Σάββατο, 29 Ιουνίου 2024

Κυριάκος Μητσοτάκης: Παρεμβάσεις από το Μαξίμου για τη βελτίωση της καθημερινότητας - Θετικό αποτύπωμα στους πολίτες βλέπει η κυβέρνηση

Σειρά έχουν σήμερα 21/6 οι αγρότες

21 Ιουνίου 2024 07:41
Κυριάκος Μητσοτάκης: Παρεμβάσεις από το Μαξίμου για τη βελτίωση της καθημερινότητας - Θετικό αποτύπωμα στους πολίτες βλέπει η κυβέρνηση
Φωτογραφία αρχείου: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
Από Αναστασία Κολυβά

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πιάνει το νήμα από εκεί που είχε μείνει το 2023 και δηλώνει ότι επικεντρώνει την πολιτική του στην στήριξη συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων, αξιοποιώντας εργαλεία που απέδωσαν και είχαν θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία.

Με την ευκαιρία, δείτε: Το ιστορικό Hilton γίνεται «The Ilisian»και ο Μητσοτάκης ήταν εκεί: «Σύμβολο αναβάθμισης μιας ολόκληρης πόλης» (video)

Παρεμβάσεις από το Μαξίμου για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών

 Παρεμβάσεις από το Μαξίμου για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών
Φωτογραφία αρχείου: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Η κυβέρνηση αιφνιδίασε πολιτικούς αντιπάλους και αγορές ανακοινώνοντας το πρωί της Πέμπτης 20/6 δυο οικονομικά μέτρα με αποδέκτες τους πολίτες. Τόσο η μονιμοποίηση του μειωμένου ΦΠΑ στο 13% για τον καφέ και τα ταξί, όσο και η φορολόγηση των υπερκερδών των διυλιστηρίων κατά 33% προκάλεσαν αίσθηση.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, σε συνέντευξη που παραχώρησε εξήγησε ότι θα προκύψει ένα ποσό της τάξης των 300 εκατ. ευρώ το οποίο υπολογίζει πως θα εισπράξει το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών από την επιβολή της έκτακτης αυτής εισφοράς και τα 250 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για τη χορήγηση επιδόματος στους συνταξιούχους με προσωπική διαφορά τα Χριστούγεννα ενώ τα υπόλοιπα 50 εκατ. ευρώ θα κατευθυνθούν στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.

Υπενθυμίζεται πως το περσινό μοντέλο ενίσχυσης των συνταξιούχων το επίδομα θα κυμανθεί κλιμακωτά από 100 έως 250 ευρώ για συνταξιούχους με προσωπική διαφορά και άθροισμα κύριων και επικουρικών συντάξεων έως 1.600 ευρώ το μήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsbeast, οι συνεργάτες του πρωθυπουργού τονίζουν ότι δεν πρόκειται για πυροτεχνήματα αλλά για μελετημένες κινήσεις με στόχο την βελτίωση της καθημερινότητας και κυρίως την ενίσχυση του εισοδήματος των πολιτών. Και προσθέτουν ότι η οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης στοχεύει επίσης στην μείωση των φόρων, την αύξηση των επενδύσεων και των θέσεων εργασίας αλλά και την ενίσχυση των πιο ευάλωτων.

Υπενθυμίζουν ακόμα ότι λίγους μήνες πριν μονιμοποιήθηκε η μείωση και άλλων φόρων σε προϊόντα σχετιζόμενα με την δημόσια υγεία, τις μεταφορές, τα γυμναστήρια, τις σχολές χορού.

Στο Μέγαρο Μαξίμου οι συσκέψεις είναι διαρκείς και όσα ειπώθηκαν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη την επομένη των ευρωεκλογών, ότι δηλαδή έλαβε το μήνυμα των πολιτών και ότι θα προσπαθεί ένα βήμα τη φορά χωρίς να διακινδυνεύει τη δημοσιονομική σταθερότητα τηρούνται απαρέγκλιτα. Όπως επισημαίνεται μάλιστα, πολλές ευρωπαϊκές χώρες βιώνουν σε αντίθεση με την Ελλάδα λόγω της συνετής πολιτικής που ακολουθείται, μια κρίση χρέους και υπερβολικά ελλείμματα σε τουλάχιστον έξι χώρες.

Σήμερα, ο πρωθυπουργός συνεχίζοντας τις επισκέψεις του στα υπουργεία αιχμής όπου άλλαξε και η πολιτική τους ηγεσία μετά τον ανασχηματισμό, θα περάσει το κατώφλι του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, για να συνομιλήσει με τους αγρότες. Άλλωστε ο πρωτογενής τομέας αποτελεί μια από τις προτεραιότητες της κυβέρνησης και ένα πεδίο για το οποίο έχει δεσμευθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης ότι θα δώσει μάχες στην Ευρώπη.

Στο Μαξίμου γνωρίζουν καλά ότι υπάρχει μια σειρά θεμάτων που ζητούν επίλυση και τα οποία «καίνε» τον αγροτικό κόσμο (ολοκλήρωση πληρωμών ενισχύσεων, έγκαιρων αποζημιώσεων, υψηλό κόστος παραγωγής, μέτρα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, εντατικοποίηση ελέγχων για την πάταξη ελληνοποιήσεων των αγροτικών προϊόντων κ.ά.).

Και οι Θεσσαλοί επικεφαλής του υπουργείου Κωνσταντίνος Τσιάρας και Χρήστος Κέλλας θα έχουν πολλή δουλειά το επόμενο διάστημα.

Αισιοδοξία στην κυβέρνηση για θετικό αποτύπωμα στους πολίτες από τις παρεμβάσεις

Στην κυβέρνηση πιστεύουν ότι πρόκειται για δύο σημαντικές παρεμβάσεις που θα έχουν θετικό αποτύπωμα στους πολίτες δείχνοντας από τη μία ότι παρεμβαίνει στην αγορά φορολογώντας τα υπερκέρδη με σκοπό να επιστρέψει μέρισμα στην κοινωνία και από την άλλη επιχειρεί να βάλει φρένο στην πληθωρισμό της …καθημερινότητας. Ταυτόχρονα, όμως, γίνεται αντιληπτό ότι οι όποιες παροχές υπάρχουν από εδώ και πέρα θα προέρχονται από ισοδύναμα στον τομέα των εσόδων.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share