στο 2026 αντίστοιχα.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share