Κυριακή, 30 Ιουνίου 2024

Euro 2024: Μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις Σκωτία και Ελβετία (video)

Και δύο γκολ και μπόλικο... VAR είχε η αναμέτρηση - Δείτε τις καλύτερες φάσεις

19 Ιουνίου 2024 23:57
Euro 2024: Μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις Σκωτία και Ελβετία (video)
Από Κυριάκος Μελλίδης

Δεν είχε νικητή η μάχη ανάμεσα στην Σκωτία και την Ελβετία για την δεύτερη αγωνιστική του πρώτου ομίλου του Euro 2024. Το παιχνίδι έληξε ισόπαλο 1-1, με τους Ελβετούς να τσεκάρουν το εισιτήριό τους για τη φάση των 16 του ευρωπαϊκού.

Η Σκωτία μπήκε δυνατά και άνοιξε το σκορ στο 13ο λεπτό με τον ΜακΤόμινεϊ, έπειτα και από τη βοήθεια του Σερ. Οι Ελβετοί απάντησαν στο 26' με ένα εκπληκτικό γκολ από τον Σακίρι.

Κάπως έτσι, οι Ελβετοί έφτασαν τους τέσσερις πόντους και θα συνεχίσουν στη νοκ-άουτ φάση. Η Σκωτία πήρε έναν πολύτιμο βαθμό και μένει ζωντανή. Θα κυνηγήσει τη νίκη με την Ουγγαρία, καθώς με τέσσερις βαθμούς θα έχει σοβαρές ελπίδες για πρόκριση ως μία από τις καλύτερες τρίτες ομάδες.

Δείτε επίσης: Euro 2024: Γερμανική υπεροχή - «Βύθισαν» τους Ούγγρους και έκλεισαν θέση για τα νοκ-άουτ (video)

Το ματς

Η Σκωτία μπήκε πιο δυνατά και χρειάστηκε μόλις 13 λεπτά, για να πάρει προβάδισμα. Οι Σκωτσέζοι έφυγαν στην αντεπίθεση μετά από εκτέλεση κόρνερ των Ελβετών, με τον Χέντερσον να διανύει το μισό γήπεδο. Ο ΜακΓκρέγκορ από τα αριστερά έστειλε την μπάλα στον ΜακΤόμινεϊ, εκείνος έκανε το σουτ, ο Σερ έβαλε το πόδι του μπροστά από τον Ζόμερ και το 1-0 έγινε πραγματικότητα.

Οι Ελβετοί ανέβασαν τον ρυθμό τους, κατάφεραν να ισορροπήσουν και στο 26' έφεραν την ισοφάριση, με υπέροχο τρόπο. Οι Σκωτσέζοι έκαναν λάθος στην άμυνα, ο Σακίρι πλάσαρε εκπληκτικά με τη μία εκτός περιοχής και η μπάλα κατέληξε στο δεξί "παραθυράκι" του Γκαν για το 1-1.

Η Ελβετία πλέον πατούσε καλύτερα. Στο 33' απείλησε με τον Εντόι και τον Γκαν να πραγματοποιεί εντυπωσιακή απόκροσ. Στο 34' πρωταγωνιστής ξανά ο Εντόι, που εκμεταλλεύτηκε κακή έξοδο του Γκαν, μετά από κεφαλιά-πάσα του Ακάντζι και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ωστόσο, το γκολ δεν μέτρησε, καθώς ο Ελβετός ήταν εκτεθειμένος.

Το 1-1 παρέμεινε έως το φινάλε του πρώτου μέρους. Στο 41' η Σκωτία έδειξε την παρουσία τους, με τον Άνταμς να πλάσαρε στο δεύτερο δοκάρι, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, αλλά τον Ζόμερ να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια στην κλειστή του γωνία.

Στην έναρξη του δευτέρου μέρους ο ρυθμός ήταν πιο χαμηλός. Σταδιακά, η Ελβετία γινόταν απειλητική. Στο 56' ο Βάργκας δοκίμασε τον Γκαν, ο οποίος μπλόκαρε σταθερά. Τρία λεπτά αργότερα, ο Εντόι βρέθηκε απέναντι από τον τερματοφύλακα της Σκωτίας, ωστόσο δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Η Σκωτία άγγιξε το δεύτερό της γκολ στο 67'.

Ο Ρόμπερτσον εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά, γεμίζοντας στην περιοχή. Ο Χάνλεϊ πετάχτηκε, πήρε την κεφαλιά, με την μπάλα να χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι. Στη συνέχεια κανείς Σκωτσέζος δεν βρέθηκε για να μπορεί να την σπρώξει στα δίχτυα, με τους Ελβετούς να "καθαρίζουν" τη φάση.

  • ΣΚΩΤΙΑ: Γκαν, Ράλστον, Ρόμπερτσον, Μακτόμινεϊ, Χάρνεϊ, Τίερνι, Μαγκίν, Μαγκρέγκορ, Άνταμς, Χέντρι, Γκίλμουρ.
  • ΕΛΒΕΤΙΑ: Ζόμερ, Βίντμερ, Ακάντζι, Φρόιλερ, Τζάκα, Ροντρίγκες, Βάργκας, Εντόι, Αέμπισερ, Σερ, Σακίρι.

Πηγή: sport24.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share