Σάββατο, 29 Ιουνίου 2024

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο πρωτογενής τομέας είναι γεμάτος προκλήσεις» (video)

Επισκέφθηκε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τον Κωνσταντίνο Τσιάρα

21 Ιουνίου 2024 12:13
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο πρωτογενής τομέας είναι γεμάτος προκλήσεις» (video)
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI
Από Ρέα Βέσση

«Στόχος είναι η αναδιάρθρωση του πρωτογενούς τομέα», φρόντισε να τονίσει μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στις δηλώσεις του μετά την επίσκεψη του στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Συνάντηση με το νέο υπουργό Κωνσταντίνο Τσιάρα πραγματοποιεί αυτή την ώρα (21/6) ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Να υπενθυμίσουμε ότι πριν λίγες μέρες ο κ Μητσοτάκης επισκέφθηκε και το υπουργείο Ανάπτυξης, απ'όπου μίλησε για διαρθωτικές παρεμβάσεις

Ο πρωθυπουργός συνεχίζει τις βόλτες του στα υπουργεία που άλλαξαν χέρια κατά τον ανασχηματισμό, καθώς η κυβέρνηση επικεντρώνεται στα θέματα της οικονομίας και ειδικά σε αυτά που αφορούν τους πολίτες στην καθημερινότητά τους.

Οι δηλώσεις των κ. Μητσοτάκη και κ. Τσιάρα

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο πρωτογενής τομέας είναι γεμάτος προκλήσεις» τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Τσιάρας στην τελετή παράδοσης-παραλαβής του υπουργείου.

Επισημαίνοντας ότι «πρέπει να κινηθούμε με ταχύ τρόπο προς τη σωστή κατεύθυνση». Μάλιστα, είπε ότι «είμαστε εδώ να προσπαθήσουμε σαν μια ομάδα όλοι μαζί, να δώσουμε όλη μας τη δύναμη για να αντιμετωπίσουμε τα ζητήματα που υπάρχουν στον πρωτογενή τομέα».

Μεταξύ άλλων, ο νέος ΥπΑΑΤ, τόνισε ότι η ανάληψη των νέων του καθηκόντων αποτελεί «μεγάλη τιμή για μένα» και υποσχέθηκε ότι θα γίνει ό,τι «είναι δυνατόν για να βοηθήσουμε μια κοινωνική ομάδα που έχει ιδιαιτερότητες και αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες της οικονομίας».

Στην ομιλία του, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Καλή δύναμη στη νέα πολιτική ηγεσία. Να επισημάνω ότι όλα αυτά τα πέντε χρόνια έχει γίνει μια σημαντική δουλειά, η οποία πρέπει να συνεχιστεί, αλλά και να επιταχυνθεί. Έχουμε αποδείξει έμπρακτα ότι στεκόμαστε δίπλα στους ανθρώπους του μόχθου, αντιμετωπίζοντας τα ζητήματα που αφορούν το κόστος παραγωγής και ικανοποιώντας τα δίκαια αιτήματα των αγροτών. Αναφέρομαι στο νέο μηχανισμό επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο. Αναφέρομαι επίσης στο φθηνότερο ρεύμα που δεν έχει γίνει γνωστό και γι' αυτό θα δώσουμε παράταση στο σχετικό πρόγραμμα».

«Η ηγεσία μού υπέδειξε κάτι που δεν γνώριζα, ότι τα προβλήματα με πολυεθνικές αντιμετωπίζουμε και στα φυτοφάρμακα… Δεν θα γίνουν ανεκτές αυτές οι πρακτικές. Η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί και από εμένα προσωπικά. Η πράσινη μετάβαση θα γίνει με ταχύτητα αλλά χωρίς να επηρεάζει αγρότες» συνέχισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Μεγάλη πρόκληση για τον πρωτογενή τομέα είναι η επένδυση στην ποιότητα και στη διεθνή προστασία. Έχουμε υποχρέωση να κρατήσουμε τους νέους αγρότες, τους νέους κτηνοτρόφους, τους νέους αλιείς. Υπάρχει ανάγκη εκσυγχρονισμού δυο οργανισμών, του ΕΛΓΑ και του ΟΠΕΚΕΠΕ».

«Είναι κανόνας αδιαπραγμάτευτος για την κυβέρνηση: Εισπράτουν επιδοτήσεις αυτοί που τις δικαιούνται. Είμαι αισιόδοξος ότι το μέλλον του πρωτογενούς τομέα είναι ευοίωνο» κατέληξε.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share