Πέμπτη, 04 Ιουλίου 2024

Τελικός Conference League: «Παραλύει» η πρωτεύουσα - Κλείνουν ακόμη περισσότερα σχολεία, ποιοι Δήμοι τούς βάζουν λουκέτο

Πού δε θα χτυπήσει αύριο (29/5) το κουδούνι λόγω του μεγάλου ματς

28 Μαΐου 2024 20:29
Τελικός Conference League: «Παραλύει» η πρωτεύουσα - Κλείνουν ακόμη περισσότερα σχολεία, ποιοι Δήμοι τούς βάζουν λουκέτο
ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ, ΑΡΓΥΡΩ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Mε αφορμή τον τελικό της Uefa Europe Conference League στο γήπεδο της AEK OPAP Arena κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στη Νέα Ιωνία εκτός από τη Νέα Φιλαδέλφεια.

Όπως ανακοίνωσε ο δήμος Νέας Ιωνίας, με αφορμή τον ποδοσφαιρικό αγώνα «UEFA EUROPA CONFERENCE LEAGUE» στο γήπεδο «AEK ARENA» και για τη μικρότερη δυνατή ταλαιπωρία των γονέων και των μαθητών της περιοχής, με απόφαση δημάρχου τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Νέας Ιωνίας θα παραμείνουν κλειστά την Τετάρτη 29/5/2024.

Λόγω του τελικού του Conference League ανακοινώθηκε επίσης ότι οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί του Δήμου Νέας Ιωνίας, θα λειτουργήσουν από τις 7 το πρωί έως τις 13 μετά το μεσημέρι λόγω των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων και των έκτακτων μέτρων που θα ισχύσουν στην περιοχή.

Επίσης αποφασίστηκε και η αναστολή των μαθημάτων στα σχολεία όλου του Δήμου της Νέας Φιλαδέλφειας την Τετάρτη 29 Μαΐου. Η απόφαση για τα κλειστά σχολεία γίνεται για λόγους ασφαλείας αλλά και για να μην δημιουργηθεί ζήτημα με τις μετακινήσεις πέριξ του γηπέδου αλλά και των δρόμων που θα παραμείνουν κλειστοί μέχρι και το πέρας της αναμέτρησης.

Κλειστό είναι επίσης και το Άλσος Φιλαδέλφειας, ενώ φρούριο αποτελούν όλες οι γύρω περιοχές με τους κατοίκους να υποχρεώνονται να κινούνται με αστυνομική ταυτότητα και ειδική διαπίστευση έστω και αν χρειάζεται να κινηθούν μέχρι το περίπτερο.

Πώς θα λειτουργήσουν τα ΜΜΜ

Ειδικά για τα δρομολόγια του ΗΣΑΠ και του Τραμ ανακοινώθηκε ότι:

Η Γραμμή 1 του Μετρό «Κηφισιά – Πειραιάς» θα λειτουργήσει για το επιβατικό κοινό από την έναρξη της κυκλοφορίας έως τις 5 το απόγευμα καθώς από τις 6 το απόγευμα θα λειτουργεί αποκλειστικά και μόνο για τη μετακίνηση φιλάθλων.

Αναλυτικά, οι τελευταίοι συρμοί για τους επιβάτες θα αναχωρήσουν:

- από τους τερματικούς σταθμούς «Κηφισιά» και «Πειραιάς» στις 17:00,
- από «Μοναστηράκι» προς «Κηφισιά» στις 17:16:30 και προς Πειραιά στις 17:34:30
- από «Αττική» προς «Κηφισιά» στις 17:24 και προς «Πειραιά» στις 17:27 και
- από «Ομόνοια» προς «Κηφισιά» στις 17:19 και προς «Πειραιά» στις 17:32.
Τα δρομολόγια στη Γραμμή 7 του Τραμ «Καλαμάκι – Αγ. Τριάδα Πειραιά» από τις 11 το πρωί και μέχρι νεοτέρας θα έχουν τερματικό σταθμό τη στάση «Νέο Φάληρο» και θα διεξάγονται στο τμήμα «Καλαμάκι - Νέο Φάληρο - Καλαμάκι»

Οι γραμμές 2 και 3 του Μετρό θα λειτουργήσουν κανονικά καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Πώς θα μετακινηθούν οι οπαδοί στο γήπεδο

Ελεγχόμενα θα μετακινηθούν οι οπαδοί του Ολυμπιακού και της Φιορεντίνα στο γήπεδο της ΑΕΚ για τον τελικό του Conference League.

Κόκκινα εισιτήρια

Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού, που έχουν προμηθευτεί κόκκινα εισιτήρια, θα συγκεντρωθούν σε ειδικά διαμορφωμένο σημείο του περιβάλλοντα χώρου του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας στο Νέο Φάληρο.
Από εκεί από τις 18:30 θα ξεκινήσει η σταδιακή μεταφορά τους με συρμούς του ΗΣΑΠ, χωρίς ενδιάμεσες στάσεις, προς τον σταθμό «Περισσό», και στη συνέχεια θα μεταβαίνουν στο γήπεδο με τη συνοδεία αστυνομικών.

Να σημειωθεί ότι οι συρμοί του ΗΣΑΠ θα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για τη μεταφορά των φιλάθλων και δεν θα υπάρχει δυνατότητα χρήσης από άλλους πολίτες.

Μπλε εισιτήρια

Παράλληλα, για τους φιλάθλους της Φιορεντίνα, στους οποίους έχουν διατεθεί μπλε εισιτήρια, έχει προβλεφθεί η συγκέντρωσή τους σε χώρο στο ΟΑΚΑ, ενώ στη συνέχεια θα μεταφερθούν υπό αυστηρά μέτρα προστασίας στο γήπεδο με λεωφορεία του ΟΣΥ.

Λευκά εισιτήρια

Όσον αφορά τους ουδέτερους φιλάθλους, που έχουν εξασφαλίσει λευκό εισιτήριο, θα εξυπηρετηθούν από τους σταθμούς «Ειρήνη» και «Θησείο» του ΗΣΑΠ, με κατεύθυνση, χωρίς ενδιάμεση στάση, τον σταθμό «Περισσό». Ειδική πρόβλεψη υπάρχει για την εξυπηρέτηση θεατών που χρησιμοποιούν αναπηρικό αμαξίδιο ή έχουν μειωμένη κινητικότητα.

Από τη διοργανώτρια Αρχή θα διατεθούν minivans που θα τους μεταφέρουν από και προς το σταθμό του ΗΣΑΠ «Περισσός» όσο και από το πάρκινγκ του πάρκου Αποστολάκη. Όλοι οι φίλαθλοι πρέπει να έχουν στην κατοχή τους το νόμιμο εισιτήριο, το οποίο είναι αυστηρά προσωποποιημένο καθώς και την αστυνομική τους ταυτότητα.

 

Παιδεία

Ροή ειδήσεων

Share