Πέμπτη, 04 Ιουλίου 2024

Όλα τα φώτα πάνω στη Βεργίνα: Αρχαιολόγοι βρήκαν το λουτρό του Μεγάλου Αλεξάνδρου στις Αιγές, «Είναι το πιο εκπληκτικό θέαμα»

Τεράστια ανακάλυψη για τον Μακεδόνα βασιλιά και τη χώρα μας

17 Μαΐου 2024 18:10
Όλα τα φώτα πάνω στη Βεργίνα: Αρχαιολόγοι βρήκαν το λουτρό του Μεγάλου Αλεξάνδρου στις Αιγές, «Είναι το πιο εκπληκτικό θέαμα»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε μια μεγάλη ανακάλυψη έφτασαν οι αρχαιολόγοι, καθώς εντόπισαν την παλαίστρα και το λουτρό που έπαιρνε το μπάνιο του ο Μέγας Αλέξανδρος στην εφηβεία του, μαζί με τον παιδικό του φίλο, Ηφαιστίωνα.

Ειδικότερα, βρετανικό μέσο ενημέρωσης κάνει λόγο για την ανακάλυψη στο ανάκτορο των Αιγών, τον λεγόμενο «Παρθενώνα της Μακεδονίας», στην πόλη της Βεργίνας, έγινε στο τελευταίο επεισόδιο της σειράς του Channel 4 «Bettany Hughes' Treasures of the World», το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 11 Μαΐου.

«Είναι το πιο εκπληκτικό θέαμα, να βλέπεις τις Αιγές να ανασκάπτονται και να έρχονται στο φως», δήλωσε η παρουσιάστρια.

Δείτε επίσης: Τέλος τα ψέματα για τον τάφο: Ο ίδιος ο Μέγας Αλέξανδρος τον φανερώνει - «Άφησε μια διαθήκη στην οποία είχε ζητήσει...»

Μιλώντας για τη σπουδαία ανακάλυψη σε ό,τι αφορά τον Μέγα Αλέξανδρο, η παρουσιάστρια της σειράς δήλωσε: «Υπάρχει ένας τεράστιος αγωγός αποχέτευσης που είναι χαραγμένος στον βράχο και ένα κοινόχρηστο μπάνιο».

«Εδώ θα πρέπει να έκανε μπάνιο ο Μέγας Αλέξανδρος με τους συντρόφους του, όπως τον Ηφαιστίωνα κι όλους εκείνους τους νεαρούς άνδρες που ταξίδευαν μαζί του σε εκστρατείες και μετά τον θάνατό του διαπληκτίζονταν για την αυτοκρατορία του», συνέχισε η παρουσιάστρια του Channel 4.

«Ήταν απίστευτα δραστήριοι στο γυμναστήριο, πολεμώντας και παλεύοντας. Εκπαιδεύονταν στο κυνήγι. Η κρεβατοκάμαρά του δεν έχει εντοπιστεί ακόμη, αλλά όλα τα διαμερίσματα του παλατιού είναι εκεί», τόνισε, για να καταλήξει: «Μπορεί να μην έχω μπει ακόμα στο υπνοδωμάτιο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, αλλά έχω μπει στο μπάνιο του».

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share