Πέμπτη, 04 Ιουλίου 2024

Πανελλαδικές 2024: Συνεχίζονται με τρία μαθήματα - Το πρόγραμμα της συνέχειας σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

Έχουν αρχίσει και οι εξετάσεις στα Γυμνάσια

4 Ιουνίου 2024 08:06
Πανελλαδικές 2024: Συνεχίζονται με τρία μαθήματα - Το πρόγραμμα της συνέχειας σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ
ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις συνεχίζονται σήμερα (4/6), με τους υποψηφίους των ΓΕΛ να εξετάζονται στο μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών), στα Μαθηματικά (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής) και στη Βιολογία (Ο.Π. Σπουδών Υγείας).

Υπενθυμίζεται ότι οι μαθητές των ΓΕΛ έχουν ήδη εξεταστεί στο μάθημα της «Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία», που ήταν αυτό που άνοιξε και την «αυλαία» των Πανελληνίων Εξετάσεων 2024, με τους μαθητές των ΕΠΑΛ χθες (3/6) παράλληλα να έχουν εξεταστεί.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Δευτέρα (03/06), άρχισαν οι εξετάσεις των γυμνασίων.

Το πρόγραμμα των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ

Την Πέμπτη 6 Ιουνίου οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στα Λατινικά (Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών), τη Χημεία (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας) και την Πληροφορική (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Όσον αφορά τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ, έως και τις 17 Ιουνίου, θα εξετάζονται σε μαθήματα ειδικότητας.

Ειδικότερα, τη Δευτέρα 3 Ιουνίου εξετάστηκαν στα μαθήματα: Ανατομία-Φυσιολογία ΙΙ, Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (ΑΟΘ), Δίκτυα Υπολογιστών και Αρχές Βιολογικής Γεωργίας.

Ακολούθως, την Τετάρτη 5 Ιουνίου θα εξεταστούν στα μαθήματα: Ηλεκτροτεχνία 2, Αρχιτεκτονικό Σχέδιο, Ναυτικό Δίκαιο – Διεθνείς Κανονισμοί στη Ναυτιλία – Εφαρμογές και Ιστορία Σύγχρονης Τέχνης.

Η έναρξη των εξετάσεων έχει καθοριστεί να γίνεται στις 08:30 και έτσι, οι υποψήφιοι θα πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:00. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες, εκτός από το μάθημα ειδικότητας «Αρχιτεκτονικό Σχέδιο», για το οποίο η διάρκεια εξέτασης είναι τέσσερις (4) ώρες.

Σημειώνεται, ότι λόγω των Ευρωπαϊκών Εκλογών της 9ης Ιουνίου θα υπάρξει κενό εξετάσεων μεταξύ 7 και 11 Ιουνίου για τα ΓΕΛ και μεταξύ 6 και 10 Ιουνίου για τα ΕΠΑΛ.

 

Παιδεία

Ροή ειδήσεων

Share