Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2024

Euro 2024: Η Πορτογαλία «έκλεψε» τη νίκη από την Τσεχία στις καθυστερήσεις - Σε οίστρο ο Ρονάλντο (video)

Ανατροπή στο 90'+2' με το «χρυσό» γκολ του Φρανσίσκο Κονσεϊσάο

19 Ιουνίου 2024 00:22
Euro 2024: Η Πορτογαλία «έκλεψε» τη νίκη από την Τσεχία στις καθυστερήσεις - Σε οίστρο ο Ρονάλντο (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Euro 2024: Πίσω στο σκορ βρέθηκε η Πορτογαλία, με την Τσεχία να παίρνει προβάδισμα στο 62ο λεπτό, αλλά δείχνοντας χαρακτήρα ανέτρεψε το σκορ, νικώντας 2-1 με γκολ του Κονσεϊσάο στις καθυστερήσεις.

Νωρίτερα, Με το δεξί μπήκε η Τουρκία, συνέτριψε με 3-1 τη Γεωργία (video)

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με την Τσεχία να πιέζει ψηλά, αλλά προϊόντος του χρόνου, η ικανότητα των Πορτογάλων στην κατοχή μπάλας τους ανάγκασε να οπισθοχωρήσουν. Η ομάδα του Μαρτίνες έπαιζε κυρίως από τα αριστερά με τον εξαιρετικό Ράφα Λεάο, ενώ ο Κριστιάνο Ρονάλντο στη βραδιά που έγραψε ιστορία με συμμετοχή σε 6ο διαδοχικό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, ήταν και πάλι σημείο αναφοράς.

Ήταν αυτός που είχε 3 τελικές στο πρώτο μέρος και μια καταπληκτική πάσα στον Βιτίνια βγάζοντάς τον τετ α τετ, χωρίς όμως να καταφέρει να πανηγυρίσει. Σε 2 από τις 3 περιπτώσεις και οι 2 με το αριστερό μέσα από την περιοχή βρήκε απάντηση από τον Στάνεκ, ενώ όταν έβγαλε στην περιοχή με τακουνάκι τον Βιτίνια, οι Τσέχοι αμυντικοί τον πρόλαβαν.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς σκορ, κατοχή 73%-27%, υπερδιπλάσιες πάσες 380-100, 8-0 κόρνερ και τελικές 9-1.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον ίδιο ρυθμό, με τους Ίβηρες να μεταφέρουν το παιχνίδι τους και από τη δεξιά πλευρά με Νταλότ και Μπερνάρντο Σίλβα να πατούν αρκετές φορές την τσεχική περιοχή, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Σε μία από τις λιγοστές επιθέσεις των τυπικά φιλοξενούμενων μάλιστα ήρθε το 0-1, με τον Πρόβοντ στο 62′ να τελειώνει με καταπληκτικό σουτ τη φάση, κόντρα στη ροή της αναμέτρησης

Η απάντηση δεν άργησε να έρθει έστω κι αν δεν ήταν πόδι Πορτογάλου αυτό που έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα. Στο 69’σε μια γεμάτη περιοχή ο Σίλβα έστειλε την μπάλα απέναντι, ο Μέντες πήρε την κεφαλιά ο Στάνεκ έστειλε την μπάλα στον Χράνετς για να ισοφαρίσει η Πορτογαλία. Στο 73′ λίγο έλειψε να έχουμε το 2-1, αλλά ο Στάνεκ έβγαλε με το σώμα τη βολίδα του Σίλβα.

Στο 87′ ο Ζότα σκόραρε παίρνοντας το ριμπάουντ μετά την κεφαλιά του Ρονάλντο στο δοκάρι, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφ σάιντ του Κριστιάνο στο ξεκίνημα. Το γόρδιο δεσμό έλυσε ο Κονσεϊσάο που ήρθε από τον πάγκο και στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, στις καθυστερήσεις, εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Χράνατς και έγραψε το 2-1.

Ο Λινγκρ στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων λίγο έλειψε να ισοφαρίσει αλλά η κεφαλιά του πέρασε έξω.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share