Δευτέρα, 01 Ιουλίου 2024

Ευρωεκλογές 2024: Για αποτυχία στο στόχο μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης - «Η Ελλάδα του 2027 θα είναι καλύτερη»

Η τοποθέτηση του πρωθυπουργού για το εκλογικό αποτέλεσμα

9 Ιουνίου 2024 22:01
Ευρωεκλογές 2024: Για αποτυχία στο στόχο μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης - «Η Ελλάδα του 2027 θα είναι καλύτερη»
ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για αποτυχία της Νέας Δημοκρατίας ως προς το στόχο, που είχε τεθεί στις Ευρωεκλογές, αναφερόμενος στη γενικότερη εικόνα προβληματισμού της ψήφου σε όλη την Ευρώπη, μετά την τελική εκτίμηση για τα αποτελέσματα.

Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε όσους ψήφισαν το κυβερνητικό κόμμα, υποσχόμενος πως θα υπάρξει αντιμετώπιση των προβλημάτων, που το αφορούν, ώστε να διεκδικήσει καλύτερα ποσοστά στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Η τοποθέτηση του πρωθυπουργού μετά τα αποτελέσματα

«Ευχαριστώ από καρδιάς όλους τους Έλληνες. Οι ευρωβουλευτές μας θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό. Το κόμμα μας δεν έφτασε στο στόχο που είχαμε θέσει… Γνωρίζαμε εξαρχής ότι αυτή η εκλογή θα ήταν πολύ δύσκολη. Προεκλογικά έλειψε ο ουσιαστικός προβληματισμός για το μέλλον της Ευρώπης ενώ υπήρξαν και πολλοί ψηφοφόροι που θέλησαν να διαμαρτυρηθούν για την καθημερινότητά τους με πρώτο την ακρίβεια», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρώτη του δήλωση μετά τα πρώτα ασφαλή αποτελέσματα των ευρωεκλογών 2024.

«Σημειώνω ότι στη Γαλλία και στη Γερμανία κραταιά κυβερνητικά κόμματα υποχώρησαν ενώ στην Ελλάδα η ΝΔ παραμένει κυρίαρχη» είπε στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης και τόνισε ότι «οι εκλογές αυτές γίνονται αφετηρία μιας νέας διαδρομής πριν το 2027. Από αύριο στρεφόμαστε με μεγαλύτερη ένταση στα προβλήματα. Έχουμε 3 χρόνια μπροστά μας χωρίς εκλογές. Όπως η Ελλάδα του 2024 είναι καλύτερη από το 2019 έτσι και η Ελλάδα του 2027 θα είναι καλύτερη από τη σημερινή».

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share