Τετάρτη, 03 Ιουλίου 2024

Πράσινος ήλιος... αναζητείται προς ανατολή: Οι τρεις υποψηφιότητες και οι συσχετισμοί για την ανάδειξη προέδρου στο ΠΑΣΟΚ

Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν στις 6 Οκτωβρίου

1 Ιουλίου 2024 09:21
Πράσινος ήλιος... αναζητείται προς ανατολή: Οι τρεις υποψηφιότητες και οι συσχετισμοί για την ανάδειξη προέδρου στο ΠΑΣΟΚ
EUROKINISSI
Από Ρέα Βέσση

H μάχη της ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε και επίσημα και οι υποψήφιοι που θα διασταυρώσουν τα ξίφη του στην αρένα της διεκδίκησης θα είναι τρεις: ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο Χάρης Δούκας και ο Πάυλος Γερουλάνος.

Σε μια αρκετά τεταμένη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπή, ειδικά από τους οπαδούς του προέδρου του κόμματος καθορίστηκαν οι υποψηφιότητες, ενώ δεν αποκλείεται να δούμε άλλα δύο ονόματα στο τραπέζι.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Ο κύβος ερρίφθη από τον Ανδρουλάκη στο ΠΑΣΟΚ: Στις 6 Οκτωβρίου οι εκλογές για αρχηγό του κόμματος - «Δεν θα είμαι όμηρος» (video)

Και αυτά τα ονόματα είναι του Μιχάλη Κατρίνη που σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο και της Νάντιας Γιαννακοπύλου που ναι μεν δήλωσε «παρούσα» αλλά χωρίς να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της σχετικά με το αν θα κατέβει ως υποψήφια.

Να σημειωθεί ότι οι εκλογές έχουν προγραμματιστεί για τις 6 Οκτωβρίου, οπότε οι υποψήφιοια ρχηγοί θα «δοκιμάσουν» τις δυνάμεις τους στον κόσμο του ΠΑΣΟΚ.

Μια ημερομηνία την οποία λίγο πολύ περίμεναν όλοι στο ΠΑΣΟΚ και για την οποία οι διεκδικητές της ηγεσίας δεν είχαν σοβαρές ενστάσεις.

Οι ομιλίες των υποψηφίων

Υπάρχει η πεποίθηση ότι υπάρχει αρκετός χρόνος προκειμένου όλοι να προετοιμαστούν, τόσο οργανωτικά όσο και πολιτικά.

«Τώρα όλα ξεκινούν», έλεγαν πράσινα στελέχη μετά το τέλος της συνεδρίασης και αν κανείς κρίνει από το κλίμα που επικρατούσε μάλλον στη Χαριλάου Τρικούπη θα βγουν τα μαχαίρια.

Η «ομάδα» Ανδρουλάκη δείχνει συσπειρωμένη. Άλλωστε, και χθες (30/6) έκανε έντονη την παρουσία της με συνθήματα ενώ φάνηκε ότι ο νυν Πρόεδρος του κόμματος παραμένει ιδιαίτερα ισχυρός σε εσωκομματικό επίπεδο.

Η ομιλία του, μάλιστα, έδειξε ότι δεν πρόκειται να αφήσει τίποτα αναπάντητο, αφού όχι μόνο εμπεριείχε αρκετά καρφιά όλους όσοι τον αμφισβήτησαν, αλλά θύμιζε έντονα προεκλογική περίοδο.

Σε αντίθεση με τον Χάρη Δούκα και τον Παύλο Γερουλάνου που προτίμησαν να μιλήσουν σε χαμηλότερους τόνους.

Ο δήμαρχος Αθηναίων έδωσε το στίγμα του λέγοντας ότι μπαίνει μπροστά «για να κάνω ξανά το ΠΑΣΟΚ κυβερνητική δύναμη. Πάμε να νικήσουμε τώρα», κάτι που θα αποτελέσει ουσιαστικά το διακύβευμα των εκλογών.

Η ατμόσφαιρα στο Κάραβελ

Χθες στο Κάραβελ από νωρίς είχαν μαζευτεί στελέχη του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να ζυμωθούν.

Ποιος στηρίζει ποιον, προβλέψεις, αλλά η κοινή ανησυχία ήταν εάν το κόμμα θα βγει αλώβητο.

Και ναι μεν αποφευχθήκαν οι εντάσεις ( που παλαιότερα ήταν στην ημερήσια ατζέντα), ωστόσο ήταν έντονη η αίσθηση ότι το μέλλον προμηνύεται δύσκολο.

Το θερμό επεισόδιο ανάμεσα στην Κατερίνα Μπατζελή (που στηρίζει Χάρη Δούκα) και τους προεδρικούς, οι οποίοι ήθελαν να μιλήσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι υποστηρικτές του Ν. Ανδρουλάκη, «αμαύρωσε» μια κατά τα άλλα σχετικά ήρεμη συνεδρίαση, από την οποία δεν έλειψαν τα καρφιά, μικρά ή μεγαλύτερα.

Το ερώτημα, λοιπόν, που κυριαρχούσε στο στόμα όσων παρακολουθούσαν τη συνεδρίαση ήταν αν τους επόμενους τρεις μήνες θα κυριαρχήσει η ενότητα ή οι υποψήφιοι θα φτάσουν στα άκρα.

Οι περισσότεροι υποψιάζονται ότι μάλλον η μάχη θα είναι ιδιαίτερα έντονη, με χτυπήματα ακόμα και κάτω από τη μέση.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share