Τρίτη, 02 Ιουλίου 2024

Προκλητικός ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης: «Τα χειρότερα έρχονται με τις φωτιές» - Ευθύνη για την αντιμετώπιση

Ο προσωπικός αριθμός σε νέες ταυτότητες

30 Ιουνίου 2024 15:40
Προκλητικός ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης: «Τα χειρότερα έρχονται με τις φωτιές» - Ευθύνη για την αντιμετώπιση
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ: (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στην άμεση κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών στην Πάρνηθα και στη Σέριφο, αλλά και στην ανάγκη να αποκτήσουν όλοι μια νέα κουλτούρα ατομικής και συλλογικής ευθύνης απέναντι στην κλιματική κρίση, αναφέρεται ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα.

Διαβάστε επίσης: Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στην Πάρνηθα μετά από 2,5 ώρες - Εντοπίστηκε από drones της Πυροσβεστικής

Ο πρωθυπουργός αναφέρεται επίσης στην πρόσφατη έκθεση του ΟΟΣΑ, η οποία σύμφωνα με τον ίδιο αποδεικνύει ότι «η Ελλάδα, στην προσπάθειά της να γίνει μια διεθνώς ελκυστική οικονομία, βρίσκεται στο σωστό δρόμο ως προς τις νομοθετικές και πολιτικές πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουμε για να βελτιώσουμε το κράτος δικαίου».

Ο πρωθυπουργός εστίασε στις φωτιές στην Πάρνηθα και στη Σέριφο, κάνοντας λόγο για τη «μεγάλη και ασύμμετρη μάχη που δίνουμε για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής» και τονίζοντας ότι «η αντίδραση του κρατικού μηχανισμού ήταν γρήγορη και μέσα σε λίγες ώρες δεν είχε πια ενεργό μέτωπο».

Σε ό,τι αφορά τον προσωπικό αριθμό, ο Κυρ. Μητσοτάκης τόνισε πως «όλα είναι έτοιμα και σε λίγες μέρες θα τεθεί σε ισχύ ο προσωπικός αριθμός των νέων ταυτοτήτων».

Αναλυτικά η ανάρτηση του πρωθυπουργού:

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share