Σάββατο, 29 Ιουνίου 2024

Ανοικτό «μέτωπο» Κασσελάκη κατά Τσίπρα: Οι «μπηχτές» για την Κουμουνδούρου και η αμφισβήτηση της προεδρίας του

Σε μετωπική αντιπαράθεση

26 Ιουνίου 2024 08:20
Ανοικτό «μέτωπο» Κασσελάκη κατά Τσίπρα: Οι «μπηχτές» για την Κουμουνδούρου και η αμφισβήτηση της προεδρίας του
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ: (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η σφοδρότητα με την οποία ο Στέφανος Κασσελάκης επιτέθηκε εναντίον του Αλέξη Τσίπρα, οι υπαινικτικές αναφορές του για μαύρα ταμεία στην Κουμουνδούρου, αλλά και η απόφασή του για εξορθολογισμό των οικονομικών του κόμματος και με συνοπτικές διαδικασίες, δείχνουν ότι ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε την περόνη από την χειροβομβίδα, την πέταξε εναντίον των εσωκομματικών αντιπάλων του και τώρα περιμένει να δει τα αποτελέσματα.

Διαβάστε επίσης: Το τελευταίο ιστορικό πρωτοσέλιδο της «Αυγής»: Πυρ ομαδόν κατά Κασσελάκη για το λουκέτο - «Μόνο η χούντα είχε κλείσει την εφημερίδα…» (video)

Το μήνυμα προς τον Αλέξη Τσίπρα, όπως αναφέρει η Απογευματινή, είναι σαφές: «Εάν συνεχίσεις να με υποσκάπτεις, θα σε πάρω μαζί μου». Αυτό φέρεται να είπε ο νυν πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στον τέως, απειλώντας ότι αν συνεχίσει να τον αμφισβητεί, το τέλος δεν θα είναι καλό για κανέναν εκ των δύο.

Στελέχη που βρίσκονται κοντά στον Στέφανο Κασσελάκη υποστηρίζουν ότι πίσω από τις επιθέσεις που δέχεται από κάποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ (Χρήστο Σπίρτζη, Θανάση Θεοχαρόπουλο, Γιώργο Τσίπρα) ο κ. Κασσελάκης πιστεύει ότι βρίσκεται ο πρώην πρωθυπουργός, ενώ του αποδίδει και διαρροές που υπήρξαν για συνάντηση του Μανώλη Καπνισάκη με τη διευθύντρια του Νίκου Ανδρουλάκη.

Τι του ζήτησε

Σύμφωνα με την Απογευματινή, ο Στέφανος Κασσελάκης μέσω τρίτου προσώπου - καθώς ο τέως και ο νυν πρόεδρος δεν μιλάνε - ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα να κάνει μια δήλωση, ότι δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πρόεδρο και με αυτόν θα πορευτεί μέχρι τις εθνικές εκλογές.

Τον παρακάλεσε ακόμη να τηλεφωνήσει στον Χρήστο Σπίρτζη και να του ζητήσει να σταματήσει τις επιθέσεις εναντίον του Στέφανου Κασσελάκη. Σύμφωνα πάντα με την Απογευματινή, ο κ. Τσίπρας σιώπησε στο πρώτο αίτημα ενώ αρνήθηκε να τηλεφωνήσει και να νουθετήσει τον πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Πού αποσκοπούν οι βαριές κουβέντες για τα «μαύρα ταμεία»

Οι δημόσιες αιχμές, άλλωστε, Κασσελάκη για «μαύρα» χρήματα στην Κουμουνδούρου επί προεδρίας Τσίπρα ήταν πολύ βαριά κουβέντα, αλλά εξυπηρετούσε και τις δικές της σκοπιμότητες ενόψει διεργασιών στην Κεντροαριστερά.

Σε καμία περίπτωση, άλλωστε, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αποδεχθεί τη Νέα Αριστερά στο νέο σχήμα, στην ουσία απορρίπτοντας και την πρόσκληση Τσίπρα, η οποία αναμένεται να γίνει πιο απτή στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα για συνεργασία όλων ανεξαιρέτως των προοδευτικών δυνάμεων.

Χρησιμοποιείται, μάλιστα, όλο και πιο έντονα το επιχείρημα πως οι 11 που αποχώρησαν από το ΣΥΡΙΖΑ και συγκρότησαν την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Αριστεράς είναι ανεπιθύμητοι όχι μόνο από την ηγεσία, αλλά κι από τη βάση του κόμματος.

Δεν αποκλείεται η αμφισβήτηση της προεδρίας Κασσελάκη

Σε αυτό το πλαίσιο, κάθε άλλο παρά αποκλείεται να ζήσουμε ακόμα και την αμφισβήτηση της προεδρίας Κασσελάκη κατά την προσεχή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής η οποία θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο, αφού ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιστρέφει τη Δευτέρα από τις ΗΠΑ, αλλά και για να προηγηθεί η Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ- από πρόσωπο το οποίο θα θεωρείται πως είναι κοντά στον κ. Τσίπρα.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share