Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2024

Μάκης Γκαγκάτσης: Αυτός είναι ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ

Δεν κατατέθηκε άλλη υποψηφιότητα για την προεδρία

6 Ιουνίου 2024 16:48
Μάκης Γκαγκάτσης: Αυτός είναι ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Μάκης Γκαγκάτσης θα είναι δεδομένα ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ. Στις 15.00 της Πέμπτης 6 Ιουνίου έληξε η προθεσμία για την κατάθεση υποψηφιοτήτων για τις εκλογές στην ΕΠΟ και ουδείς άλλος εξέφρασε επισήμως την πρόθεσή του για να κατέβει ως υποψήφιος.

Αυτός είναι ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ

Μάκης Γκαγκάτσης: Αυτός είναι ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Ως εκ τούτου, ο Γκαγκάτσης θα είναι ο άνθρωπος που θα διαδεχτεί τον Τάκη Μπαλτάκο στην προεδρία της Ομοσπονδίας. Γίνεται σαφές ότι μια νέα μέρα θα ξημερώσει στο ελληνικό ποδόσφαιρο μετά την 22η Ιουλίου, οπότε είναι προγραμματισμένες οι εκλογές.

Δείτε επίσης: Συνεργασία Σωκράτη Κόκκαλη με γιο πρώην παράγοντα του Παναθηναϊκού!

Απομένει το τυπικό μέρος της διαδικασίας προκειμένου να αρχίσει και επίσημα η εποχή Γκαγκάτση στην ΕΠΟ. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως οι επόμενες 40 ημέρες μέχρι τις εκλογές δεν θα έχουν προεκλογικό χαρακτήρα αλλά θα έχουν περισσότερο ουσία για την επόμενη ημέρα στην Ομοσπονδία.

Επί της ουσίας, ο Μάκης Γκαγκάτσης κέρδισε τις εκλογές απ' τη στιγμή που ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του όπου έγινε μεμιάς σαφές ότι θα έχει την ψήφο τουλάχιστον 45 μελών. Η συγκέντρωση στο Μακεδονία Παλάς ήταν μια παράσταση νίκης από πλευράς Γκαγκάτση, που ουσιαστικά απέτρεψε κάθε πιθανότητα σε οποιονδήποτε αντίπαλο για να έχει ελπίδες για νίκη στις εκλογές.

Ούτως ή άλλως, ο Γκαγκάτσης είναι ένα νέο και φρέσκο πρόσωπο στο χώρο του ποδοσφαίρου, δοκιμασμένο σε σημαντικά πόστα και με γνώση τόσο των αναγκών του επαγγελματικού όσο και του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.

Τα πρώτα κρίσιμα ζητήματα που πρέπει να λυθούν επί των ημερών αφορούν τον επόμενο προπονητή της Εθνικής ανδρών, τον νέο αρχιδιαιτητή και τον νέο CEO της ΕΠΟ που, όπως έχει εξαγγείλει ο Γκαγκάτσης, θα προκύψει από διεθνή διαγωνισμό.

Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για σημαντική αλλαγή συσχετισμών στο ελληνικό ποδόσφαιρο και ίσως μια από τις τελευταίες ελπίδες για να μπει οριστική ταφόπλακα σε παθογένειες του παρελθόντος.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share