Σάββατο, 29 Ιουνίου 2024

Ευρωεκλογές 2024: Μήνυμα ανατροπής από τον Δημήτρη Κουτσούμπα - «Η διαμαρτυρία να εκφραστεί από το ΚΚΕ»

Μεγάλη ικανοποίηση στον Περισσό για τα αποτελέσματα

9 Ιουνίου 2024 22:25
Ευρωεκλογές 2024: Μήνυμα ανατροπής από τον Δημήτρη Κουτσούμπα - «Η διαμαρτυρία να εκφραστεί από το ΚΚΕ»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας εξέφρασε την ικανοποίηση, που υπάρχει στους κόλπους του ΚΚΕ για τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών, τονίζοντας πως η αποχή στέλνει μεν μήνυμα, αλλά πρέπει να εκφραστεί και μέσα από το κόμμα του.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ έδωσε, επίσης, το σύνθημα για λαϊκή αντεπίθεση και ανατροπή μέσα από όσα ανέφερε στις δηλώσεις του στα γραφεία του κόμματος στον Περισσό.

Η τοποθέτηση του Δημήτρη Κουτσούμπα για τις Ευρωεκλογές

«Το ΚΚΕ καταγράφει μια ακόμη σημαντική άνοδο σε σχέση με το 2019 και το 2023. Αυτό επιβεβαιώνει τους δεσμούς του ΚΚΕ με ευρύτερες λαϊκές δυνάμεις. Επιβεβαιώνονται κάποιες θετικές διεργασίες που συντελούνται εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα και που εκφράστηκαν στις βουλευτικές εκλογές αλλά και στο εργατικό κίνημα. Προχωρά ο απεγκλωβισμός λαϊκών δυνάμεων από τα αστικά κόμματα, η άνοδος του κύρους και η συμπόρευσή τους με το ΚΚΕ. Υπάρχει μια υπολογίσιμη δύναμη που μπορεί την επόμενη ημέρα να συμβάλει στην οργάνωση της λαϊκής πάλης, στην οργάνωση της λαϊκής αντεπίθεσης και της ανατροπής».

«Η προεκλογική αντιπαράθεση με όρους εκφυλισμού και μακριά από τα κρίσιμα προβλήματα ενίσχυσε την αποστροφή του λαού (σ.σ. στις εκλογές). Αυτή η στάση (σ.σ. η αποχή) περιέχει πολιτικά χαρακτηριστικά. Ζητούμενο είναι αυτή η διαμαρτυρία να εκφραστεί μέσα από το κίνημα».

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share