Πέμπτη, 04 Ιουλίου 2024

Όλο το Διαδίκτυο πάγωσε από το φόβο: Βασιλική κόμπρα καταβροχθίζει πύθωνα (video)

Καρέ που σου «κόβουν» την ανάσα

2 Ιουλίου 2024 12:47
Όλο το Διαδίκτυο πάγωσε από το φόβο: Βασιλική κόμπρα καταβροχθίζει πύθωνα (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πιστεύετε ότι είναι απίστευτο να νικηθεί ένας πύθωνας; Μάλλον δεν τον έχετε δει να παλεύει με βασιλική κόμπρα !

Πλάνα κατέγραψαν την απίστευτη στιγμή που μια «κανίβαλη» κόμπρα αποφάσισε να στραφεί εναντίον του είδους της και να καταβροχθίσει έναν πύθωνα τέρας στην Ινδία.

Δείτε επίσης: Τρεχάτε ποδαράκια μου: Φίδι καταπίνει έγκυο προβατίνα (photo)

Το ανατριχιαστικό υλικό, που τραβήχτηκε από θεατές στο Mysuru της Καρνατάκα, δείχνει την δηλητηριώδη ινδική κόμπρα να καταπίνει τον δίμετρο πύθωνα της Βιρμανίας, έναν γιγάντιο σφίχτη που κατάγεται από τη Νοτιοανατολική Ασία.

Σύμφωνα με το Jam Press, ο πύθωνας πέθανε γρήγορα από το δηλητήριο της κόμπρας, οπότε και καταβροχθίστηκε με μία, παρατεταμένη δαγκωνιά σαν φολιδωτό λουκάνικο.

Τα φίδια έχουν εύκαμπτα σαγόνια που τους επιτρέπουν να καταναλώνουν θηράματα μεγαλύτερα από το κεφάλι τους, γεγονός που εξηγεί γιατί το ελάπιδο ήταν σε θέση να καταπιεί ένα τόσο παχύ συστολέα.

Παρ' όλα αυτά, αυτό δεν ήταν μια εύκολη "γιορτή", δεδομένου ότι οι πύθωνες της Βιρμανίας μπορούν να φτάσουν σε μήκος τα 2,5 μέτρα και βάρος τα 200 κιλά, καθιστώντας τους ένα από τα μεγαλύτερα φίδια στη γη.

Συγκριτικά, οι περισσότερες ινδικές κόμπρες κυμαίνονται μεταξύ τριών και πέντε ποδιών σε μήκος.

Φίδι

Αν και αυτή η πράξη ερπετολογικού κανιβαλισμού μπορεί να φαίνεται σπάνια, οι κόμπρες δεν είναι άγνωστες στο να τσιμπολογούν άλλα φίδια.

Η Βασιλική Κόμπρα - που είναι το μεγαλύτερο δηλητηριώδες φίδι στον κόσμο, με μήκος που φτάνει τα 18 πόδια - ειδικεύεται στο να στοχεύει το είδος της σαν μια ερπετική εκδοχή του ομώνυμου κατά συρροή δολοφόνου από το "Dexter".

Είναι μάλιστα γνωστό ότι μπορεί να τα βάλει με τον πανίσχυρο πύθωνα, το μεγαλύτερο φίδι στον κόσμο με μέγιστο μήκος περίπου 33 πόδια.

Σε μια viral φωτογραφία από αρκετά χρόνια πριν, το κανιβαλικό ερπετό εθεάθη κλειδωμένο σε μια μάχη μέχρι θανάτου με τον τελευταίο, σηματοδοτώντας την απόλυτη αναμέτρηση επιθετικού εναντίον αρπάχτρας.

Φίδι

Δυστυχώς, ο ερπετολογικός αγώνας βαρέων βαρών έληξε ισόπαλος: Ο πύθωνας υπέκυψε στο δηλητηριώδες δάγκωμα της κόμπρας, ενώ το KC υπέστη ασφυξία από τις σπείρες του constrictor.

Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη, η άνθηση του πληθυσμού των βιρμανικών πύθωνων στη νότια περιοχή του Panhandle και στο Εθνικό Πάρκο Everglades έχει κάνει τους επιστήμονες να πιστεύουν ότι η εξάλειψη του είδους από τη Νότια Φλόριντα είναι αδύνατη.

Δείτε εδώ το βίντεο

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share