Κυριακή, 30 Ιουνίου 2024

Ολυμπιακός: Ο Ελ Κααμπί MVP της σεζόν στο Conference League - «Έφαγε» μέχρι και τον Κριστιάνο Ρονάλντο

Με το «χρυσό» γκολ του έστειλε του Πειραιώτες στην κορυφή της Ευρώπης

1 Ιουνίου 2024 16:06
Ολυμπιακός: Ο Ελ Κααμπί MVP της σεζόν στο Conference League - «Έφαγε» μέχρι και τον Κριστιάνο Ρονάλντο
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δεν πέτυχε μόνο την ύψιστη συλλογική διάκριση ο Ολυμπιακός, με την κατάκτηση του Conference League, αλλά και την ατομική με τον τίτλο του καλύτερο παίκτη της διοργάνωσης να πηγαίνει στον Αγιούμπ ελ Κααμπί.

Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί με τα 11 γκολ που σημείωσε (σε 9 αγώνες) υπήρξε καταλύτης στην πορεία της ομάδας του προς τη μεγαλύτερη διάκριση της ιστορίας της και του ελληνικού ποδοσφαίρου εν γένει, σε ανδρικό διασυλλογικό επίπεδο, κρίνοντας με το τέρμα του στο 115΄ τον τελικό της 29ης Μαΐου στην ΑΕΚ Arena.

Ο Μαροκινός στράικερ αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στη διοργάνωση και έγινε ο πρώτος στην ιστορία ενός ευρωπαϊκού τουρνουά συλλόγων που σκοράρει 11 γκολ σε νοκ άουτ φάση, ξεπερνώντας τους Κριστιάνο Ρονάλντο (2017, Champions League), Καρίμ Μπενζεμά (2022, Champions League) και Ρανταμέλ Φαλκάο (2011, Europa League).

Κατά συνέπεια, μόνο έκπληξη δεν αποτελεί το γεγονός πως ο «εκτελεστής» του Ολυμπιακού αναδείχθηκε ποδοσφαιριστής της χρονιάς στο Conference League, κάτι που ανακοινώθηκε σήμερα (1/6) και επίσημα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της UEFA και της διοργάνωσης.

Πλέον, το ζητούμενο αλλά και φλέγον ζήτημα για την πειραϊκή ομάδα είναι να ανανεώσει τη συνεργασία της με τον Μαροκινό φορ, καθώς το υφιστάμενο συμβόλαιο έχει μεν την οψιόν ανανέωσης να ανήκει στον σύλλογο αλλά ταυτόχρονα παρέχει δυνατότητα στον ποδοσφαιριστή να φύγει αν το θέλει.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share