Πέμπτη, 04 Ιουλίου 2024

Σχολεία: Δύο επιπλέον μέρες διακοπές για τους μαθητές - Πότε κλείνουν για το Πάσχα;

Σας αφορά!

2 Απριλίου 2024 09:18
Σχολεία: Δύο επιπλέον μέρες διακοπές για τους μαθητές - Πότε κλείνουν για το Πάσχα;
Φωτογραφία shutterstock.com
Από Παναγιώτης Παπανικολάου

Σχολεία: Μόνο λίγες εβδομάδες απέχουν πλέον μέχρι τις πολυαναμενόμενες διακοπές του Πάσχα, κατά τις οποίες μαθητές και εκπαιδευτικοί θα έχουν την ευκαιρία να ανανεώσουν τις δυνάμεις τους, προετοιμάζοντας τον εαυτό τους για την τελική ευθεία της σχολικής χρονιάς.

Ωστόσο, μαθητές και εκπαιδευτικοί φαίνεται πως θα απολαύσουν ακόμη δύο ημέρες διακοπών πριν τελειώσει το ακαδημαϊκό έτος, εξαιτίας των ευρωεκλογών του 2024.

Για τη διεξαγωγή των προγραμματισμένων εκλογών, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά δυο συγκεκριμένες ημέρες τον Ιούνιο: την Παρασκευή, 7 Ιουνίου και τη Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2024. Αυτό συμβαίνει επειδή οι εκλογικές διαδικασίες πραγματοποιούνται εντός των σχολικών εγκαταστάσεων.

Σχολεία: Δύο επιπλέον μέρες διακοπές για τους μαθητές - Πότε κλείνουν για το Πάσχα;
Φωτογραφία shutterstock.com

Πάσχα: Πότε κλείνουν τα σχολεία

Τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία κλείνουν κανονικά στις 15 Ιουνίου για τις καλοκαιρινές διακοπές, ωστόσο φέτος επειδή 15 Ιουνίου πέφτει Σάββατο, τα σχολεία για καλοκαίρι κλείνουν την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024. Μάλιστα σε όλα τα σχολεία την τελευταία μέρα δεν γίνεται μάθημα αλλά κάποιου είδους γιορτή με αθλητικές, μουσικές ή χορευτικές δραστηριότητες.

Πέρσι, στα γυμνάσια τα μαθήματα ολοκληρώθηκαν στις 30 Μαΐου και οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις ολοκληρώθηκαν στις 15 Ιουνίου.

Ωστόσο φέτος υπάρχει το νέο δεδομένο των ευρωεκλογών και ως εκ τούτου, τα σχολεία θα είναι κλειστά από την Παρασκευή 7 έως και την Δευτέρα 10 Ιουνίου.

Είναι ενδεχόμενο το Υπουργείο Παιδείας να αποφασίσει την πρόωρη λήξη των μαθημάτων για τη φετινή χρονιά, πριν από τις 30 Μαΐου, ώστε να επιτρέψει την έναρξη των προαγωγικών και των απολυτήριων εξετάσεων πριν από την 1η Ιουνίου.

Σε ό,τι αφορά τα λύκεια, εάν εφαρμοστεί το πρόγραμμα του προηγούμενου έτους (ακόμα δεν είναι σίγουρο, λαμβάνοντας υπόψη τις περσινές εκλογές) και τα μαθήματα ολοκληρωθούν την Παρασκευή, 17 Μαΐου (το προηγούμενο έτος η λήξη ήταν στις 19 Μαΐου, αλλά φέτος αυτή η ημερομηνία συμπίπτει με Κυριακή), τότε, μετά τις διακοπές του Πάσχα, απομένει λιγότερο από μια εβδομάδα διδασκαλίας. Στην τελευταία μέρα, δίνεται στους μαθητές το πρόγραμμα των εξετάσεων.

 

Παιδεία

Ροή ειδήσεων

Share