Πέμπτη, 04 Ιουλίου 2024

Ιταλία: Ακτιβιστές έριξαν μαύρη μπογιά στο σιντριβάνι της Πιάτσα ντι Σπάνια

Με ανακοίνωσή τους, διαμαρτύρονται κατά της αδιαφορίας των αρμόδιων αρχών για την αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη

1 Απριλίου 2023 18:06
Ιταλία: Ακτιβιστές έριξαν μαύρη μπογιά στο σιντριβάνι της Πιάτσα ντι Σπάνια
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ακτιβιστές έριξαν μαύρη μπογιά στο σιντριβάνι της πλατείας Πιάτσα ντι Σπάνια της Ρώμης. Πρόκειται, ως γνωστόν, για ένα από τα κεντρικότερα σημεία της Αιώνιας Πόλης και το συγκεκριμένο σιντριβάνι σχεδιάστηκε και κατασκευάσθηκε τον δέκατο έβδομο αιώνα.

Δείτε επίσης: Κλιματική αλλαγή: Κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου οι επιστήμονες - «Η Ελλάδα θα υποφέρει - Μία στις δέκα παραλίες θα εξαφανιστεί»

«Πρόκειται για υγρό που περιέχει φυτικό κάρβουνο», δήλωσαν οι ακτιβιστές οι οποίοι, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ανήκουν στην οργάνωση «Τελευταία γενιά». Με ανακοίνωσή τους, διαμαρτύρονται κατά της αδιαφορίας των αρμόδιων αρχών, όπως γράφουν, με αναφορά στην αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη.

Σε βάρος των μελών της οργάνωσης που ευθύνονται για την σημερινή πράξη, είναι πιθανό να ασκηθεί δίωξη για πρόκληση ζημιάς σε σιντριβάνι το οποίο ανήκει στην ιστορική κληρονομιά της χώρας.

Βρετανία: Ακτιβιστές του ''Just stop Oil'' ρίχνουν τούρτα στο κέρινο πρόσωπο του βασιλιά Καρόλου στο μουσείο της Madame Tussauds

Ένα ζευγάρι ακτιβιστών απο την ομάδα του Just Stop Oil στον Λονδίνο πέταξαν κέικ σοκολάτας στο πρόσωπο ενός κέρινου τοιχώματος του βασιλιά Καρόλου στο μουσείο Madame Tussauds στο τελευταίο τους περίεργο κόλπο για το κλίμα.

Μάθετε επίσης νεότερα για την δίκη της Χρυσής Αυγής

Πλάνα δείχνει δύο από τα οικολογικά loons να περπατούν προς το κέρινο έργο στο διάσημο αξιοθέατο του Λονδίνου, προτού ένας από αυτούς φωνάξει, «Είναι ώρα για δράση» και το αλείφουν και οι δύο με τούρτα.

Ακτιβιστές Just Stop Oil

Καθώς οι θεατές φωνάζουν «σταμάτα», η διαδηλώτρια ξεκινά μια διάλεξη με το δάχτυλο για την αλλαγή του κλίματος, ενώ ο άντρας της φαίνεται να χαϊδεύει τον ώμο του Τσαρλς.

Η Just Stop Oil αναγνώρισε το ζευγάρι ως Eilidh McFadden, μια 20χρονη από τη Γλασκώβη και Tom Johnson, 29, ζωγράφος διακοσμητής από το Sunderland. Το ζευγάρι είχε αγοράσει εισιτήρια για το Madame Tussauds και φορούσε μαύρα μπλουζάκια για να καλύψει τα μπλουζάκια του.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share