Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2025

Κύπρος: Ραγίζει καρδιές μητέρα 4 παιδιών μετά τη ρατσιστική διαδήλωση - Της έσπασαν το περίπτερο

Το κλάμα της συγκλονίζει, ενώ μονολογεί ότι μεγαλώνει τέσσερα παιδιά και παλεύει μόνη της

3 Σεπτεμβρίου 2023 15:37
Κύπρος: Ραγίζει καρδιές μητέρα 4 παιδιών μετά τη ρατσιστική διαδήλωση - Της έσπασαν το περίπτερο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κύπρος: Σοκ προκαλούν τα όσα εκτυλίχθηκαν στην Λεμεσό στην πορεία κατά των μεταναστών, όπου ομάδες ακροδεξιών και κουκουλοφόροι προκάλεσαν εκτεταμένα επεισόδια και επιτέθηκαν κατά μεταναστών. Ραγίζει καρδιές μια μητέρα 4 παιδιών, που της έσπασαν το περίπτερο.

Θύμα του ξεσπάσματος ρατσιστικής βίας ήταν και μια γυναίκα από το Βιετνάμ η οποία είχε ένα μικρό περίπτερο στην περιοχή το οποίο και της διέλυσαν οι συμμετέχοντες στη ρατσιστική πορεία.

Το κλάμα της συγκλονίζει, ενώ μονολογεί ότι μεγαλώνει τέσσερα παιδιά και παλεύει μόνη της.

Δείτε το βίντεο

Χάος στην Κύπρο: Ρατσιστικό πογκρόμ ακροδεξιών με ξύλα και λοστούς σε εκδήλωση διαμαρτυρίας για το μεταναστευτικό στη Λεμεσό - «Έξω οι ξένοι, εδώ είναι γη ελληνική...» (video)

Κύπρος: Νύχτα τρόμου στη Λεμεσό, όπου ακροδεξιοί προχώρησαν σε εκτεταμένα επεισόδια στο πλαίσιο αντιμεταναστευτικής συγκέντρωσης, κατέστρεψαν καταστήματα, έκαψαν αυτοκίνητα, κυνήγησαν και τραυμάτισαν κόσμο.

Οι συγκεντρωμένοι ακροδεξιοί φορώντας κουκούλες, κραδαίνοντας ξύλα και λοστούς, φώναζαν συνθήματα όπως "Έξω οι ξένοι από την Κύπρο" και "Η Κύπρος είναι Ελληνική". Οι επιθέσεις αυτές ήταν σε εξέλιξη, σύμφωνα με το sigmalive.com, μέχρι και τα ξημερώματα, καθώς οι συμμετέχοντες στα επεισόδια συνέχιζαν να διακινούνται σε διάφορες περιοχές του κέντρου της Λεμεσού.

Δείτε επίσης: Τραγωδία στα Τέμπη: Πτυχιούχος Νομικής ο Κυπριανός – Σε κλίμα συγκίνησης η παράδοση του πτυχίου του

Η Αστυνομία προχώρησε σε 13 συλλήψεις, ενώ πέντε άτομα τραυματίστηκαν ελαφρά σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας, Χρήστο Ανδρέου, ένας εκ των συλληφθέντων είναι ο διοργανωτής της εκδήλωσης, ο οποίος κατηγορείται ότι παρακινούσε σε βία.

Πλήθος αναφορών στα social media δείχνουν ζημιές σε καταστήματα αλλοδαπών στην περιοχή της Επίχωσης και βορειότερα, προς το κέντρο της πόλης. Σε βίντεο που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο, άνθρωποι εμφανίζονται να κλαίνε τρομοκρατημένοι έξω από τα σπασμένα καταστήματά τους.

Τον τρόμο που έσπειραν οι ακροδεξιοί στην περιοχή αποτυπώνει και η ανάρτηση μιας γυναίκας που ζει στη Λεμεσό, που καταγγέλλει ότι έκαψαν το αυτοκίνητο του πατέρα της, του πήραν ό,τι είχε στο αυτοκίνητο και το κινητό του γιατί βρισκόταν σε περιοχή που υπάρχουν σύριοι συμπολίτες τους. Στο στόχαστρο των ακροδεξιών βρέθηκε και η κυβέρνηση, καθώς επίσης και οι δημοσιογράφοι.

Δημοσιογραφικά συνεργεία δέχθηκαν επίθεση και αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν από την περιοχή, ενώ έπεσαν βόμβες μολότοφ, δακρυγόνα και κροτίδες. Η Αστυνομία προκειμένου να τους διαλύσει, προέβη σε ρίψεις νερού με τη χρήση του αντιοχλαγωγικού οχήματος Αίαντας.

Τι άφησαν πίσω τους τα επεισόδια, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία:

  • Πυρκαγιά σε όχημα στην οδό Σπύρου Αραούζου (Χώρος Στάθμευσης). Εκτεταμένες ζημιές στο όχημα.
  • Ζημιές από πυρκαγιά σε υαλοπίνακες εισόδου και στο εσωτερικό 2 καταστημάτων στην διασταύρωση Ανεξαρτησίας και Σπύρου Αραούζου.
  • Πυρκαγιά σε ηλεκτρικό πάνελ φώτων τροχαίας στην οδό Αγ. Ζώνης με Θεσσαλονίκης.
  • Πλαστικός κάλαθος 1100 λίτρων ο οποίος βρισκόταν έξω από το κατάστημά ειδών ένδυσης στην οδό Ανεξαρτησίας. Από την πυρκαγιά ζημιές και στην βιτρίνα του καταστήματος.

Υπενθυμίζεται πως δεν πρόκειται για την πρώτη τέτοιου τύπου εκδήλωση, καθώς το τελευταίο διάστημα, επεισόδια και στο χωριό Χλώρακα στη Πάφο, μετά από εκδήλωση διαμαρτυρίας Ελληνοκυπρίων για το μεταναστευτικό. Και εκεί πραγματοποιήθηκαν επιθέσεις σε καταστήματα Σύρων μεταναστών και υπήρξαν συγκρούσεις, καθώς στη Πάφο ζουν χιλιάδες μετανάστες από την Ασία και την Αφρική.

 

Κόσμος

Share